Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje

Mazda3 MPS 2009– (BL) / Mazda3 MPS 2006–2009 (BK) / Mazda6 MPS 2006–2008 (GG)

Postprzez DISItune » 19 kwi 2010, 20:54

kryystian napisał(a):felgi od 3mps, tanio
http://cgi.ebay.co.uk/Mazda-3-6-MPS-18- ... 2eac858cc7

pickup only to tylko odbiór osobisty?? to rzeczywiście użyteczna aukcja dla Polaków mieszkajacych tam gdzie zwykle większośc mieszka <cisza>
poza tym 50 to cena wywoławcza, zobaczymy jaką cenę osiągną
Firma

Od: 9 lis 2007, 16:07
Auto: 5.7 V8 i R1250R

Był 3 BK MPS 360KM powered by DISI-tune

Postprzez kryystian » 19 kwi 2010, 21:25

większości tych aukcji nawet nikt nie rozpocznie, nie ma wiele mps-ów na wyspie, nie takie rzeczy po funcie widziałem, ale dziś to jest tego masa
misiekwaw napisał(a):pickup only to tylko odbiór osobisty??

dokładnie, ale kto by się bawił w przesyłanie foteli :) zresztą też nie chcą wysyłać za granice, zawsze ktoś znajomy może pomóc :D
HARDLINE
Forumowicz

Od: 16 lip 2008, 19:57
Auto: gh sport
(6mps)

Postprzez DISItune » 19 kwi 2010, 21:29

kryystian napisał(a):większości tych aukcji nawet nikt nie rozpocznie, nie ma wiele mps-ów na wyspie, nie takie rzeczy po funcie widziałem, ale dziś to jest tego masa

w Polsce za to MPSów jest masa hahaha ;) rzeczywiście sporo tych gratów

kryystian napisał(a):
misiekwaw napisał(a):pickup only to tylko odbiór osobisty??

dokładnie, ale kto by się bawił w przesyłanie foteli :) zresztą też nie chcą wysyłać za granice, zawsze ktoś znajomy może pomóc :D

to mówisz że kiedy jedziesz do PL ?? <zeby> ;)
Firma

Postprzez kryystian » 19 kwi 2010, 21:30

lipiec :)
HARDLINE
Forumowicz

(6mps)

Postprzez kryystian » 19 kwi 2010, 22:48

ciekawe co stało się z tym mps-em, maska cała, boczne listwy całe, tył cały,(po kolorze i opisach aukcji wnioskuje, że to wszystko z tego samego auta) poduszki w fotelach są, jedyne co przychodzi mi do głowy to blown engine :|
HARDLINE
Forumowicz

(6mps)

Postprzez FeniX » 19 kwi 2010, 23:20

Po blow engine raczej Turbo by całe nie zostało tylko by je wydechem wypluło :)

Ja obstawiam ,że objechał właściciela jakiś gulf i ze złości rozebrał suke do naga :)
Prostak narzeka, mądry radzi
Forumowicz

Od: 11 maja 2009, 04:00
Auto: LEXUS IS250

Postprzez emilioestewez » 20 kwi 2010, 00:34

misiekwaw napisał(a):nie znam grubości minimalnej tarcza w MPSie niestety

23 mm
Forumowicz

Od: 18 maja 2009, 18:16
Auto: speed3 '08

Postprzez DISItune » 20 kwi 2010, 07:18

emilioestewez napisał(a):
misiekwaw napisał(a):nie znam grubości minimalnej tarcza w MPSie niestety

23 mm

o widzisz, dzięki <spoko>
wiem o czym zapomniałem, nadrobie to dzisiaj <zawstydzony> <oczko>
Firma

Postprzez habzimierz » 20 kwi 2010, 09:54

BUrdoror napisał(a):
habzimierz napisał(a):u mnie tysz zero CELa (przy cobbie)
a tarcze sciagalem i zaplacilem za to praktycznie nic :) Tyle, ze jeszcze ich nie zalozylem, stoptechy slotowane + klocki hawk

Prywatnie sciagales, czy ze sklepu?

głupia pałka z PG napisał(a):The comments for your order are

– need to find cheaper courier for rotors

<zeby>
2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen

Auto Księzyno – nie polecam!!!!
Forumowicz

Od: 23 lut 2008, 18:36
Auto: Zonda R swap z CCX

Postprzez BUrdoror » 20 kwi 2010, 10:36

No ale bez jaj! Czy nie ma w EU zadnych porzadnych tarczy do dostania?
Obrazek
Forge BPV Gen2, K&N Typhoon, Bilstein B6, TRZ Dog Bone RMM, Denso ITV22, Hypertech tune
Forumowicz

Od: 8 lut 2010, 15:01
Auto: M3 MPS BK 2007

Postprzez HIO » 20 kwi 2010, 22:17

FeniX napisał(a):I nie mam 14 letniej mazdy tylko 4 spokojnie wartą z 50tys. ....

Wkurza mnie to że myslicie ,że tylko w firmach tuningowych wszystko jest robione idealnie i wszystko pięknie pasuje ....

ja mówiłem o mojej 14 letniej Mazdzie :P warta z 5 tyś- a jakoś nie miałem problemu żeby zrobić sobie wydech nierdzewny na porządnych tłumikach, kosztowało mnie to sporo ciężkiej pracy, i ileś tam pieniędzy (nie ma dużego znaczenia czy robisz wydech do 2 letniego czy do 20 letniego samochodu- koszt materiałów jest zbliżony). niektórzy potrafią się śmiać że takim manewrem podwoiłem wartość samochodu. <rotfl>

Mam rodzinę w całej Polsce więc mam niezłe rozeznanie po różnych warsztatach. Nie krytykuję innych- po prostu skupiam się na swojej pracy i na świadczeniu jak najlepszych usług (nawet kosztem czasu- ja muszę być zadowolony.... bo później po nocach nie mógłbym spać <oczko> )

kryystian napisał(a):jakoś mnie nie przekonuje ten profesjonalizm, widziałem fotki fmic zrobionego dla misiekwaw i aż takiego profesjonalizmu tam nie widze, rurka na odcinki metra spawana 7 razy, a to chyba ssg powinno wiedzieć, że takie rzeczy jak orurowanie do fimc ( i nie tylko ) powinno być jak najbardziej spójne, ale jako amator moge się mylić (nie tylko ja)

ilość spawów nie ma znaczenia w tym przypadku. odcinki są bardzo dobrze spasowane, "glutów" od spawania w środku nie znajdziesz.

z ciekawostek (tak na szybko znalezione) układy w znanych projektach za wielką wodą:
Obrazek
Turbo Supra
Obrazek

gdzieś na płytach miałem sporo zdjęć takich układów dolotowych, zarówno z alu jak i z kwasówki, w najróżniejszych samochodach (większość cywilnych ale też do dragu.) w internecie można znaleźć firmy które oferują takie "rurki"– kosztują tyle, że ... niektórzy ... jak kogoś nie stać to trudno.

Polacy, pomimo że się tak naprawdę nie znają- potrafią wydawać opinie na każdy temat (chociażby F1, czy skoki narciarskie <rotfl> wszyscy jesteśmy ekspertami- wielu nigdy nie widziało bolidu na żywo, nie było nigdy na torze, że nie wspomnę o przejechaniu się po nim... ).

Wnioski ? jak ktoś chce próbować własnych sił to może zrobić wszystko sam. jak nie ma umiejętności, warunków, czasu to zleca wykonanie komuś kto się w danej czynności specjalizuje, oczywiście płacąc za to... ale to chyba normalne? <glupek2>

PS. nie ma sensu ciągnąć dalej takiego tematu- to wolny kraj każdy ma swoją opinię. pozwoliłem sobie na te 2 posty, żeby przekazać trochę informacji z pierwszej ręki (od kogoś kto się tym zajmuje na co dzień) . może komuś się to przyda.
http://www.SSGarage.pl
Forumowicz

Od: 15 sty 2005, 12:09
Auto: 323 S BA 1,5`96, CIV 1,5

Postprzez FeniX » 21 kwi 2010, 19:01

Ludzie a czy wybiera sie ktoś z was na spot do Tarnowa 1-3 maja?

Ciekawy link ----> jak ktos nie wie oczywiście ;) ----> http://video.filestube.com/watch,33f9dd ... 6-MPS.html

Hio to ile by kosztowało wyspawanie wydechu na pożądnych tłumikach ??:) do mojej padaki... z 2ma tlumikami koncowymi..?? najlepiej alu... chyba ze moszt sakramucki :) to kwasuwka ?? :)
Prostak narzeka, mądry radzi
Forumowicz

Od: 11 maja 2009, 04:00
Auto: LEXUS IS250

Postprzez kryystian » 22 kwi 2010, 16:42

oj chyba sporo
HARDLINE
Forumowicz

(6mps)

Postprzez habzimierz » 27 kwi 2010, 16:46

Wyminilem dzisiaj tarcze i klocki z przodu na Hawk+Stoptech. Jak sie dotra to opisze wrazenia. Przy okazji po raz kolejny chcialem ustalic cos nt naprawy tylnego mostu (ktory od dlugiego czasu stuka i powoduje ostre szarpanie). Mialem z Auto Ksiezyno gentleman's agreement, ze wstawie sobie tuningowe akcesoria i nie strace gwarancji, o ile bede serwisowal u nich. Teraz gwarancja sie skonczyla a oni <dupa> a jak wiadomo jak cos zglosiles w czasie gwarancji to maja [tiiit] obowiazek to naprawic nawet po zakonczeniu okresu gwarancyjnego.... Ech co tu robic jak nie <killer> <klotnia> <sex:anal> <bicz> <snajper>

cza im robic reklame teraz
2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen

Forumowicz

Postprzez Grucha » 27 kwi 2010, 18:32

Już kiedyś ostrzegałem przed tymi kowalami jak widać nic się nie zmieniło ehh szkoda gadać
Grucha

Postprzez fazer72 » 27 kwi 2010, 19:38

z Auto Ksiezyno gentleman's agreement
.... buahahahaha hahaha <glupek2> <głaszcze>

A wymieniłeś 2 mocowania dyfra czy jedno ?
Forumowicz

Od: 13 paź 2007, 17:30

Postprzez habzimierz » 27 kwi 2010, 21:16

kristofc napisał(a):Już kiedyś ostrzegałem przed tymi kowalami jak widać nic się nie zmieniło ehh szkoda gadać

ze nie ogarniaja to wiedzialem ale ze takie rzeczy...

fazer72 napisał(a):
z Auto Ksiezyno gentleman's agreement
.... buahahahaha hahaha <glupek2> <głaszcze>

A wymieniłeś 2 mocowania dyfra czy jedno ?

samego mocowania w ogole nie wymienialem, tylko sruby

Forumowicz

Postprzez fazer72 » 27 kwi 2010, 21:45

Eeeee no to jak to ? Tam są dwa mocowania i skoro szarpie to musi być któreś pęknięte.

http://www.streetunit.com/StreetUnit_Di ... ms6rdb.htm – to

http://www.streetunit.com/Turbine_Tech_ ... s6rdfm.htm – albo to

no albo półośka, ale zaczął bym od sprawdzenia mocowań – jedź do Jaksy
Forumowicz

Od: 13 paź 2007, 17:30

Postprzez habzimierz » 28 kwi 2010, 09:17

mocowania byly sprawdzane i d*** <płacze>
w obamowie tez maja z tym klopot, wystarczy se wpisac 'stutter in 3rd' np na mazdas247 i duzo ludzi sie skarzy a nikt chyba nie znalazl rozwiazania

Forumowicz

Postprzez grze.gorz » 28 kwi 2010, 10:51

Ja jestem w regularnym sporze z Auto Księżyno, obecnie zajmuje się tym prawnik. Widzę, że coraz więcej osób doświadczyło ich "profesjonalizmu", mam więc pewien pomysł, zgodnie z zasadą, że w kupie siła. Po konsultacji z mecenasem odezwę się na PW, bo panowie z Księżyna czytają nasze forum i są pewnie na bieżąco.
Proponuję też opisywać ich wyczyny w wątku warsztatowym, tam bardziej zaboli.
Auto Księżyno – nie polecam
Forumowicz

Od: 26 kwi 2007, 11:14
Auto: szybkie sześć