Witam wszystkich użytkowników. Pojawia się u mnie problem z ABSem w madzi. Od niedawna po właczeniu zapłonu nie gasna kontrolki ABS, TCS, TCS OFF. Ale po wyłaczeniu zapłonu i ponownym jego załaczeniu najczęściej znikają te kontrolki. Rzadziej zdarzy sie, że nie chca zniknąć więc czasem musze jechać z choinka na desce rozdzielczej

. Przeszperałem forum na ten temat i wyciągnałem sporo przydatnych informacji (za co dzieki wszystkim). Potrzebuję jeszcze wskazówke lub foto gdzie dokładnie znajdują się złącza(kostki) od czujników przednich ABS(pod maską rózne mam kostki i nie potrafie zlokalizować tych od ABSu) . Chciałbym te styki w kostkach najpierw przeczyścić zanim zacznę głębiej szukać pzyczyny. Wyczytałem też że warto przeczyścić, sprawdzić umocowanie samych czujników i koronek – i tu też prosiłbym o pomoc jak dostać się do tych czujników, czym czyścić(woda?) i co to są te koronki??( podejrzewam że z tych koronek czujnik zczytuje położenie koła?). Błędy oczywiście też sobie wymrugam i zdiagnozuję co powoli zaczyna padać. Zależy mi na przeczyszczeniu tych wszystkich połączeń ponieważ problem z kontrolkami mam od niedawna i nie występuje on zawsze kiedy odpalam madzie więc może to jeszcze nie awaria czujników. Proszę o wskazówki na ten temat. Z góry dziękuję.