Witajcie,
użytkuje Mazde 5, wersje USA z 2008 roku, ogólnie jest ok, gdyby nie dzisiejsza dziwna sprawa.
Auto ma audio fabrycznie wyposażone w CD, FM/AM oraz AUX, na konsoli mam możliwość wyboru jednego z 4 źródeł dźwięku
– RADIO,
– SAT (nie działa bo nie mam do niego modułu),
– CD
– MEDIA – media to nic innego jak AUX. Gniazdo znajduję się w okolicy lewarka skrzyni.
Każdemu z tych źródeł odpowiada przycisk na konsoli głównej oraz jest możliwość wyboru źródła z kierownicy. I tu problem wczoraj wszystko było ok dziś już nie działają źródła SAT (to może nie działać) oraz MEDIA/AUX – nie mam możliwości wyboru tego źródła z panelu ani z kierownicy.
Nie zalałem tych przycisków niczym, nie czyszczę tej konsoli żadnymi plakami, ogólnie pisząc przestało działać.
Czy ktoś a Was może podpowiedzieć jakie rozwiązanie? Aku odpinałem na jakieś 20 sekund nie zadziałało.
Pozdrawiam
Piotr
Nie działające przyciski konsoli
Strona 1 z 1
Wtyczka z tylu panelu audio sie poluzowala. Ew. jesli ten AUX byl dorabiany (wersja US ma chyba fabrycznie) to kiepsko dorobiony – czas poprawic. Jeden z pinow wtyczki odpowiada za "istnienie" AUX. Musi zwyczajnie nie laczyc. W moim podpisie masz schemat AUX-IN jako dodatek – dajac to dowolnemu elektronikowi ktory umie wyjac panel rozwiazesz swoj problem.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Strona 1 z 1