M6 GG – gniazdo(wtyczka) pod podłogą bagażnika
Panowie,
Podobno nie jest to w standardzie, ale przypadkiem odkryłem, że mam wyprowadzone jakieś gniazdo pod podłogą bagażnika. Mam hak i jest z zasilaniem, ale to przecież jest do czegoś innego.
Czy ktoś ma coś takiego i wie jakie są tego parametry lub do czego służy?
Podobno nie jest to w standardzie, ale przypadkiem odkryłem, że mam wyprowadzone jakieś gniazdo pod podłogą bagażnika. Mam hak i jest z zasilaniem, ale to przecież jest do czegoś innego.
Czy ktoś ma coś takiego i wie jakie są tego parametry lub do czego służy?
Saludos
- Od: 8 paź 2008, 13:59
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD 121 KM GG
a opisz jak wyglada i w ktorym miejscu jest zamontowany,
choc czuje, ze on od Sub jest..
pozdr
E.
choc czuje, ze on od Sub jest..
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
To coś jak ta biała
http://sklep.rms.pl/galerie/k/kostka-is ... z-se_3.jpg
ale bardziej kwadratowa.
Nie jest to chyba od suba bo nie mam zestawu Boose.
ale bardziej kwadratowa.
Saludos
- Od: 8 paź 2008, 13:59
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD 121 KM GG
carlito napisał(a):To coś jak ta biała
ale bardziej kwadratowa.
prawie to spora roznica
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
carlito napisał(a):Zrobię fotkę i wieczorem ją wstawię na forum.
ok.
E.
carlito napisał(a):Nie jest to chyba od suba bo nie mam zestawu Boose.
Kostka od suba występuje zawsze niezależnie czy Bose jest na pokładzie, czy go brak.
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
jarek.6s napisał(a):Kostka od suba występuje zawsze niezależnie czy Bose jest na pokładzie, czy go brak.
taka jest prawda!
pozdr
E.
tak...
E.
E.
mozna do suba je wykorzystac..
pozdr
E.
pozdr
E.
Enduro napisał(a):mozna do suba je wykorzystac..
pozdr
E.
Ok Panowie to może po kolei. Na temat tej kostki widzę że trwają dyskusje na forum od dłuższego czasu. Mam w związku z tym kilka pytań:
1. Gdzie szukać takiej kostki w Mazdzie 6 kombi?
2. W jaki sposób ma to napędzać suba, chodzi mi głównie o to jak podpiąć wzmacniacz?
3. Czy ktoś już sprawdził na 100% że sub podpięty pod tą kostkę działa.
Zakupiłem właśnie zestaw odseparowany 165mm na przód firmy Helix żeby trochę poprawić jakość audio i taki subwoofer bardzo by poprawił sprawę.
- Od: 24 lip 2009, 07:58
- Auto: Mazda 6 2.0 CITD 121KM+AMH BOX
daniel2505 napisał(a):Enduro napisał(a):mozna do suba je wykorzystac..
pozdr
E.
Ok Panowie to może po kolei. Na temat tej kostki widzę że trwają dyskusje na forum od dłuższego czasu. Mam w związku z tym kilka pytań:
1. Gdzie szukać takiej kostki w Mazdzie 6 kombi?
2. W jaki sposób ma to napędzać suba, chodzi mi głównie o to jak podpiąć wzmacniacz?
3. Czy ktoś już sprawdził na 100% że sub podpięty pod tą kostkę działa.
ad. 1 w kombi wtyk jest ukryty pod boczkiem w bagazniku od strony kierowcy ( biala wtyczka podpieta do tylnej sciany w narozniku!)
ad. 2 u mnie po podlaczeniu originala od bose gra , choc czytalem ze to nie standart....
ad 3. i ja to u siebie sprawdzilem
pomierz miernikiem czy masz tam u siebie jakies napiecia/syganaly..
pozdr.
E.
Witam
Mam taką samą wtyczke jak na tych dwóch zdjeciach powyżej i chciałem się zapytać czy mógł bym i jak podłączyć suba to tego. Nie od bose ale innego plus wzmacniacz oczywiscie. Prosze o radę. Pozdrawiam
Mam taką samą wtyczke jak na tych dwóch zdjeciach powyżej i chciałem się zapytać czy mógł bym i jak podłączyć suba to tego. Nie od bose ale innego plus wzmacniacz oczywiscie. Prosze o radę. Pozdrawiam
- Od: 29 mar 2011, 19:29
- Auto: Mazda 6 2.0D 136KM
aderianscur napisał(a):Witam
we wtyczce masz dwa grube kable, jeden to plus a drugi masa ( czyli minus)
jeden z cienkich podaje tez plus jako sterowanie wzmakiem
no i pozostale to sygnal...nalezy z nimi pokombinowac aby podpiac je odp. pod wejscie chinch itp.
pozdr.
E
mam nadzieje ze kombinujac niczego nie popale, dzięki za odpowiedz, odezwe sie jak odpale
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 29 mar 2011, 19:29
- Auto: Mazda 6 2.0D 136KM
Enduro napisał(a):aderianscur napisał(a):Witam
we wtyczce masz dwa grube kable, jeden to plus a drugi masa ( czyli minus)
jeden z cienkich podaje tez plus jako sterowanie wzmakiem
no i pozostale to sygnal...nalezy z nimi pokombinowac aby podpiac je odp. pod wejscie chinch itp.
pozdr.
E
dolacze sie do sprawy kostki w bagazniku, kiiedy jest jakikolwiek sygnal na kablach w tej kostce,
czy przy wyciagnietym kluczyku , czy moze wlozonym i na ON, a moze jak radio jest wlaczone -to tak zeby skrocic "szukanie".
a jezeli na kostce nie bedzie zadnego sygnalu to co trzeba zrobic zeby byl?? gdzie i co trzeba podlaczyc- chce zamontowac suba