KLIMA 626 GE 2.5 V6 problem z klimą załącza na chwile
1, 2
Witam
Model :
MAZDA 626 GE 2.5 V^ '92
Klimatyzacja na stary czynnik.
PROBLEM:
Sprężarka załącza na kilka sekund i się wyłącza
Przedsięwzięte działanie nie przynoszące rezultatów:
WYMIANA CZYNNIKA – wykonano
Wykrycie 2 dziurek – usunięte
Wymiana filtra – osuszacza – na nowy
Brak dalszych pomysłów wyżej wymienione czynności nie przyniosły rezultatów jest upał a ja muszę jeździć cały spocony bo przy małym dziecku nie otworzę wszystkich okien.
PORAŻKA
Proszę o sugestie porady... cokolwiek...
a i jeszcze moje sugestie:
1. Mechanik mówi że może byc jeszcze filtr kabiny uwalony (zabrudzony) jednak nie wiem gdzie go szukać ?
2. Czy po prostu najszybszym sposobem będzie zamówienie sprężarki ?
Model :
MAZDA 626 GE 2.5 V^ '92
Klimatyzacja na stary czynnik.
PROBLEM:
Sprężarka załącza na kilka sekund i się wyłącza
Przedsięwzięte działanie nie przynoszące rezultatów:
WYMIANA CZYNNIKA – wykonano
Wykrycie 2 dziurek – usunięte
Wymiana filtra – osuszacza – na nowy
Brak dalszych pomysłów wyżej wymienione czynności nie przyniosły rezultatów jest upał a ja muszę jeździć cały spocony bo przy małym dziecku nie otworzę wszystkich okien.
PORAŻKA
Proszę o sugestie porady... cokolwiek...
a i jeszcze moje sugestie:
1. Mechanik mówi że może byc jeszcze filtr kabiny uwalony (zabrudzony) jednak nie wiem gdzie go szukać ?
2. Czy po prostu najszybszym sposobem będzie zamówienie sprężarki ?
626 GE 2.5 V6 24V '92
- Od: 12 paź 2008, 23:23
u mnie tez sprezarka zalacza sie i wylacza ale trwa to troche dluzej niz kilka sekund i klima jest w 100proc sprawna moze bagatelizujesz troche problem??
Zyj tak by po twojej smierci wszyscy sie nudzili...
- Od: 6 gru 2009, 13:59
- Auto: Mazda 626 CRONOS 2.0 16v 93r
Może byc jeszcze uszkodzony czujnik temeperatury na chłodniczce, przy zbyt wysokiej temperaturze odłacza spręzarkę. Filtr kabinowy zapchany tez tak może powodować, tylko nie wiem, czy w tym modelu był taki filtr, u mnie nie ma, ale ja mam 626 FS 2.0 97'. Jak filtr zapchany to chłodniczna szybko sie ochłodzi z powodu nieprzepływającego powietrza i czujnik temperatury na niej szybko odłaczy spręzarkę.
Pozdrawiam
Wiesiek
Pozdrawiam
Wiesiek
- Od: 6 gru 2007, 20:43
- Auto: mazda 626 2.0 GE Specjal 1997
mamy ten sam rocznik i podejrzewam ze klima jest identyczna. ja mam takie same objawy dosc glosno pracuje czasem podczas jazdy mozna odczuc kiedy sie wlacza, a ktos gdzies pisal ze nie mamy filtra kabinowego (ja nie mam na pewno) wiec sadze ze za bardzo sie przejmujesz 

Miałem podobny problem. okazało się że był uszkodzony czujnik ciśnienia. Znajduje się on na osuszaczu, aby go sprawdzić wystarczy kawałkiem przewodu zewrzeć na wtyczce, jeśli klima zacznie działać i nie wyłączać to mamy zdiagnozowany problem.Na pewno w GE nie ma filtra kabinowego.
- Od: 7 sty 2006, 00:12
- Auto: Mazda MX-6 2.5 V6 93'
Jak napisałem u mnie się na chwilę załączała, a później nie działała. Sprawdziłem czujnik w sposób jak wyżej. Po wymianie czujnika klima pracuje normalnie. Czujnik prawdopodobnie był zanieczyszczony jakimś syfem i na chwilę załączał klimę.
- Od: 7 sty 2006, 00:12
- Auto: Mazda MX-6 2.5 V6 93'
z przodu przy osuszaczu
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
a co zrobic gdy z klimy cieknie woda na dywanik pasazera (dzis w ten upal pojawil sie problem)
przeczyścić odpływ,lub sprawdzić czy nie spadła rurka odpływowa
zdiagnozowany problem:rurka sie zsunela i dlatego cieklo
w zależności jaka klima -są i w osuszaczu i na rurce ale wystarczy zdjąć plastiki z przodu(o ile są
) i od razu go widać
A ile biegów ma wentylator klimy? Bo u mnie ostatnio jak stoję w korku z włączoną klimatyzacją następuje przegrzanie silnika i klima zaczyna dawać ciepłe powietrze. Czy to może być wina słabych obrotów wentylatora czy może zapchała się chłodnica czy jeszcze coś innego? Kto ma pomysł?
stefan
www.pawlak.acnshop.eu
www.pawlak.acnshop.eu
1, 2