Wyświetlacz spalania itp. Problem
Co moze byc przyczyna ze na wyswietlaczu aktualnego spalania pokazuje mi kreski----. Przejechalem ponad 100km, tankowalem do pelna nieraz. Wsywietlacz dziala. Wszystko pokazuje Za wyjAtkiem spalania aktualnego ile moge prZejechac. Z gory dzieki za odp.
- Od: 24 cze 2010, 21:18
- Auto: Mazda 6 1.8 TS saloon
Po podpieciu komputera nice nie wykazalo. Te kreski mam na wszystkich 4 pozycjach. Zegar wyswietla mi normalnie. Jedynie prZycisk info niereaguje podczas sprawdzenia ukrytego komputera. Tzn podczas kaibracji( d-15 do d15)
- Od: 24 cze 2010, 21:18
- Auto: Mazda 6 1.8 TS saloon
Wyglada na instalacje. Albo Ci sie rozpial CAN (bo to chyba po nim dostaje info od ECU o spalaniu) albo padl modul, w co watpie...
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
slusznie
CAN you fix me? 
Na wikipedii poczytaj, troche z duzo tego, zeby opisac – w skrocie, "szyna' komunikacji cyfrowej w samochodzie.
Na wikipedii poczytaj, troche z duzo tego, zeby opisac – w skrocie, "szyna' komunikacji cyfrowej w samochodzie.
Witam.
Czy ktoś z klubowiczów spotkał się z takim przypadkiem w m6, że na wyświetlaczu na gł. panelu tu gdzie jest radio i poaramety klimy, w lewym rogu tu gdzie jest wyświetlany zegarek, po przełączeniu wyświetlane są parametry zużycia paliwa średnie, chwilowe itp. nie ma żadnych wskazań liczbowych tylko kreski "---".
Wskażnik paliwa koło zegarów prędkości działa normalnie i pokazuje faktyczną ilość paliwa w zbiorniku.
Jeśli ktoś wie jaka może być przyczyna w/w problemu to proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam użytkowników m6 kombi
Czy ktoś z klubowiczów spotkał się z takim przypadkiem w m6, że na wyświetlaczu na gł. panelu tu gdzie jest radio i poaramety klimy, w lewym rogu tu gdzie jest wyświetlany zegarek, po przełączeniu wyświetlane są parametry zużycia paliwa średnie, chwilowe itp. nie ma żadnych wskazań liczbowych tylko kreski "---".
Wskażnik paliwa koło zegarów prędkości działa normalnie i pokazuje faktyczną ilość paliwa w zbiorniku.
Jeśli ktoś wie jaka może być przyczyna w/w problemu to proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam użytkowników m6 kombi
-
MB_bodzy
Pamek napisał(a):Resetowales komputer przytrzymujac "info"? zmieniales aku ?
Tak, resetowałem. Jest sygnał dźwiękowy "pik" i poza tym bez zmian, ciągle są 4 kreseczki "----".
Byłem również u elektryka samochodowego, który podłączył auto pod komputer- i nic, nie wykryto żadnych błędów.
Widzę że mój problem to chyba pojedynczy przypadek, dlatego tym bardziej proszę ponownie o każdą podpowiedz. Jakby ktoś miał jakąś wiedzę lub pomysł to napiszcie, a ja sprawdzę – może akurat się uda.
Pozdramiam.
-
MB_bodzy
Nic Ci się nie zapsluło musisz pojeździć aż zacznie znowu wyświetlać. Miałem tak niedawno i wskazania pojawiły mi się dopiero jak wyjeździłem całe paliwo tak długo to trwało i wcale się tym nie przejmowałem. Teraz działa cały czas. Pozdro...
--Nigdy nie polemizuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem zniszczy doświadczeniem--
- Od: 31 lip 2009, 13:47
- Auto: Była...Mazda 6 GG 1,8 benzin...
Jest Ford Focus Mk3 Titanium EcoNetic