GRUDZIĄDZ – spotkania regionalne

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez sikor69pl » 12 kwi 2010, 14:26

paintaball nie wiem czy jeszcze jest ale raczej tak tylko ze to nie jest tania zabawa :/niestety. Koszt zabawy to cos kolo 100zl za osobe w tym jest wliczone wypozycznie stroju i 100kulek nastepne 100 kosztuje 30zl jesli dobrze pamietam watpie ze ktos bedzie sie na to pisal. Jesli chodzi o gokarty to 20zl placi sie za 15 min a po tych 15min tak bola rece ze i tak nikt by nie byl wstanie weicej jezdzic ale napewno spokojnie mozna by bylo tam zagadac zeby jakis turniej zrobic, napewno maja specjalistyczna aparature do mierzenia czasu z dobra dokladnoscia wiec mozna by bylo to w ten sposob roztrzygnac.
Z tego co przeczytalem na forum AR koszt 6 osobowego domku kosztuje 120zl w tym jest mozliwosc zrobienia ogniska, postawienia samochodu pod domkiem no i mozna isc na plaze :) mysle ze jest to jednak dobry pomysl pokoj jest 3 pokojowy. Jutro bede u breakera (jesli przyjda sprezyny) wiec napewno cos wymyslimy no nie breaker :)
aha zapomnialem jeszcze dodac ze eskorta policji jest bezproblemowa sprawa do zalatwienia tak samo jak np parking na glownym rynku, na to musi wyrazic zgode miasto a jest naprawde w porzadku jesli chodzi o promowanie miasta :) teraz zostaje tylko sprawa jezdzenia i zalatwiania wszystkiego
ObrazekObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 7 cze 2009, 16:12
Auto: Mazda MX-5 ND, 2016 6M
Mazda CX-5 KF, 2017 6AT

Postprzez MRk » 12 kwi 2010, 14:51

sikor69pl napisał(a):pokoj jest 3 pokojowy

yyy...? :D chciałeś powiedzieć domek jest 3pokojowy? :P czy że pokoje 3osobowe? :P bo jeśli mówimy o tych samych domkach, to fakt, są to 3 pokojowe domki (2 pokoje z pojedynczymi łóżkami i jeden pokój duży z dwuosobowym (także wiesz huher.... hahaha <glupek2> )) + łazienka z prysznicem i kuchnia z mikro , czajnikiem ,kuchenką itp. Jednak dobrze pamiętałem ,że ok 20 zł za noc :) także biorąc pod uwage ,że jest w lasku przy jeziorku, to i tak lepiej sie nie znajdzie :) a w tym hotelu na miejskiej robią imprezy także sie możńa tam wbić na wieczór :) knajpy z żarciem tam też są, także bezstresowo. po co płacić znacznie więcej i sie ładować do jakiejś karczmy, skoro można ciutke skromniej ,ale co nie znaczy gorzej ;) wg mnie lepiej wynając domek/domki nad jeziorem ;) taniej to raz, a dwa grille można przed domkiem robić czy na plaży ognisko – a miejsce wytyczone do robienia ognisk jest dość spore, kilkanaście osób spokojnie wokół sie zmieści. także kilka kiełbach kupić, chleb i ketchup włocławski :D i sprawa żarcia z głowy też :) na rano zawsze można jakąś zupke czy coś :P kuchnie są w tych domkach także nie trzeba wydawać grubych PLNów w restauracjach ,skoro można samemu sobie coś na kaca przygotować :P także koszta by się naprawde zminimalizowały. wtedy spokojnie te gokarty można by było zorganizować i się upewnij jak możesz odnośnie cen paintballa. może nie jest aż tak drogo jak CI sie zdaje ;) pzdr
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
Forumowicz

Od: 28 lis 2008, 18:31
Auto: MX-3 2.5 V6 (KL-ZE), '94

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez sq2jul » 12 kwi 2010, 15:31

break3r napisał(a):dobra koniec kłótni o jedną małą czy dużą literkę :P. Propozycja moja jest taka:
1. Spotkanie na Mazdonaldzie (godzina do ustalenia);
2. Przejazd pod bramę wodną i flisaka (celem zfocenia zbiegowiska);
3. Ewentualnie spacer starówką w bliżej nieokreślonym kierunku (nie biorę pod uwagę knajpy bo i po co skoro żarło 1 pkt. niżej w planie);
4. Wycofanie w zorganizowanym pośpiechu na z góry upatrzone wcześniej pozycje w Rudniku (grill/ognicho);
Rozmawialiśmy z huher'em w drodze powrotnej z Ino na temat zorganizowania eskorty policyjnej z okolic flisaka na Rudnik (dla bajeru) i w tym czasie można też fotki postrzelać może wyjść ciekawie.

i mysle, ze to jest dobry plan :) Jezeli koniecznie chcecie (i mowicie, ze jest to do zalatwienia) to dzialajcie w sprawie tej policji, chociaz nie wiem do konca na jakiej zasadzie by sie to mialo odbyc. Z drugiej strony wezcie tez pod uwage, ze lista uczestnikow (jak to pokazal ostatni spot) jest dosyc plynna.. Zeby sie na koncu nie okazalo, ze przyjedzie 5 aut.

break3r napisał(a):Termin proponowany:
15.05 – sobota lub jeśli nie za specjalnie dla was to 16.05 – niedziela

ja bym jednak pozostal przy niedzieli – mysle, ze w ten dzien jest najwieksze prawdopodobienstwo zebrania wiekszej ilosci osob.

Paintball moze i fajny pomysl tylko troszke drogo... Panowie, moze sprobujmy na poczatek pozostac przy tych gokartach? Pytanie, ile bedziemy mieli chetnych osob? Mysle, ze ja bym sie pisal (na gokarty) na pewno – w Bydgoszczy w zeszlym sezonie dosyc intensywnie korzystalismy z tej formy rozrywki i wiem doskonale ze 15 min w zupelnosci wystarczy :) Jak ktos jest hardcorem moze sie wbic na 30 min – super frajda ale potem i zmeczenie duzo wieksze.
Domki sobie odpuscmy z tego tytulu, ze nikt nie planowal spota dwudniowego i szczerze watpie, zeby zainteresowanie tym tematem.
Co do grilla/ogniska – oczywista oczywistosc to to, ze kazdy przywozi swoj prowiant ;) Ognisko jest troszke bardziej problematyczne poniewaz, zeby je rozpalic trzeba najpierw zebrac opal. Grill pod tym wzgledem jest lepszy, wystarczy tylko zabrac troche wegla i bedzie ok. A i pamietajmy tez o tym, ze po wszystkim wypadaloby po sobie sprzatnac... Takze jakies wieksze worki na smieci jak najbardziej bylyby wskazane. Ewentualnie pomyslcie tez nad planem awaryjnym w razie zlej pogody (jakas posiadowka w knajpie?).
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez MRk » 12 kwi 2010, 16:11

tyle ,że ten ośrodek, jak już wcześniej wspomniałem, jest w lesie..a tam raczej drewna znajdzie sie sporo, czyż nie? ;) samo zebranie go też nie powinno zająć za dużo czasu, tak więc ja nie widze problemu z tym. nikt by nie musiał wozić specjalnie grilla ;) poza tym przyjemniej jest przy ognisku :P ale jak kto woli...na spot dwudniowy Breaker + Kaliope i huher (ze swoją?) się już zapowiedzieli + ja i kogoś jeszcze bym wziął to już jeden domek zapełniony. wiadomo ,że byśmy to zorganizowali dopiero jakoś we wakacje ,np. lipiec? do tej pory na pewno jakiś jednodniowy spot by się odbył :P i by się zobaczyło ilu ludzi się pisze poza nami na 2dn. Bez pesymizmu Julku ;) a odnośnie paintball'a to wiem ,że we Włocławku na to chodzili, także czemu nie spróbować w Grudziądzu. kwestia ceny...i wiadomo ,że jak jednodniowy to albo gokarty albo paint. Jedno i drugie jest raczej wyczerpujące ;) i czasu to też zajmie trochę, z racji dojazdu, przygotowania itp itd.
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
Forumowicz

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez sq2jul » 12 kwi 2010, 16:28

MRk napisał(a):wiadomo ,że byśmy to zorganizowali dopiero jakoś we wakacje ,np. lipiec?

nie wiem czy doczytales ale dyskusja toczy sie o spocie regionalnym majacym sie odbyc (wg. wstepnych ustalen) 16 maja.

MRk napisał(a):Bez pesymizmu Julku ;)

po prostu mierze sily na zamiary, posiadajac jakies tam (raczej skromne ale jednak) doswiadczenie wyniesione ze swojego podworka.

Umowmy sie, ze rozmawiamy o spocie 16 maja, bo troche widze MRk zaczales mieszac w to Wasze plany zwiazane z innymi spotami.
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Postprzez THOR » 12 kwi 2010, 16:38

<cisza> , bo chce coś powiedzieć <diabełek> Niedziela 16.05 bardziej mi pasować niż sobota :D To tyle na tą chwilę. Koniec przekazu ;P
Forumowicz

Od: 2 sie 2008, 13:14
Auto: To już przeszłość -->> Mazda 323C BA 1,5 16V DOHC '96

Teraz Mazda 3 BK 2,0 150 KM '03

Postprzez MRk » 12 kwi 2010, 19:29

trochę się faktycznie to mogło pomieszać...ja się nt. 16 maja nie wypowiadam, bo i tak mnie nie będzie. moje sugestie dotyczyły spotu 2dniowego ,który mógłby się odbyć jakoś we wakacje. wiadomo, że trzeba takie coś z większym wyprzedzeniem planować ,z racji chociażby rezerwacji noclegu. także ustalcie pierw co i jak z tym 16tym maja, ja się w to nie wcinam, a potem podyskutujemy na temat 2dniowego spotu w Rudniku :)
Forumowicz

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez huher » 12 kwi 2010, 20:10

ja tez jestem przy 16 maja wiadomo, że w niedziele zawsze wiecej ludzi sie zbiera.
Mrk ten spot z domkami to bedzie jak przyjedziesz, o to sie nie martw:)
A ja narazie bede miał przerwe w jeździe Madzia bo kolano dzisiaj skręciłem :(
No ale tego czasu stracic nie można wiec może wyśle do mechanika na wymiane zawieszenia:)
Obrazek
Forumowicz

Od: 19 kwi 2009, 17:57
Auto: Mazda MX-3 1997 1.8 V6 LPG

Postprzez faraonka30 » 12 kwi 2010, 20:32

Miło widzieć,jak dyskusja poszła na całego ,ciekawe propozycje ;) .Mam nadzieje,że jeśli spot dojdzie do skutku 16.05 i MazFarao zjedzie do domku to zawitamy u Was.
Pozdrwiam :)
Forumowicz

Od: 8 wrz 2005, 14:29
Auto: Mazda 323f BA , 1,5l , 95r Smoczyca :)

Postprzez iceman150 » 12 kwi 2010, 21:58

Więc i ja wtrące swoje 3 grosze :)
Zgadzam się z Juliuszem bo narazie nie ma co szaleć eskorta rynek itd. po co to komu?
Po pierwsze zostało mało czasu i ciężko jest tak zorganizować, ciężko dostać się chociażby do Prezydenta. Tym bardziej dla 12-15 aut nie ma sensu. W zimę mieliśmy 12 autek i żadna eskorta nie była potrzebna. Rozumiem 50 samochodów to tak ale 12?
Zgadzam się aby narazie pozostać przy spocie jednodniowym i tymczasowo nie mieszajmy wątku z noclegami bo tylko narobimy bajzlu (o tym zaczniemy gadać bliżej wakacji :)).
Co do planu to ja miałem kiedyś pomysł aby wskoczyć na Rancho i obejżeć tam pokaz westernowy (trwa ok godzinki a jak ktoś ma pociechy to warto je zabrać bo dla dzieciakw to fajna atrakcja). Po za tym to myślałem że fajne ujęcie byłoby przed hangarem w lisich kątach- tylko ktoś musiałby pojechać i załatwić czy nas wpuszczą.
Co do ogniska- to wypada także poinformować władze plaży (w tym wypadku MoRiW) o takim zamiarze żeby nie było przypału. No i jest jeszcze jedna kwestia. Co będzie jak zajedziemy tam a tam stanowisko na ognisko zajęte? :D
Kwestia czy ognisko czy grill to wszystko jedno (można przecież opał przywieźć ze sobą, pozostaje tylko kwestia kijków do wędzenia ale to pewnie też ktoś może zorganizować). W dodatku możemy dostawić jeszcze grilla także do wyboru :)
No i nie może zabraknąć naszej musztardy grudziądzkiej (sarepskiej) bo ona wymiata i do tego ketchup włocławski :).
Program breaka jak najbardziej popieram :) jest rozsądny oczywiście mozna podyskutować i wzbogacić, ale o tym to pogadamy na najbliższym spocie grillowym.

Ja niestety w weekend 15 i 16 odpadam bo mam zajecia.
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.

www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
Forumowicz

Od: 19 wrz 2009, 20:08
Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V

Postprzez Bartosz_ » 12 kwi 2010, 23:37

co do Paintballa to swojego czasu grałem kilka razy.... Mam znajomego który organizuje takie imprezy.
dojeżdżają w każde miejsce... mamy tu w grudziądzu ładne bunkry(teren dobry, zalesiony), graliśmy już tam pare razy.
posiadają 100 markerów, kombinezony( cały potrzebny sprzęt). Z tego co pamiętam to za Markera, maske, kombinezon i 500 kulek płaciliśmy 80zł.... zabawa rewelacyjna:D
a co do opału na ognisko to moge przywieźć. Po rozbiórce domku na działce mam tego nawet za dużo..... i napewno trzeba to zgłosić bo napewno nie można tak sobie palić ogniska.....
Klubowicz

Od: 2 mar 2008, 17:49
Auto: Mitsubishi Pajero Pinin
Opel Vectra Signum

Postprzez MRk » 13 kwi 2010, 00:02

więc jakby się robiło 2dniowego, to można by było pomyśleć nad paintballem o ile ktoś by sie na to pisał. szczerze sie przyznam ,że sam sie nigdy w to nie bawiłem ,a baaardzo bym chciał. bardziej chyba niż na gokartach pojeździć (Czego też nie robiłem) :P kwestia ilu chętnych na co będzie, chociaż wiadomo, że gokarty tańsze..tyle że zabawa na 15 min ,a ten paintball to jednak można dłużej polatać. no ale jak tam kto woli. pierw niech wypali jednodniowy :P i wtedy obgadajcie sprawe 2dn.
Forumowicz

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez sq2jul » 13 kwi 2010, 01:52

chlopaki co do ogniska to iceman slusznie zauwazyl, ze trzeba by uzyskac zgode. No i jest jeszcze sprawa taka, ze faktycznie ktos moglby nam wczesniej zajac miejscowke (chociaz nie sadze... kto sie bawi w ognisko w niedziele wczesnym popoludniem? tym bardziej, ze to nie bedzie jeszcze tak na prawde sezon). huher, break3r, Bartosz_Mx6 moge na Was liczyc?

proponowalbym, takze sprobowac wplesc w harmonogram zaproponowany przez break3r'a gokarty oraz przygotowac plan 'B' na wypadek zlej pogody. I tutaj mam do Was kolejne pytanie, odnosnie gokartow – czy tor jest kryty? Czy w razie deszczu sciganie wchodzi w gre? W przypadku wariantu pesymistycznego proponowalbym zamiast ogniska spotkanie w jakiejs knajpie. Pomyslcie, gdzie w razie czego moglibysmy pojsc posiedziec wieksza grupa (fajnie by bylo, gdyby byly duze stoliki, a w ogole super jezeli bylby jeden duzy stol przy ktorym pomiesci sie kilkanascie osob ;)).

Mysle, ze mozemy zaczac przygotowywac powoli wstepna liste obecnosci. Na kogo od Was mozna liczyc? I kto ewentualnie pisalby sie na gokarty? Ja na pewno bede.

Lista:
– sq2jul (gokarty)
– ...
– ...
– ...
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Postprzez break3r » 13 kwi 2010, 07:29

po pierwsze eskorta była tylko luźnym pomysłem i po chwili zastanowienia stwierdzam, że macie rację i pomysł nie teges. Po drugie primo w wariancie pesymistycznym jest Czarci Młyn jest już przetestowany na styczniowym spociku (tylko cola ciepła :P) a jeśli chodzi o sprawę ujęcia przy hangarze to ja co tydzień jestem w okolicach lotniska z psami to mogę podpytać. Ognisko na pewno jakoś się zgłosi szczególnie, że będziemy teraz w sobotę tam.
http://www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
Forumowicz

Od: 1 sty 2009, 18:33
Auto: Było 626GD Coupe 2.0i16V '89
Było MX-6 GE 2.5V6 '93
Było Xedos CA 1,6 16V '94
Jest Millenia TA 2,5V6 '95

Postprzez huher » 13 kwi 2010, 10:10

Gokarty są w budynku wiec nie ma problemu jeśli chodzi o pogode, nawet są tam fajne miejsca żeby zjecie przy tych ruinach zrobic.

Lista:
– sq2jul (gokarty)
– huher (gokarty)
– ...
– ...
– ...
Obrazek
Forumowicz

Od: 19 kwi 2009, 17:57
Auto: Mazda MX-3 1997 1.8 V6 LPG

Postprzez Bartosz_ » 13 kwi 2010, 11:40

break3r nie wiem czy jest sens jechać na lisie zrobić kilka zdjęć. jednak jest to kawałek drogi, zwłaszcza na drugi koniec miasta a później jechać w zupełnie inna strone do rudnika. zbędne kilometry.....

Lista:
– sq2jul (gokarty)
– huher (gokarty)
– Bartosz_Mx6 (gokarty)
Ostatnio edytowano 13 kwi 2010, 11:44 przez Bartosz_, łącznie edytowano 1 raz
Klubowicz

Opel Vectra Signum

Postprzez People_Hate_Me » 13 kwi 2010, 11:44

gokarty i ja sie pisze jak beda w Grudziądzu :) ofkoz wstepnie tez sie pisze na sam wyjazd do was.
Psssssssssssssst
Klubowicz

Od: 16 lip 2008, 15:26
Auto: Mazda MX-6 (GE) 2.0 FS-T 93r
Subaru Impreza (GC) 2.0 Combi

Postprzez Bartosz_ » 13 kwi 2010, 11:45

Lista:
– sq2jul (gokarty)
– huher (gokarty)
– Bartosz_Mx6 (gokarty)
– PHM (gokarty)
Klubowicz

Opel Vectra Signum

Postprzez Kaliope » 13 kwi 2010, 11:51

Z lotniskiem można się skontaktować czy wpuszcza na płytę lotniska. No i można by u nich zorganizować małe ognisko (grill) maja do tego wytyczone ładne miejsce z zadaszeniem.
Forumowicz

Od: 2 sty 2009, 23:36
Auto: MX-6 GE 2.5V6 '93

Postprzez break3r » 13 kwi 2010, 12:00

no lotnisko jest jak by nie patrzeć kawałek drogi, ale można by pomyśleć też o zrobieniu wtedy ogniska czy grilla pod skrzydłem przy lotnisku trzeba się tylko skontaktować czy nie będą robili jakichś problemów. W zeszłym roku był tam zlot VW więc wnioskuję, że nastawienia totalnie na NIE nie mają tylko czy nie zechcą kaski jakiejś za to.
http://www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
Forumowicz

Od: 1 sty 2009, 18:33
Auto: Było 626GD Coupe 2.0i16V '89
Było MX-6 GE 2.5V6 '93
Było Xedos CA 1,6 16V '94
Jest Millenia TA 2,5V6 '95