zagadkowa dioda

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Myjk » 15 cze 2010, 07:52

rafusmaximus napisał(a):teraz masz rebus ile tak naprawdę powinno być na szafie... 250, czy 350 tkm...

Oj, to trzeba sprawdzić smoka i podkładki. Zaraz będzie płacz,
że Mazda to <nie powiem> auto, bo po 160tkm silnik się rozpada. :P
Pozdor Myjk
Forumowicz

Od: 26 paź 2007, 08:01
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez AKURAT » 15 cze 2010, 09:03

współczuje – kupić samochód na ktory pewnie trochę sie szporowało i dowiedzieć się ze to taxi :/
ehhh
a gdzie kupowałeś autko?
Obrazek
Forumowicz

Od: 9 lis 2008, 13:39
Auto: Mazda 6 2.0 Benz, 2003

Postprzez Enduro » 15 cze 2010, 11:02

rafusmaximus napisał(a):no i po coś chłopaku pytał ....

prawda boli!
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez forex » 15 cze 2010, 12:35

AKURAT napisał(a):współczuje – kupić samochód na ktory pewnie trochę sie szporowało i dowiedzieć się ze to taxi :/
ehhh
a gdzie kupowałeś autko?

A co to malo jezdzi,,majonezow'' po naszych drogach ? Przeciez lepiej po taxi niz po powodzi.Wspolczuje tym ktorzy teraz beda kupoac samochod w okazyjnej cenie,moze sie okazac ze za mies albo dwa choinka sie robi na desce
Początkujący

Od: 16 lis 2007, 19:33
Auto: 6 2.0 D combi

Postprzez kwaśny » 15 cze 2010, 12:49

tylko wiesz nawet jezeli mialbys autentyk przebieg te 160 kkm (troche malo nie uwazasz ?), to pamietaj, ze pewnie prawie caly przebieg byl zrobiony w miescie .. ale pociecha jest to, ze taksiarze raczej dbaja i szanuja swoje samochody ;)
Forumowicz

Od: 2 mar 2010, 21:05
Auto: M6 GY 03r CiTD

Postprzez adamb » 15 cze 2010, 12:54

Kolega sie pytal o diode a w odpowiedzi dostal ex-taxi z cofanym licznikiem. ;P
Ludzie zaczna sie bac pytac co i jak zrobic jak cos niedziala po takich odpowiedziach. :>
Forumowicz

Od: 22 kwi 2010, 22:55
Auto: Biale

Postprzez Enduro » 15 cze 2010, 16:12

adamb napisał(a):Kolega sie pytal o diode a w odpowiedzi dostal ex-taxi z cofanym licznikiem. ;P
Ludzie zaczna sie bac pytac co i jak zrobic jak cos niedziala po takich odpowiedziach. :>

no, ale co mielismy mu napisac?
ze to pstryczek od wentylatora siedzenia..
forum ma cel wyjasniac a nie zciemniac..chyba?!
P.S.
faktem jest, ze mimo taksowkowej historii, moze okazac sie, ze wiele podzespolow eksplatacyjnach,
zostalo na nowe i originalne w ASO wymienine, co przemawia wtedy na korzysc auta.
sam odkupilem jakis czas temu uszkodzony silniki od fimy po "taxi", ktory to mial prawie nowe sprzegl 2M ,
jaki i turbine, wtryski i listwe CR... z czego sie nie ukrywam, ucieszylem.
i jesli u kolegi siedzenia sa okay i reszta tez robi dobre warazenie optyczne no i technicznie auto jest sprawne,
to nie ma co sie przejmowac pochodzeniem eksplatacyjnym auta.
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez AKURAT » 15 cze 2010, 16:20

Enduro napisał(a):i jesli u kolegi siedzenia sa okay i reszta tez robi dobre warazenie optyczne no i technicznie auto jest sprawne,
to nie ma co sie przejmowac pochodzeniem eksplatacyjnym auta.
pozdr
E.

pewnie, a zawsze może się kolega przebranżowić :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 9 lis 2008, 13:39
Auto: Mazda 6 2.0 Benz, 2003

Postprzez Magoor » 15 cze 2010, 21:23

Nie ma co płakać. Może ma ten przebieg, a poprzedni właściciel dbał bardzo. Ja kiedyś kupiłem auto po nauce jazdy i dowiedziałem się o tym po 2 latach dopiero przy jakiejś naprawie. A tak jeździłem i było normalnie.

Może jak był z namierzaniem przez gps to to wszystko zostało i dalej działa. Tylko kwestia dowiedzenia się gdzie można to sprawdzić i byłoby w pewnym sensie dobre zabezpieczenie.
Obrazek
ObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 17 gru 2009, 00:29
Auto: M6 2,0 GY 136KM (~160KM) '05

Jazz 1,4 83KM '05
S-max 1,6 160KM' 12

Postprzez rafusmaximus » 18 cze 2010, 09:04

Magoor napisał(a):Nie ma co płakać. Może ma ten przebieg, a poprzedni właściciel dbał bardzo. Ja kiedyś kupiłem auto po nauce jazdy i dowiedziałem się o tym po 2 latach dopiero przy jakiejś naprawie. A tak jeździłem i było normalnie.

o zgrozo :| Nauka jazdy to >1000 kierowców, do tego nowicjuszy. Samochód po takich "ekstazach" nie jest "normalny", wierz mi, mam znajomego co ma naukę jazdy. Porównywałem Yarisa z nauki i z tzw. cywilnym – powiem tyle: piekło do nieba <diabełek>

Może jak był z namierzaniem przez gps to to wszystko zostało i dalej działa. Tylko kwestia dowiedzenia się gdzie można to sprawdzić i byłoby w pewnym sensie dobre zabezpieczenie.

Wierzysz w to, że korporacja lub sam taksiarz zostawili taki nadajnik w rozbitku? Ewentualnie w całym, ale zawsze sprzedawanym samochodzie? To nie jest sprzęt tani i jednorazowy – wyjmują i przekładają do następnego, nowego. Zresztą u nas też to się praktykuje, w także w zwykłych firmach, samochodach,szczególnie zakładają przedstawicielom handlowym, żeby nie trzepali przepałów (znam jednego co nie wiedział o tym i niestety musiał rozstać się z firmą... ale dom wybudował, przynajmniej nie bulił za transport materiałów budowlanych <diabełek> )
Forumowicz

Od: 8 lis 2009, 09:19

Postprzez Yapa » 18 cze 2010, 09:39

niemieckie taksówki muszą przechodzić bardzo rygorystyczne przeglądy i raczej są non stop w bardzo dobrym stanie. W Polsce jest zupełnie inaczej – trzeci świat....
Obrazek
Forumowicz

Od: 31 gru 2007, 16:39
Auto: GG SportKombi MZR-CD 2003 121 KM

Postprzez Enduro » 18 cze 2010, 17:57

Yapa napisał(a):niemieckie taksówki muszą przechodzić bardzo rygorystyczne przeglądy i raczej są non stop w bardzo dobrym stanie..

–>corocznie i w tych autach wymienia sie wsio na bierzaco!
pozdr
E.
Forumowicz

Postprzez rafusmaximus » 19 cze 2010, 21:33

dlatego zanim pójdzie "do żyda", to robi na luzie, bez większych ekscesów 300-400 tkm przez okres leasingu (średnio 3 lata)... no, chyba, że wcześniej taka taksówka poznała pojęcie dzwona...
Forumowicz

Od: 8 lis 2009, 09:19