Krzywe oparcie fotela – 323F BJ
Strona 1 z 1
Nie wiem czy masz wersję ze składanym na płasko fotelem pasażera (plastikowy tył oparcia robi wtedy za stolik). U mnie fotel pasażera potrafi się skrzywić czasem kiedy się to oparcie prostuje, zwykle pomaga kilkukrotne złożenie i wyprostowanie fotela. Taki urok...
-
jESTER1410
U mnie jest ze składanym stolikiem ale jest prosto , możliwe że tak jak pisze jESTRR1410 jak rozkładzsz to krzywo oparcie się ustawi.
od dołu jest taka rączka za którą pociągasz i się składa rozkłada tam powinno zablokować i dopóki tej rączki nie pociągniesz nie powinno sie składać poprzez pchnięcie ręką , u mnie trzeba troche siły żeby odciągnąćź tą rączke i dopiero się składa . Może tam masz cos urwane , sprężynę , czy ta blokade popatrz tam z tyłu z prawej strony
U mnie też tak jest (zostaje na luzie) kiedy jest krzywo rozłożone. Ja składam je tak:
A. Z boku oparcia pasażera (od środka samochodu) jest dźwigienka to ona decyduje o 'luźnym chodzeniu' fotela
B. Z boku siedziska fotela pasażera (od drzwi) jest dźwigienka która składa fotel normalnie tak jak w każdym samochodzie,
C. Dodatkowo z tyłu fotela pasażera w okolicy nóg jest mały uchwyt który robi dokładnie to samo co dźwigienka B – takie udogodnienie, że można złożyć fotel siedząć na tylniej kanapie.
Składanie:
1. Pociągam dźwigienkę A Fotel skłąda się o jakieś 45 stopni do przodu,
2. Pociągam dźwigienkę B lub C, fotel składa się sam na płasko (o ile nie uderzy zagłówkiem w deskę),
Rozkładanie (dokładnie odwrotnie):
1. Zaczynam od dźwigni B lub C i prostuję fotel trochę
2. Pociągam dźwignię A i odginam fotel do tyłu (powinna zaskoczyć) wtedy nie będzie latał na luzie.
3. doregulowuję do odpowiedniego położenia dźwignią B lub C.
A. Z boku oparcia pasażera (od środka samochodu) jest dźwigienka to ona decyduje o 'luźnym chodzeniu' fotela
B. Z boku siedziska fotela pasażera (od drzwi) jest dźwigienka która składa fotel normalnie tak jak w każdym samochodzie,
C. Dodatkowo z tyłu fotela pasażera w okolicy nóg jest mały uchwyt który robi dokładnie to samo co dźwigienka B – takie udogodnienie, że można złożyć fotel siedząć na tylniej kanapie.
Składanie:
1. Pociągam dźwigienkę A Fotel skłąda się o jakieś 45 stopni do przodu,
2. Pociągam dźwigienkę B lub C, fotel składa się sam na płasko (o ile nie uderzy zagłówkiem w deskę),
Rozkładanie (dokładnie odwrotnie):
1. Zaczynam od dźwigni B lub C i prostuję fotel trochę
2. Pociągam dźwignię A i odginam fotel do tyłu (powinna zaskoczyć) wtedy nie będzie latał na luzie.
3. doregulowuję do odpowiedniego położenia dźwignią B lub C.
-
jESTER1410
Strona 1 z 1