Grzyby napisał(a):Cały kokpit.
dzięki za info
www.mazdaspeed.pl
Grzyby napisał(a):Cały kokpit.
marcina napisał(a):Koledzy i u mnie klima powiedziała dość, ostatnio jeszcze chłodziła a teraz wciskając przycisk A\C nic sie nie dzieje, napiszcie czy po włączeniu klimy powinien chodzić wentylator? ponieważ u mnie dwa stoją i z wentylatorów nic nie chłodzi co może być przyczyną??
dobrzyn22 napisał(a):Osuszanie powietrza najczęściej występuje w układach klimatyzacyjnych ze względu na stosowanie chłodnic o temperaturze powierzchni poniżej punktu rosy powietrza nawiewanego.Po szczegóły zapraszam do google
rafusmaximus napisał(a):dobrzyn22 napisał(a):Osuszanie powietrza najczęściej występuje w układach klimatyzacyjnych ze względu na stosowanie chłodnic o temperaturze powierzchni poniżej punktu rosy powietrza nawiewanego.Po szczegóły zapraszam do google
a to nie jest czasem tak, że to co zacytowałeś dotyczy układów klimatyzacji stosowanych w budynkach, obiektach różnego rodzaju itd., a nie w pojazdach mechanicznych? Zresztą z tego co wyskakuje na google tylko o tym mowa – nigdzie nie znalazłem tematu związanego z samochodem. Z tego co słyszałem układ klimatyzacji nie załącza się w pełni poniżej określonej temperatury otoczenia, na zewnątrz, a stosowanie w/w chłodnic jest nieopłacalne w samochodach (duże koszty) i stosuje się je tylko w klimatyzacjach budynków... Chyba, że pkt rosy traktujemy jako 0 stopni C i chodzi o wszystkie chłodnice, które wytrzymują temp minusową (ogólnie) bez względu na pracę układu, a nie, że mogą PRACOWAĆ w tej temperaturze, bo to chyba różnica.
Jeżeli się mylę, to proszę mnie poprawić
BI6 napisał(a):A co do tego "cudownego osuszania" to najczęściej pojawia się ono w kontekście osuszacza który każda klima posiada w obiegu czynnika, bo kto tak naprawdę wie że osuszacz znajduje się w hermetycznym układzie i służy jedynie do osuszania czynnika a nie wlatującego powietrza ? ja już nawet o ogrzybianiu osuszacza czytałem, ale nie mogę jakoś odnaleźć linku do tego artykułu.
Cała fizyka osuszania to nic innego jak silniejszy nawiew z dobrej automatycznej klimy i możliwość skierowania całego strumienia na przednią szybę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6