Jak zdemontować filtr paliwa?
Strona 1 z 1
filtr paliwa powinien być po tej stronie co kierownica
umiejscowiony dość głęboko w komorze silnika gdzieś nad półosią.
Niestety wymiana jest strasznie utrudniona przez mizerny dostęp
do śrubki którą filtr jest przykręcony do specjalnej obudowy.
Jeżeli nie wiesz gdzie znaleźć mogę pstryknąć foto z zaznaczonym
położeniem filtra, ale to najwcześniej jutro bo właśnie wyjeżdżam na mega-spota.
pozdro
umiejscowiony dość głęboko w komorze silnika gdzieś nad półosią.
Niestety wymiana jest strasznie utrudniona przez mizerny dostęp
do śrubki którą filtr jest przykręcony do specjalnej obudowy.
Jeżeli nie wiesz gdzie znaleźć mogę pstryknąć foto z zaznaczonym
położeniem filtra, ale to najwcześniej jutro bo właśnie wyjeżdżam na mega-spota.
pozdro
Najlepiej zdemontuj obudowę filtra powietrza , pod nią będziesz miał filtr paliwa .XsiX napisał(a):Niestety wymiana jest strasznie utrudniona przez mizerny dostęp
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
nor napisał(a):skoro zdjecie obudowy filtra powietrza to zaledwie 5 min roboty.
właśnie z tego powodu co napisałeś – jeśli można to zrobić od dołu podjeżdżając po prostu na kanał to po co zdejmować filtr i się babrać z jego założeniem potem?
ale jak mus to mus... trza zrzucać.
- Od: 14 maja 2007, 23:13
Odświerze temat bo już 2 miesiąc się zabieram do tego tylko się zastanawiam czy samemu wymieniać czy sobie odpuścić i niech w warsztacie się męczą bo z tego co zauważyłem filtr jest od nowości czyli 17 latek ;]
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
takiej tragedii z wymianą to nie ma ja wyjąłem sobie filtr i tą podstawkę pod akumulatorem,filtr paliwa wyjąłem z obudową(trzyma sie na dwie srubki) jedyne co moze być ciężej to zdjęcie tego dolnego wężyka ale napewno sobie dasz rade
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
widziałem jak to robił mechanik niedługo tez mam wymiane i robie to sam filozofi zadnej nie ma napewno dasz rade najwyzej troche paliwa ci wycieknie i przy okazji mozna wytrzepac filt powietrza
ps filt paliwa od nowosci??
ps filt paliwa od nowosci??
Od nowości 2 miesiace temu kupiłem auto i remontuje sam się zdziwiłem ale na to wygląda 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Strona 1 z 1