okazało sie ze to transmitter byl walnięty.
pozdro
Zapalniczka nie działa, czym moze byc powód
1, 2
Jak bede mial chwile czasu to wrzuce zdjecia z fotorelacji. Tez przerabialem podobny problem tyle, ze u mnie sie okazalo, ze to byl przepalony bezpiecznik
. No ale przynajmniej wiem juz jak do tego sie dostac i wyczyscilem taka mala szybke przez ktora swiatlo do popielniczki swieci
. Bylem przekonany, ze sprawdzilem kiedys wszystkie bezpieczniki, dlatego zabralem sie do rozbierania konsoli srodkowej.

- Od: 16 paź 2007, 21:38
- Auto: Zardzewiała, ale poczciwa 323F BA Z5
GY 2.0 147KM :))))))))))))))))
witam ja mam inny problem posiadam mazde 121 db i miałem spięcie radio nie działa oświetlenie wewnątrz tez i centralny zamek prosze o pomoc!
-
rafals20
mod napisał(a):Naprawione. Drucik będący zabezpieczeniem umieszczony w tylnej części gniazda znikł. Zastąpiłem go kawałkiem cyny i działaniestety dostanie się tam wymagało rozebrania obudowy tunelu
borykam się z tym samym kłopotem nie działającej zapalniczki
czy zamiast cyny można tam dać kawałek druciku
- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
Yellowmen napisał(a):czy zamiast cyny można tam dać kawałek druciku?
Ja u siebie dałem drucik miedziany, tylko z trochę mniejsza średnicą. Mocniej zacisnąłem po bokach i wszystko śmiga.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Problem rozwiązany... aby go rozwiązać musiałem odkręcić podłokietnik i tunel przedni.
później dwa kołeczki po bokach i deska sama schodzi.....
okazało się że wypięła się kostka która jest przy nogach kierowcy.....prawdopodobnie przy ostatnim robieniu short shifta.
Okazało się jeszcze że mam spaloną żaróweczkę która podświetla popielniczkę...wymieniłem....poskładałem...wszystko działa

później dwa kołeczki po bokach i deska sama schodzi.....
okazało się że wypięła się kostka która jest przy nogach kierowcy.....prawdopodobnie przy ostatnim robieniu short shifta.
Okazało się jeszcze że mam spaloną żaróweczkę która podświetla popielniczkę...wymieniłem....poskładałem...wszystko działa

- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
Blastar napisał(a):Sprawdź bezpiecznik CIGAR a jak on jest dobry to możesz mieć ten problem co ja jak rozkręcisz zapalniczkę to tam jest jeszcze jedno takie zabezpieczenie zrobione chyba z cyny u mnie właśnie to sie przetopiło i w to miejsc wstawiłem zwykły kawałek cyny
na zdjęciach zobaczysz o co chodzi![]()
to czarne coś to jest to oryginalne które mi się przepaliło![]()
a to jest to które ja zastąpiłem cyną i do dzisiaj działa.
A jaką kupiłeś cynę we fiolce (może to LC60 1.00 Cynel z Topnikiem) i ile milimetrów średnicy 1, 2 a może 3 dałeś na łapki gniazda
- Od: 12 mar 2007, 23:40
- Auto: Mazda 323F BA-BP
1840cm3,114 KM
Czy wtyczka, o której mówicie, że się lubi wypinać przy demontażu deski to ta która wchodzi bezpośrednio do gniazda zapalniczki czy jeszcze jakaś inna ? Pytam bo dopadł mnie ten sam problem- nie mam napięcia w gnieździe... Przy okazji wymiany żarówek w podświetleniu pokręteł zauważyłem jeszcze jedną wtyczkę leżącą "luzem" ale za nic nie wiem gdzie ona powinna być wpięta....
Using Tapatalk
- Od: 26 paź 2013, 14:02
- Auto: Mazda 6 2.0 143 KM 352 Nm 2006 r. prod.
Chip 01.2014 = 166 KM 407 Nm ;))
1, 2