Mazda 323F BA GT KF 97'
Tak, tak... pójdzie w dół (aż się prosi) 
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
W sumie zawieszenie w 2.0 jest dość twarde w porównaniu z 1.5 i 1.8.
Głównie chodzi mi o likwidację tych szczelin w nadkolach
Oczywiście wielkim plusem będzie jeszcze szybsze wchodzenie w zakręty
Głównie chodzi mi o likwidację tych szczelin w nadkolach
Oczywiście wielkim plusem będzie jeszcze szybsze wchodzenie w zakręty

Szczerze, to ja nie odczułem żadnej różnicy pomiędzy ori zawieszeniem R4, a ori V6. Sprężyny są takie same z tego co zaobserwowałem z tyłu, przód troszkę się różni ale to głownie dla tego że jest większa masa silnika V6, niż R4.
PS. Może być dobry efekt zastosowania sprężyn od R6 w V6 – przód powinien bardziej opaść ze względu na masę i wytrzymałość sprężyn. Tak jest np. w Golfach III – sprężyny są dedykowane do każdego modelu, z tym że producenci podkreślają że auta z silnikami Diesla niżej opadają
PS. Może być dobry efekt zastosowania sprężyn od R6 w V6 – przód powinien bardziej opaść ze względu na masę i wytrzymałość sprężyn. Tak jest np. w Golfach III – sprężyny są dedykowane do każdego modelu, z tym że producenci podkreślają że auta z silnikami Diesla niżej opadają
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
Jeździłem kumpla 1.5 i pływał po drodze jak mój były passat B5. W zakrętach przechyłka i przy ruszaniu przód się wysoko do góry podnosił. Miał zawieszenie sprawne. Jest różnica z 2.0 z 1.5 ale nie wiem dokładnie jak 1.8 bo nie jeździłem (myślę, że tak samo).
Co do sprężyn to w/g mnie najlepiej obniżyć przód o 60mm, a tył o 40mm. Ale i tak wszystko się okaże po zamontowaniu
Co do sprężyn to w/g mnie najlepiej obniżyć przód o 60mm, a tył o 40mm. Ale i tak wszystko się okaże po zamontowaniu
Sprężynki założone, a amorki z tyłu wymienione
Przyznam, że springi K.A.W. są bardziej komfortowe niż JAMEX-y

Nie wiem ile dokładnie obniżyło ale sprawdzę to przy czasie
Przyznam, że springi K.A.W. są bardziej komfortowe niż JAMEX-y

Nie wiem ile dokładnie obniżyło ale sprawdzę to przy czasie
nawet nie ma takiej potrzeby, czarno-srebrne akcenty ładnie się układają, za to widziałbym tu progi mazdaspeed
- Od: 11 cze 2007, 15:28
- Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003
Chłopaki, czarne klamki i lusterka mi pasują
Na razie nie stać mnie na dokładki progów MS. Jak będzie napływ gotówki to czemu nie
Teraz poluję na antenę ori
Na razie nie stać mnie na dokładki progów MS. Jak będzie napływ gotówki to czemu nie
Teraz poluję na antenę ori
Rafal w koncu musisz pojawic sie na jakims spocie, nie widzielismy sie kupe czasu a dokladnie od wycieczki do browaru chyba 
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Oj Rafał wygląda naprawde kosa po Tym obniżeniu 
Nic dodać nic ująć 

https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Rafał elegancko 
Dzięki za miłe spostrzeżenia
Beny, tak jest dobrze jeżeli chodzi o komfort jazdy
Badyl, jak przyjedziesz i sam sobie ściągniesz springi i oczywiście dobrze zapłacisz to czemu nie

Beny, tak jest dobrze jeżeli chodzi o komfort jazdy
Badyl, jak przyjedziesz i sam sobie ściągniesz springi i oczywiście dobrze zapłacisz to czemu nie
fajnie fajnie
ja celuję w niedługim czasie w -30mm H&R ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)