Zabezpieczenie świateł przeciwmgielnych

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez pluck » 24 mar 2010, 21:18

Witam,

powiedzcie proszę jak są zamontowane przednie światła przeciwmgielne? Czy są one na tyle zabudowane i zabezpieczone aby skutecznie utrudnić kradzież?

Niedawno u rodziców na ulicy w nocy skradziono przeciwmgielne z połowy samochodów... Uchowały się tylko te przeciwmgielne, które trudniej było odkręcić...

pzdr
pluck
Obrazek
Forumowicz

Od: 15 mar 2010, 00:25
Auto: M3 BL Excl+

Postprzez bart.kr » 28 mar 2010, 14:22

mialem ten sam dylemat.
po prostu nie chcialem halogenow, zeby nie kusily zlodzieji
przezylem to juz 5 lat temu, kiedy halogenami w fabii cieszylem sie tylko kilka miesiecy :(

w salonie rozmawialem z serwisantem, jak wyciagnac halogeny. pokazal mi, ze do tego celu trzeba odkrecic pokrywe pod silnikiem, nastepnie kolejna mniejsza pokrywe i dopiero bedzie dostep z dolu do halogenow. mowil ze bez podniesienia samochodu jest trudne do wykonania.
miejmy nadzieje, ze zlodziejom tez sie nie bedzie tego robic.

w fabii wystarczylo pociagnac plastikowa oslone i juz byl dostep do 4 srub z halogenow :(

....................

jesli komus ukradli juz halogeny, albo ktos je jakos specjalnie zabezpieczal niech napisze

dzieki
Początkujący

Od: 27 mar 2010, 23:06
Auto: M3 excl.++ 1,6 MZR

Postprzez pluck » 29 mar 2010, 00:56

oj ta odpowiedź mnie w pełni zadowala :) dzięki!
Obrazek
Forumowicz

Od: 15 mar 2010, 00:25
Auto: M3 BL Excl+

Postprzez paros » 19 kwi 2010, 02:32

Mnie zaskoczyła słaba wydajność tych halogenów.
Zawsze używałem fabrycznych żarówek, bez żadnych modyfikacji ale do tej pory nie miałem jeszcze auta gdzie tak słabo świeciły.
pozdrawiam
Początkujący

Od: 18 kwi 2010, 01:44
Auto: Mazda 3 TX 2009 1,6 MZR
Mazda 6 MZCD 2009 kombi:)

Postprzez ZOOMik » 17 sty 2011, 00:29

bart.kr napisał(a):w salonie rozmawialem z serwisantem, jak wyciagnac halogeny. pokazal mi, ze do tego celu trzeba odkrecic pokrywe pod silnikiem, nastepnie kolejna mniejsza pokrywe i dopiero bedzie dostep z dolu do halogenow. mowil ze bez podniesienia samochodu jest trudne do wykonania.
miejmy nadzieje, ze zlodziejom tez sie nie bedzie tego robic.

Potwierdzam, widziałem, można spać spokojnie ;)
Obrazek
Forumowicz

Od: 5 mar 2010, 10:22
Auto: Mazda 3BL SPORT '09