Dzięki za porady ,
Tak to jest moje pierwsze autko i jest naprawdę niepowtarzalne.
Ostatnio nawet przechodzień pytał mnie co to za auto ? Jak powiedziałem , ze Mazda – To odpowiedział " No tak Japonczyki super auta ! "
Cieżko byloby mi sie z nim rozstać, bo prosta sprawa powiedzieć sprzedaj-kup drugi...
Tyle co ja z nim przeszedlem... A to podatek , rejestracja , pozniej do Ubezpieczyciela – Bylo troche latania.
Pozniej odebrac rejestracje – Przykrecic
Ile ja sie naszukałem Tego samochodu to wierzcie mi...
Jechalem już 2 razy po Cinqecento (96r / 97r. – Ale stwierdzilem , ze to nie dla mnie samochod )
Bardzo dużo Polonezów (Caro , Caro Plus itp. tez stwierdzilem ze odpada) i w koncu ujrzałem pewnego dnia na Moto.Allegro Mazde 323. Mowie Hmmm moze ? !
No i pojechalem 30km/h obejrzałem no piekny , przejechalem sie nim , po miescie test 140km/h (Powaznie) , ostre hamowanie na światlach , aa smierdzialo
Na rondzie to myslalem , ze wylece z samochodu , ale nie klei sie do jezdni !
I dlatego mnie urzekł , do tego 2000zł no to bum kupiony !
Jak dla mnie (Trzymalem pieniadze z 18

) jest to super "Prezent"
No i teraz zaczęły sie wlasnie problemy – Ale takie , ze mozna dalej jechać.
Jak powiedzialem tacie , czy moze Astre zamiast Mazdy to nie chciał słuchać
Jest zadowolony z mojego wyboru (A mame to woze codziennie

). Dlatego jezeli coś , walnie no to nie oszukujmy sie Funduje mama

. Ale w granicach rozsądku , jak powiedzialem ze najlepiej bedzie jak kupimy Zawieszenie przód/tył + Amortyzatory (Caly zestaw) i kwota 500zł..... [ Wymoderowano ]
Takze poczekamy / zobaczymy co do zrobienia. Co ja znajde za 2000zl ? Moze ze zdrowszą podłogą , ale samochod ktory sie bedzie caly czas psuł ? Nie wiadomo.
Autko jak na 1 jest dla mnie idealne , widocznosc super , silnik rowniez na trase sie nadaje 130km/h leci.
Dzisiaj 6 osob jechalo + Bagaznik pod sufit. Paliwo sie leje i jezdzi
Pewnie gdybym nie jechal na wymiane oleju , to pewnie niedowiedziałbym sie o podlodze ,a tak caly czas mnie to dręczy.
Tak jak mowie , jutro Mazda trafia do mechanika (Ale już innego – Dzięki z gory za Wasze porady o zmiane mechanika). Ten gosciu jest konkretny (Tata polecił , wymienial cos tam w Mazdzie 6

)
To przegub zalozył wziął 35zł w ciągu 22minut juz mialem autko gotowe ! ) . Powiem mu , zeby dokladnie sprawdzil co jest jeszcze do wymiany (+Niech wymieni filtr oleju , filtr paliwa bo cymbał , który wymienial olej nie wymienił).
Aha i zapytam własnie o ta podloge , czy da cos sie z tym zrobić ...