Witam wszystkich,
Dzisiaj napotkalem sie na pewien problem w mojej mazdzie. Pare dni temu zainstalowalem nowe radio (stare mi ukradli). Wszystko bylo w porzadku przez wiele dni ale dzisiaj zauwazylem ze nie pala mi sie kontrolki na konsoli srodkowej i ze wogole nie jest podswietlona deska rozdzielcza. Nie pala sie takze swiatla postojowe przednie. Sprawdzalem wymienilem odpowiedni bezpiecznik i bez zmiany. Czy moze to byc spowodowane krzyzujacymi sie przewodami miedzy radiem a tymi od kontroli nawiewu? co to moze byc? prosze o jakies porady
NIe ma oswietlenia deski rozdzielczej i konsoli srodkowej
Strona 1 z 1
Problem roziazany. Okazalo sie ze spalil sie bezpiecznik TAIL (od tylnego swiatla pozyzyjnego) w skrzynce pod maska. Po wymianie bezpiecznika wszystko wrocilo do normy. Musialo nastapic jakies zwarcie w kablach. Kto by powiedzial ze akurat TEN bezpiecznik? dziwne troche
dzieki za porade
dzieki za porade
- Od: 23 kwi 2009, 01:21
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 SPECIAL 97
mareczek napisał(a):Problem roziazany. Okazalo sie ze spalil sie bezpiecznik TAIL (od tylnego swiatla pozyzyjnego) w skrzynce pod maska. Po wymianie bezpiecznika wszystko wrocilo do normy. Musialo nastapic jakies zwarcie w kablach. Kto by powiedzial ze akurat TEN bezpiecznik? dziwne troche
dzieki za porade
ja bym powiedział:)
w wiązce radia jest przewód szary lub pomarańczowy (eh ta pamięć...) dający zasilanie po włączeniu świateł postojowych-TAIL bezpiecznik go zabezpiecza,przypadkowe zwarcie i odpowiedz masz:)
Strona 1 z 1