Gregg napisał(a):Widziałem kiedyś taką fajną naklejkę (akurat na H. Civic): "TDI engines are for senior citizens..."
Sorki za OT – nie mogłem się powstrzymać...
Bo to było w czasach, kiedy Honda nie potrafiła sama skonstruować diesla
www.mazdaspeed.pl
Gregg napisał(a):Widziałem kiedyś taką fajną naklejkę (akurat na H. Civic): "TDI engines are for senior citizens..."
Sorki za OT – nie mogłem się powstrzymać...
permar napisał(a):Ostatnio jeżdżąc tylko po mieście wyszło mi 8,06 l/km wg dystrybutora...
adamb napisał(a):ostatni pomiar po zatankowaniu 6.83 l/100km.
prawie jak diesel tylko nie klekocze.
rafusmaximus napisał(a):adamb napisał(a):ostatni pomiar po zatankowaniu 6.83 l/100km.
tak, tak, tylko zapomniałeś dopisać że non stop trasa na "autobahnie" i 100 km/h na 5 biegu... znamy to
jak to mówią, piszą na reklamach żywca: prawie robi wielką różnicę
rafusmaximus napisał(a):adamb napisał(a):ostatni pomiar po zatankowaniu 6.83 l/100km.
tak, tak, tylko zapomniałeś dopisać że non stop trasa na "autobahnie" i 100 km/h na 5 biegu... znamy to
adamb napisał(a):30% miasto a reszta to trasa i nie 100k/h tylko 120/130km/h, bez pilowania do czerwonego pola normalna jazda/przyspieszanie.
permar napisał(a):wynik kolegi adamb jest jak najbardziej osiągalny, więc nie wiem skąd ten śmiech...
bukmar napisał(a):Przy tej prędkości na "autobahnie" to spokojnie 5 l – 5,5 l (silnik 1.8 benz). Niektórzy nie mogą zrozumieć , że benzyna posiada również inne zalety poza bezawaryjnością![]()
adamb napisał(a):do braku momentu jeszcze sie nie przyzwyczailem, a co do osiagow to jedynie diesel ma przewage w momencie bo co doprzyspieszenia i vmax to jest podobnie w m6.
nie tylko diesele malo pala.
adamb napisał(a):Jak do tej pory to mialem diesle ale koszty ich eksploatacji i problemy jak sie czyta...
rafusmaximus napisał(a):Wszystko się zgadza, ale ja zwracam szczególnie uwagę na elastyczność i mniejszy zakres obrotów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6