rafusmaximus napisał(a):teraz masz rebus ile tak naprawdę powinno być na szafie... 250, czy 350 tkm...
Oj, to trzeba sprawdzić smoka i podkładki. Zaraz będzie płacz,
że Mazda to

www.mazdaspeed.pl
rafusmaximus napisał(a):teraz masz rebus ile tak naprawdę powinno być na szafie... 250, czy 350 tkm...
rafusmaximus napisał(a):no i po coś chłopaku pytał ....
AKURAT napisał(a):współczuje – kupić samochód na ktory pewnie trochę sie szporowało i dowiedzieć się ze to taxi :/
ehhh
a gdzie kupowałeś autko?
adamb napisał(a):Kolega sie pytal o diode a w odpowiedzi dostal ex-taxi z cofanym licznikiem.![]()
Ludzie zaczna sie bac pytac co i jak zrobic jak cos niedziala po takich odpowiedziach.
Enduro napisał(a):i jesli u kolegi siedzenia sa okay i reszta tez robi dobre warazenie optyczne no i technicznie auto jest sprawne,
to nie ma co sie przejmowac pochodzeniem eksplatacyjnym auta.
pozdr
E.
Magoor napisał(a):Nie ma co płakać. Może ma ten przebieg, a poprzedni właściciel dbał bardzo. Ja kiedyś kupiłem auto po nauce jazdy i dowiedziałem się o tym po 2 latach dopiero przy jakiejś naprawie. A tak jeździłem i było normalnie.
Może jak był z namierzaniem przez gps to to wszystko zostało i dalej działa. Tylko kwestia dowiedzenia się gdzie można to sprawdzić i byłoby w pewnym sensie dobre zabezpieczenie.
Yapa napisał(a):niemieckie taksówki muszą przechodzić bardzo rygorystyczne przeglądy i raczej są non stop w bardzo dobrym stanie..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6