Mazda CX-7 (ER) – Opinie i Informacje
Witam,
Najprościej będzie przekręcić stacyjkę i w chwili zapalenia się kontrolek powinieneś mieć kontrolkę 4x4 po lewej stronie.
Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
Napewno też sprawdzisz w Aso Mazdy po numerze.
Najprościej będzie przekręcić stacyjkę i w chwili zapalenia się kontrolek powinieneś mieć kontrolkę 4x4 po lewej stronie.
Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
Napewno też sprawdzisz w Aso Mazdy po numerze.
- Od: 26 kwi 2005, 14:15
- Auto: Mazda CX 7 EU,
Mazda 2,
Dokładnie tak, kontrolka AWD na wskaźnikach przy zapłonie i dla potwierdzenia nr VIN, który wszystko powie łącznie z wyposażeniem. Lub zaglądanie w podwozie ale chyba w VIN dużo prościej.
diggie napisał(a):Dzieki wielkie rozumiem, że kontrolka będzie w miejscu obrotomierza tam gdzie inne kontrolki oleju etc., a macie może jakies zdjęcie tej kontrolki to jakis specjalny znaczek? :–)
Obstawiam żółtą kontrolkę tu:
Chyba, że zrobili inaczej niż w EU.
Witam, mam 2 pytania co do wersji z USA. Mianowicie zastanawiam sie nad kupnem tego cacka
i nurtuje mnie kwestia mocy wersji amerykańskich. W niektórych ofertach na otomoto sprzedawcy podaja ze ma 244 KM a drudzy ze ma 260 KM jak europejska. Czy rzeczywiście sa 2 wersje amerykańskie czy tak z "rozbiegu" tworzac oferty wpisuja 260 KM. 2 pytanie to czy US maja komputer pokładowy zeby spradzic spalanie bo widzialem wcześniej post ze Kolega w jego wersji nie posiada takiego ustrojstwa.
-
michal2523
Faktycznie wersje US i Rosja automat są troszkę słabsze,Rosja posiada również zewnętrzny filtr paliwa i skrócone terminy przebiegu między przeglądami.
Trip jest w nich nie dostępny – nawet w wersjach topowych Grand.
Trip jest w nich nie dostępny – nawet w wersjach topowych Grand.
www.mazda-ford.pl
Bydgoszcz ul.Inowrocławska 1
POLECAMY RÓWNIEŻ PROFESIONALNĄ AUTO -MYJNIE
www.myj-car.pl
www.myj-car.pl
- Od: 27 sty 2009, 23:22
- Auto: GH RF-TOP 08"
ER- EXPRESSION 09"
GS350AWD 08''
F RANGER 4WD 08"
Dzieki za odpowiedz. A potraficie wskazać jeszcze jakies roznice miedzy euro a US? oprocz automatu, braku tripa i spryskiwaczy do ksenonów.
-
michal2523
Plastikowe boki drzwi, w EU dali trochę obszycia skórą. "Podobno" jest trochę inne zawieszenie, nie wie ile w tym prawdy. Na pewno EU była dostrajana na Nurburgringu, czy US też tego nie wiem. Na plus US jest nawigacja z DVD, której w EU nie ma. Więcej różnic tak na szybko nie pamiętam.
Witam,
Miałem przyjemność jeździć wersją US przed zakupem i teraz EU i w zawieszeniu jest duża różnica. US płynie, wszystko wybacza, natomiast EU sztywan i o wiele mniej sie przechyla, wyrażniej tłumi.
Miałem przyjemność jeździć wersją US przed zakupem i teraz EU i w zawieszeniu jest duża różnica. US płynie, wszystko wybacza, natomiast EU sztywan i o wiele mniej sie przechyla, wyrażniej tłumi.
- Od: 26 kwi 2005, 14:15
- Auto: Mazda CX 7 EU,
Mazda 2,
mam pytanie co do licznika tzn. do przebiegu czy da sie na km ustawic i czy temp. jest mozliwe ustawienie na stopnie Celsjusza
-
michal2523
Temperaturę bez problemu ustawisz w Celsjuszach, ale licznik niestety zostaje w milach.
- Od: 15 sty 2010, 22:35
- Auto: CX-7
Witam.
Jestem nowy na tym forum.
Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu Mazdy CX-7 z diesel-em.
Właściwie jestem zdecydowany, a pytanie mam dotyczące firmy z Gdańska, która m.in. takie samochody sprzedaje jest to Auto-Perfect z ul. Hallera.
Z tego co wiem jest to nieautoryzowany dealer i sprzedaje samochody z rynku niemieckiego.
Czy ktoś miał styczność z tą firmą, czy jest godna zaufania?
Nie chciałem zakładać nowego wątku więc moje pytanie umieściłem tutaj.
Z góry dzięki za odpowiedzi,
pozdrawiam
Jestem nowy na tym forum.
Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu Mazdy CX-7 z diesel-em.
Właściwie jestem zdecydowany, a pytanie mam dotyczące firmy z Gdańska, która m.in. takie samochody sprzedaje jest to Auto-Perfect z ul. Hallera.
Z tego co wiem jest to nieautoryzowany dealer i sprzedaje samochody z rynku niemieckiego.
Czy ktoś miał styczność z tą firmą, czy jest godna zaufania?
Nie chciałem zakładać nowego wątku więc moje pytanie umieściłem tutaj.
Z góry dzięki za odpowiedzi,
pozdrawiam
- Od: 27 kwi 2010, 16:56
Polecam Ci nie chce tu za nikogo ręczyć,ale kupowałem u nich w 2007 roku nową Mazdę 2 i w 2009roku Mazdę CX7 i nie było z tym problemów,przy tym są elastyczni i bezkonfliktowi.
Leszek Juchniewicz osoba odpowiedzialna za sprzedaż aut.
A samochody tam kupione są niedostępne w ASO RP, bynajmniej tak było kiedyś , masz u nich lepsze wyposażenia i mniejszą cenę zakupu ,oraz większy wybór opcji wyp. od aut oferowanych przez MMP przeznaczonych na rynek skandynawski..
Może Ci to coś pomoże.
pozdr.
Leszek Juchniewicz osoba odpowiedzialna za sprzedaż aut.
A samochody tam kupione są niedostępne w ASO RP, bynajmniej tak było kiedyś , masz u nich lepsze wyposażenia i mniejszą cenę zakupu ,oraz większy wybór opcji wyp. od aut oferowanych przez MMP przeznaczonych na rynek skandynawski..
Może Ci to coś pomoże.
pozdr.
www.mazda-ford.pl
www.myj-car.pl
www.myj-car.pl
- Od: 27 sty 2009, 23:22
- Auto: GH RF-TOP 08"
ER- EXPRESSION 09"
GS350AWD 08''
F RANGER 4WD 08"
Potwierdzam. Też braliśmy tam pod koniec 2008 dwie CX-7 i wszystko było ok.
Dało się sporo jeszcze wynegocjować z ceną i z wyposażeniem dodatkowym (chociażby szyberdach bez żadnych dopłat). Samochody z rynku niemieckiego.
Dealerzy z Wawy niestety nie mieli szans z ceną jaką proponowali i wyposażeniem.
Możesz brać śmiało u nich.
Dało się sporo jeszcze wynegocjować z ceną i z wyposażeniem dodatkowym (chociażby szyberdach bez żadnych dopłat). Samochody z rynku niemieckiego.
Dealerzy z Wawy niestety nie mieli szans z ceną jaką proponowali i wyposażeniem.
Możesz brać śmiało u nich.
- Od: 17 lis 2009, 12:18
- Auto: Mazda CX-7 2.3 260 KM 2008 EU