Choinka Na Desce Rozdzielczej
Strona 1 z 1
Mam Problem otóż byłem u mechanika wymienił mi tarcze sprzęgła przyszedłem po auto i wcześniej jak mu dałem to nie świeciły żadne kontrolki a teraz to świecą wszystkie ;/;/ nie wiem co jest grane u mnie w mieście nikt nie chce się podjąć elektryki w warsztatach Jest to mazda Xedos 6 2,0
- Od: 31 gru 2009, 10:32
- Auto: Mazda Xedos 6
Miałem tak samo...
Zostawiłem auto u mechanika, na lusterku miałem zawieszoną choinkę (zapachową) a pod odebraniu auta już nie działała
Jest opcja szukaj na forum i conajmniej 20 podobnych tematów – stawiam na coś z alternatorem
Zostawiłem auto u mechanika, na lusterku miałem zawieszoną choinkę (zapachową) a pod odebraniu auta już nie działała
Jest opcja szukaj na forum i conajmniej 20 podobnych tematów – stawiam na coś z alternatorem

Ostatnio edytowano 24 kwi 2010, 18:27 przez Barthek, łącznie edytowano 1 raz
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
paaawel5 napisał(a):pewny jesteś że wszystkie?? może lepiej napisz konkretnie które będzie łatwiej rozwiązać problem, zrób reset kompa (jak spuścisz ręczny to na pewno jedna zgaśnie)
właśnie, napisz konkretnie jakie albo wstaw fotkę licznika po odpaleniu auta
mechanik przy grzebaniu w aucie mógł coś rozłączyć we wtyczce która znajduje się przy akumulatorze i jeśli z nią jest coś nie tak ( często śniedzieje) to pojawiają się różne kontrolki na desce
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
cześć.kiedy te lampki się u ciebie świecą? Jak uruchomisz silnik, włączysz zapłon a może non-stop na wyłączonym silniku i zapłonie?
m126p > Polonez > VectraA2.0 > Xedos6
MZ251 > Y XJ600'86 > K ZR1100Zephyr
A500 > PSX > PS2 > X360
MZ251 > Y XJ600'86 > K ZR1100Zephyr
A500 > PSX > PS2 > X360
- Od: 13 cze 2009, 21:42
- Auto: 2.0 V6 CA
ddunn napisał(a):cześć.kiedy te lampki się u ciebie świecą? Jak uruchomisz silnik, włączysz zapłon a może non-stop na wyłączonym silniku i zapłonie?
te lampki mi swieco jak wsadze kluczyk do stacyjki i przekrece go nie do odpalania tylko jedno wczesniej a i jak odpale tez swieco
porozpinaj kostki przy skrzyni i zepnij jeszcze raz patrząc czy idealnie pasują może gdzieś na "siłe" ktoś wcisnął jakoś kostke która tam nie pasowała

http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs
Witam,
Miałem podobny problem, po dokladych ogledzinach okazalo sie, ze padł regulator napiecia (w pierwszej kolejnosci elektormechanik wyeliminowal zimny lut, jednak po kliku dniach problem powrocil, zostal wymieniony regulator napiecia i jest OK...
Pozdrawiam,
Miałem podobny problem, po dokladych ogledzinach okazalo sie, ze padł regulator napiecia (w pierwszej kolejnosci elektormechanik wyeliminowal zimny lut, jednak po kliku dniach problem powrocil, zostal wymieniony regulator napiecia i jest OK...
Pozdrawiam,
[b]www.oprawa-muzyczna.com[/b]
- Od: 15 wrz 2007, 21:08
- Auto: XEDOS 6 2.0 V6 DOHC
SAAB 95, 2.3 TS 2008r
witam chciałbym odswierzyć temat...
mianowicie mam taki sam problem z choinką na desce.dodam że napięcie na aku wynosi 11,8-12,2V na wpełni naładowanym akumulatorze niezależnie od obrotów
mianowicie mam taki sam problem z choinką na desce.dodam że napięcie na aku wynosi 11,8-12,2V na wpełni naładowanym akumulatorze niezależnie od obrotów
- Od: 11 lut 2013, 12:34
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 1993r
Mój dobry mechanik od razu powiedział: sprawdź masy.
Ktoś wie ile mas jest pod maską i gdzie się znajdują?
Ktoś wie ile mas jest pod maską i gdzie się znajdują?
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
u mnie w mieścinie ciężko o dobrego elektromechanika nie bardzo chcą się za to zabrać bo twierdzą że dużo roboty a w tym czasie może zrobić dwa inne samochody.może mi się uda jutro wjechać do kumpla na warsztat i spróbuję posprawdzać
witam
jednak padł mi alternator i mam małe pytanko...mam możliwość kupienia używanego alternatora z 98r czy mogę go założyć do swojej mazdy z roku 93?bo z tego co wyczytałem na forum jest inny prąd ładowania.
pozdrawiam
jednak padł mi alternator i mam małe pytanko...mam możliwość kupienia używanego alternatora z 98r czy mogę go założyć do swojej mazdy z roku 93?bo z tego co wyczytałem na forum jest inny prąd ładowania.
pozdrawiam
ja do xedosa wsadzilem alternator z hmm 1,5 323f? xd czy od 2.0 fs? nie pamietam ale ogolnie chodzi o wtyczke zeby miala LS wtyczke czy SL jak ma te 2 oznaczenia i ta sama budowe to nawed od daewo Lanos wsadzic mozna
bo z regoly alternatory sa standardowe z budowy i jest kilka typow ktore 1 firma klepie do wielu pojazdow np mazda z daweto pasuja.. jak masz obawy szukaj takiego samoego 
Strona 1 z 1