Problemy z pompą po 250tys. Prawda?
Strona 1 z 1
Doszły mnie słuchy, że w Premacy po około 250 000 przebiegu lubi walnąć pompa. Pytam bo moja Mazda ma już 246tys. i boję się trochę tego problemu. Nie stać mnie na wydatek rzędu 3-5 tys. Ogólnie nie mam oznak bo jeździ ok, ale wiem że to może stać się nagle bez uprzednich znaków.
www.demotywatery.pl
- Od: 23 wrz 2009, 21:38
- Auto: Mazda Premacy TDVI 2.0
Nie ma reguły, znajomy ma zwykłego opla astre 2.0 TD z przebiegiem 930tyś i nigdy nie miał awarii pompy ani turbiny. Nagminne awarie pompowtryskiwaczy mają mercedesy
z silnikami CDI. W zaprzyjażnionym serwisie od 5 lat nie odnotowano ani jednej awarii pompy w mazdzie, ani w innych japończykach. Nie martw się na zapas, zawsze istnieje możliwość regenaracji takiej pompy-( około 1000zł)
z silnikami CDI. W zaprzyjażnionym serwisie od 5 lat nie odnotowano ani jednej awarii pompy w mazdzie, ani w innych japończykach. Nie martw się na zapas, zawsze istnieje możliwość regenaracji takiej pompy-( około 1000zł)
- Od: 23 sty 2010, 20:43
- Auto: DITD / 2001
Łukasz napisał(a):mackie76 napisał(a):jeni napisał(a):( około 1000zł)
(około 3500zł)
Może dojść do 6000PLN
Za to to ja kupie drugi samochód. Już bym wolał kupić używkę za 1800zł.
www.demotywatery.pl
Tego typu pytania lepiej zadawać w dziale DIESEL/DITD a nie tu, ba, nawet lepiej przeczytać poradnik i potem poszperać
. 99% aut sprowadzonych (już jak mantrę to powtarzam(y)
) ma przekręcone liczniki i to o sporo. Tak naprawdę wszystko zależy od tego jak się jeździ, a zwłaszcza na czym (jakość paliwa), więc nie ma reguły, Ty możesz zrobić 400 tyś. i więcej bez problemu, ale gwarancji nie dam
.
Ps. Mabi, jak się uprze to i Yarda'a przebije
Ps. Mabi, jak się uprze to i Yarda'a przebije
Pozdrawiam
Dzięki, trochę mnie uspokoiliście. Nie będę się tym teraz przejmował.
www.demotywatery.pl
Strona 1 z 1