Capazo napisał(a):Filmik ktory wstawil na YT to moj filmik mojego kl-ze... w Kamieniu wyplulo 14,552 wiec gdzie te 15??? STOPER POWER!!! Pozdrawiam
Czas imho świetny – możesz powiedzieć co tak na oko ile waży w aucie, o ile zbiłes mase?
www.mazdaspeed.pl
Capazo napisał(a):Filmik ktory wstawil na YT to moj filmik mojego kl-ze... w Kamieniu wyplulo 14,552 wiec gdzie te 15??? STOPER POWER!!! Pozdrawiam
weede napisał(a):Przymierzając zacisk na wiele sposobów doszedłem do wniosku, ze wygodnie byłoby go zamocować na jednej z łap ktore są + dorobić adapter na drugą:![]()
chmooreck napisał(a):Wprawdzie się nie znam, ale do auta z takim drutem bałbym się wsiąść...
weede napisał(a):chmooreck napisał(a):Wprawdzie się nie znam, ale do auta z takim drutem bałbym się wsiąść...
haha druta nie będzie...montaz wiekszych zacisków na adapterach to normalna rzecz i stosuje ją brembo czy willwood. Tu jest luzna koncepcja jak to zrobić. Jeśli sie nie da porzadnie to nie będzie w ogole.
chmooreck napisał(a):weede napisał(a):chmooreck napisał(a):Wprawdzie się nie znam, ale do auta z takim drutem bałbym się wsiąść...
haha druta nie będzie...montaz wiekszych zacisków na adapterach to normalna rzecz i stosuje ją brembo czy willwood. Tu jest luzna koncepcja jak to zrobić. Jeśli sie nie da porzadnie to nie będzie w ogole.
Adapter tak, ale z głową. Według Twojego pomysłu wcześniej, czy później zacisk zacznie ci pływać (lewo – prawo patrząc na zdjęcie). Coś takiego nie może dobrze działać.
realski napisał(a):zwrotnica od mx3 niestety jest dosc slaba i sily jakie moze przenosic na siebie nie sa zbyt wielkie
jackkpl napisał(a):Wydaje mi sie,ze wiele ludzi snuje jakies teorie nie zastanawiajac sie nad tym, co pisza. Wiekszosc wrzuca kola 3-4" wieksze od seryjnych i nie zdaje sobie sprawy,ze to jest najwiekszy blad z punktu widzenia skutecznosci hamowania.
chmooreck napisał(a):jackkpl napisał(a):Wydaje mi sie,ze wiele ludzi snuje jakies teorie nie zastanawiajac sie nad tym, co pisza. Wiekszosc wrzuca kola 3-4" wieksze od seryjnych i nie zdaje sobie sprawy,ze to jest najwiekszy blad z punktu widzenia skutecznosci hamowania.
Że niby jak ma się im zmieścić 3-4'' większe KOŁO w nadkole ?
Jeśli ten "adaptor" byłby przykręcony w dwóch miejscach do zwrotnicy to nie miałbym żadnych obiekcji. Do zrobionego tak, jak na rysunku i zyliard Nm mnie nie przekona – tchórzliwie odmówiłbym jazdy takim samochodem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości