Zmiana zegarów
Strona 1 z 1
Witam . Posiadam Mazde 323 Protege czyli wersje amerykańską niestety nie ma ona zegarów z obrotomierzem tylko jest prędkościomierz w milach . Czy orientuje się ktoś czy można do tej wersji podłączyć zegar z obrotomierzem i czy oczywiście by działał ten obrotomierz . Z tego co się orientuje prędkościomierz jest na lince . Widziałem ze europejskie wersje maja obrotomierze , czy by była taka opcja ze moja "Madzia" ma już pociągnięta instalacje pod obrotomierz czy trzeba będzie kombinować z podłączeniem go . pozdrawiam
Mazda Protege 1.6 16V 94r.

- Od: 4 mar 2010, 00:21
- Auto: MAZDA PROTEGE 1.6 16v 94r
czyli bedzie pasowac 
w swoich zegarach masz 3 kostki 1 linka i do nowych bedziesz mial te same kostki dla informacji podpiąć mozesz je tylko w swoje miejsca nie da sie podpiąć gdzie indziej
wiazka w mazdach jest niemal prawie kompletna i identyczna w danym roczniku.
w swoich zegarach masz 3 kostki 1 linka i do nowych bedziesz mial te same kostki dla informacji podpiąć mozesz je tylko w swoje miejsca nie da sie podpiąć gdzie indziej
wiazka w mazdach jest niemal prawie kompletna i identyczna w danym roczniku.
jaro23 napisał(a):czyli bedzie pasowac
Jak skrzynia manualna to tak, jak automat to zapomnij
Dodatkowo w protege jest kontrolka CHECK której nie ma w E-Spec.
Jak ktoś chce, to gdzieś powinienem mieć zegary z obrotomierzem na zbyciu
- Od: 20 paź 2003, 09:53
- Auto: Mazda 323 BG BP & 626 GE FS & 626 GF FS
Bardzo się z tego ciesze
a tak sobie pomyślałem ze jak już zmienię te zegary to co z przejechanymi kilometrami
przypuśćmy ze mam 120 tyś. Mil to jest jakieś w przeliczeniu na Kmh 190 tyś idzie to później już na tych nowych zegarach ustawić zęby mniej więcej się zgadzały ?

Witam . Dawno się nie odzywałem ale nie miałem czasu . Wracając do zmiany zegarów w mojej Madzi , wreszcie je kupiłem i oczywiście wymieniłem . Teraz ja mogę z pewnością powiedzieć , ze ten kto nie ma zegarów z obrotomierzem i chce sobie je zmienić na taki który ma , to nie ma w tym żadnego problemu . Wszystko działa bez zarzutów, po prostu trzeba wpiąć te kostki które się ma i po kłopocie . Dziękuje wszystkim za porady i pozdrawiam .

no właśnie,a jak zrobic zeby bylo tyle kilometrow na liczniku co w starych zegarach?wiertarka i kręcenie nie wchodzi w gre
- Od: 13 mar 2010, 17:52
- Auto: była mazda 323 bg 1.3 16v
jest SCENIC I ph II
Rozbierasz zegary, wyciągasz licznik i następnie małym śrubokręcikiem rozchylasz cyfry/tryby i ustawiasz właściwy przebieg.
Jak by ktoś był zainteresowany, to za 40 zł mam licznik z obrotomierzem a przebieg mogę ustawić na życzenie
Jak by ktoś był zainteresowany, to za 40 zł mam licznik z obrotomierzem a przebieg mogę ustawić na życzenie
ja nie zmieniałem ustawień przejechanych kilometrów , bo teraz nawet całkiem ładnie wygląda z takimi
mam prawie 90 tyś. przejechane a już nie chciałem się właśnie bawić w odkręcanie bo możne bym jeszcze coś popsuł albo coś 

a jak sobie poradziliście z zapewne niedziałającą kontrolką hamulca ręcznego?bo wczoraj zrobilem zmiane zegarów i nie działa.temat juz byl wałkowany ale nikt nie napisał jak sobie z tym poradził.żarówka jest sprawna
- Od: 13 mar 2010, 17:52
- Auto: była mazda 323 bg 1.3 16v
jest SCENIC I ph II
.hary0000 napisał(a):ja nie zmieniałem ustawień przejechanych kilometrów , bo teraz nawet całkiem ładnie wygląda z takimi mam prawie 90 tyś. przejechane a już nie chciałem się właśnie bawić w odkręcanie bo możne bym jeszcze coś popsuł albo coś
Jak chcesz to mam gdzieś w garażu sam prędkościomierz. Mogę ustawić w nim dowolny przebieg i za 0,5l
lukaszbroda napisał(a):a jak sobie poradziliście z zapewne niedziałającą kontrolką hamulca ręcznego?bo wczoraj zrobilem zmiane zegarów i nie działa.temat juz byl wałkowany ale nikt nie napisał jak sobie z tym poradził.żarówka jest sprawna
Musisz sprawdzić ścieżki na nowym i starym liczniku i ewentualnie pozamieniać piny.
Strona 1 z 1