Wymiana żarówek podświetlających włączniki (nieczynne – brak fotek)
Nic tam nie odkręcaj.. musisz ściągnąć tą linkę od du_py strony
-nawiew ustawiasz na max ogrzewanie
-sięgasz ręką pod nogi pasażera(pasażerki
) i tam jest taki regulator do którego jest linka przyczepiona.. ściągasz z niego linkę i panel wychodzi
Jeżeli nie umiesz dalej zlokalizować to proponuję wsadzić głowę pod nogi pasażerki
i poruszać nawiewem ciepło-zimno to wtedy zlokalizujesz linkę
Tutaj kolega z czeskiego klubu to opisał:
http://www.323f.cz/technicke/predni_panel2.htm
*Acha, i nie ma potrzeby demontowania schowka jak to robi Czech, wszystko widać jak się tam zajrzy. Przy dzisiejszej aurze może przydać się latarka:)
-nawiew ustawiasz na max ogrzewanie
-sięgasz ręką pod nogi pasażera(pasażerki
Jeżeli nie umiesz dalej zlokalizować to proponuję wsadzić głowę pod nogi pasażerki
Tutaj kolega z czeskiego klubu to opisał:
http://www.323f.cz/technicke/predni_panel2.htm
*Acha, i nie ma potrzeby demontowania schowka jak to robi Czech, wszystko widać jak się tam zajrzy. Przy dzisiejszej aurze może przydać się latarka:)
人馬一体
>>>> Mój Dudowóz <<<<
Kupię drzwi tylne od strony kierowcy oraz maskę kolor: 12K (323F BA po lifcie)

Jeżeli masz taki panel jak u Czecha, to właśnie tak jak on to zrobił, jeżeli nie to pewnie też już gdzieś było opisane.. Wrzuć skądś zdjęcie jaki masz panel to łatwiej będzie określić.
人馬一体
>>>> Mój Dudowóz <<<<

deska jest taka sama jak w pozniejszej 323f czyli po 98r ma prostokątne nawiewy oraz radio jest u góry a nie na dole. Między kratkami nawiewy znajduje sie włącznik awaryjnych świateł
Pozdrawiam Kuba[color=#0080BF][/color]
- Od: 27 paź 2009, 23:18
- Auto: Jest: 323C 1.5 16v 98r – LIFT
była mx-3: 1.6 16v 94r – LIFT
Wielkie dzięki Dude dostałem się, rzeczywiście jak się wie gdzie szukać to prosta sprawa
Wrzucam zdjęcia nieszczęsnych żarówek dla potomnych
Zakupiłem żarówki w elektronicznym po 70gr za sztukę, jednak świecą one troszkę słabiej od fabrycznych. Zamierzam je wymienić na LED'y 12V. Ale póki co jest dobrze
Dzięki za pomoc
Wrzucam zdjęcia nieszczęsnych żarówek dla potomnych

Zakupiłem żarówki w elektronicznym po 70gr za sztukę, jednak świecą one troszkę słabiej od fabrycznych. Zamierzam je wymienić na LED'y 12V. Ale póki co jest dobrze
Dzięki za pomoc
- Od: 11 wrz 2009, 17:23
- Auto: MAZDA 323C 97r.
witam dostałem sie – faktycznie niezbyt to trudne do żarówek w nawiew i przyciskach ale niestety oprawki (te czarne są połamane bo ktoś przy nich grzebał wiecie może gdzie moge kupić zarówki z oprawkami allegro cos??
Wydaje mi sie za takie cos ciezko bedziesz mial dostac, tam czegos wyszukanego nie ma dokombinuj cos
wsadz odrazu sobie ledy ( http://www.cyfronika.com.pl/sam_led.htm ) cos o szerokim koncie swiecenia bo jak kupisz zwykle soczewkowe to beda swiecic kierunkowo w gore a tu bardziej chodzi o to zeby na boki swiecily 

- Od: 11 wrz 2009, 17:23
- Auto: MAZDA 323C 97r.
oki dzieki za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanko czy te diody na tzw długim druciku (drucikach) -0 wiem że to niezbyt fachowa nazwa
moge np przylutowac bezposrednio do tej płytki czy bez oprawek się nie obejdzie??
Witam
A jam mam takie pytanie odnośnie włacznika podgrzewania tylnej szyby czy jest on podświetlany?? chodzi mi o ten przed liftem taki kwadracik bo u mie nie swieci...i nie wiem czy tylko żarówka spalona czy juz taki jest bez podświetlenia
A jam mam takie pytanie odnośnie włacznika podgrzewania tylnej szyby czy jest on podświetlany?? chodzi mi o ten przed liftem taki kwadracik bo u mie nie swieci...i nie wiem czy tylko żarówka spalona czy juz taki jest bez podświetlenia
A czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak najprościej dostać się do żarówki podświetlającej pokrętło do regulacji jasności deski rozdzielczej w wersji przedliftowej? Czy trzeba ściągać całą deskę czy można to zrobić jakoś łatwiej i szybciej?
- Od: 27 sie 2009, 19:27
- Auto: Mazda 6, 2.0 Pb, 2007r.
Padło mi podświetlenie na panelu. Biorąc się za wymianę postanowiłem wymienić od razu podświetlenie przycisków.
Ale za chol***e nie wiem jak to rozebrać..

Panel jest z eFki BA po lifcie.
Nie ma żadnych śrubek, a boję się to połamać używając siły.
Może da się każdy z przycisków jakoś wyciągnąć..?
Jeśli tylko ktoś się za to zabierał i wie jak to ogarnąć to proszę o info.
Ale za chol***e nie wiem jak to rozebrać..

Panel jest z eFki BA po lifcie.
Nie ma żadnych śrubek, a boję się to połamać używając siły.
Może da się każdy z przycisków jakoś wyciągnąć..?
Jeśli tylko ktoś się za to zabierał i wie jak to ogarnąć to proszę o info.
pǝǝdsɐpzɐɯ
- Od: 22 gru 2007, 13:11
- Auto: 323F BA '97 1.5 16V
Noble Green
Na forum gdzieś jest fotorelacja ze zmiany podświetlenia w panelu. Jest bardzo dokładna, wiec nie powinno być problemu.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
tak.. wiem..
ale nie znalazłem żadnego objaśnienia jak rozebrać ten panel z wersji PO LIFCIE..
Mój panel wygląda zupełnie inaczej niż ten sprzed liftu. W przedliftowym z tego co wywnioskowałem ze zdjęć podświetlenie jest od tyłu, a tutaj są 2 wpuszczane żarówki na cokole od góry.. a całość zamknięta w mocno trzymającym kupy plastiku.. zatrzaski odpinam ale chcąc to zdjąć czuć opór jakby trzymała jakaś śruba czy coś w tym stylu.. strach się z tym szarpać..
ale nie znalazłem żadnego objaśnienia jak rozebrać ten panel z wersji PO LIFCIE..
Mój panel wygląda zupełnie inaczej niż ten sprzed liftu. W przedliftowym z tego co wywnioskowałem ze zdjęć podświetlenie jest od tyłu, a tutaj są 2 wpuszczane żarówki na cokole od góry.. a całość zamknięta w mocno trzymającym kupy plastiku.. zatrzaski odpinam ale chcąc to zdjąć czuć opór jakby trzymała jakaś śruba czy coś w tym stylu.. strach się z tym szarpać..
pǝǝdsɐpzɐɯ
Noble Green
musisz podważyć te trzy zaczepy widoczne od góry i z użyciem siły wysunąć. Wtedy będziesz mógł wyciągnąć wnętrze czyli płytkę i zacząć działać, ale uważaj tamte plastiki w środku są bardzo kruche...
- Od: 11 gru 2008, 15:29
- Auto: 323f BA 1.5 '98
Niestety jeszcze trochę poobijana bordowa przyjaciółka.
wroclawiak napisał(a):musisz podważyć te trzy zaczepy widoczne od góry i z użyciem siły wysunąć...
wysunę bez ruszania przełączników..? to wygląda tak jakby przeszkadzały guziki w wysunięciu tej osłonki.. :/
pǝǝdsɐpzɐɯ
Noble Green
Ja wymieniałem w tym samym panelu co Ty. Są tylko dwie żarówki, te co widać od góry. One podświetlają suwaki i "obrazki" na przyciskach.
Żarówki w przyciskach [te co podświetlają sie po włączeniu strefy nawiewu] nie wiem jak wymienić, bo nie mogłem się do nich dostać. Zresztą u mnie działały wszystkie.
Osłonę wysuniesz bez wyciągania przełączników, ale naprawdę nie ma sensu tego robić. Powtarzam – są tylko te dwie żarówki widoczne od góry.

Żarówki w przyciskach [te co podświetlają sie po włączeniu strefy nawiewu] nie wiem jak wymienić, bo nie mogłem się do nich dostać. Zresztą u mnie działały wszystkie.
Osłonę wysuniesz bez wyciągania przełączników, ale naprawdę nie ma sensu tego robić. Powtarzam – są tylko te dwie żarówki widoczne od góry.

Jakiś tam podpis Leszka :P