wczoraj jezdziłem dosc długo po miescie, no i wiadomo co chwila zmiana biegów bo co chwila jakies skrzyzowania.
No i potem zauwazyłem ze jak wrzucałem bieg obojetnie jaki czy to 1 czy to 4 słyszałem taki pisk pochodzacy tak jakby z lewarka skrzyni biegów. Na koncu wyłaczyłem samochod i zmieniałem biegi na sucho bez sprzegła i tez było slychac te piski.
Dodam ze dzis rano juz tego nie było, ale byc moze po dłuzszej jezdzie znowu sie pojawi.
Co to moze byc i czy temu powinien przyjrzej sie mechanik.
Drugie pytanie to gdzie i na jakis sie zmienia olej w skrzyni? bo nie mam pojecia
problem z lewarkiem?
Strona 1 z 1
musisz sobie powymieniać te tulejki czy jak się to zwie które odchodzą od skrzyni do lewarka
Smarowanie nic nie da, a problem będzie powracał po przejechaniu ok 20km
Olej to obojętne jaki wlejesz, gdzie się spuszcza dokładnie nie pamiętam ale bez kanału się nie obejdzie
Smarowanie nic nie da, a problem będzie powracał po przejechaniu ok 20km
Olej to obojętne jaki wlejesz, gdzie się spuszcza dokładnie nie pamiętam ale bez kanału się nie obejdzie
- Od: 23 paź 2009, 19:52
- Auto: 323F 96r 1.5
Bo ja wiem czy takie obojętne (chyba że masz na myśli firmę) bo trzeba dobrać odpowiednie parametry, lepkość i klasa jakości.
W instrukcji obsługi jest podany 75W-90, jakość GL-4 lub GL-5 więc kujawski nie podejdzie.
Korek łatwo dostrzec, kanał jak dla mnie był zbędny
W instrukcji obsługi jest podany 75W-90, jakość GL-4 lub GL-5 więc kujawski nie podejdzie.
Korek łatwo dostrzec, kanał jak dla mnie był zbędny
- Od: 30 kwi 2008, 20:20
- Auto: Mazda 6 gg 2.3 lpg
mialem to samo: piszczalo, trzszczalo i ogolnie biegi ciezko wchodzily po paru minutach jazdy lub jak bylo bardzo cieplo na dworzu to odrazu 
obylo sie bez wymiany, wystarczylo ze mechanik przesmarowal owy wybierak (po moich sugestiach, ktore to opieraly sie na postach z forum:))
obylo sie bez wymiany, wystarczylo ze mechanik przesmarowal owy wybierak (po moich sugestiach, ktore to opieraly sie na postach z forum:))
Chcesz być piękna to odwiedź gabinet kosmetyczny
Ewentualnie jak nie sięgasz do najwyższej półki to dlaczego nie kupisz drabiny
Meble metalowe biurowe i socjalne.
Ewentualnie jak nie sięgasz do najwyższej półki to dlaczego nie kupisz drabiny
Meble metalowe biurowe i socjalne.
- Od: 24 wrz 2008, 07:03
- Auto: Mazda 323F BA 1.5
Strona 1 z 1