osłone termiczna tez juz upatrzyłem. Czy filtr odmy tez musze kupic stozkowy? kto ma Mazde 323F BA i ma stozek prosze o pomoc
www.mazdaspeed.pl
michalxxxxx napisał(a):chyba ze z aukcji wymiary zabrac kupir rurke z metra pociac podocinac na allegro tylko reduktorki kupic i dolot jak znalazl:D
trzydziech napisał(a):Ja mam stożek. Pokaże Ci zdjęcie mojej Efki i będzie to przekład jak NIE należy montować stożka
Czemu akurat taki wybrałeś stożek? Ja bym poszukał w tej kasie czegoś Simoty, np. zestaw z airboxemJeżeli zrobisz cały dolot to musisz mieć też filterek odmy jakikolwiek. Jak wybierzesz aluminium to będzie ładniej to wyglądało. Co do kątów i długości to musisz pomierzyć jak u Ciebie to jest.
To co podałeś w drugim linku to można użyć jako nawiew powietrza na stożek albo do airboxa.
Swoją drogą też jestem przed takim montażem więc tez chętnie się czegoś dowiem
lukasssss1 napisał(a):bo jeżeli masz tak zrobiony, czyli stożek nie jest oddzielony od komory silnika, przez co zasysa ciepłe powietrze i temu tak założony stożek może pogorszyć wyniki niż polepszyć
dobre wyjścia to ori obudowa + filtr K&N lub stożek z odpowiednim dolotem (CAI)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje