Jaki dostaliscie najwiekszy mandat?
mnie kilka dni temu na JPII w warszawie złapali z telefonem przy uchu
a już byłem taki szczęśliwy, bo następnego dnia kupowałem moto, a tu 200zł w plecy.. na szczęście czekając w samochodzie na dokumenty i mandat usłyszałem od policjanta: "dokumenty i pouczenie, dobranoc!"
15min gadania o biednym studencie pomogło
btw, pilnujcie się, bo mówił mi, że wszyscy teraz mają taką akcję, żeby zatrzymywać za rozmowę przez telefon, sam przedwczoraj widziałem jak zatrzymywali przede mną mobila za komóreczkę przy zawiszy..
btw, pilnujcie się, bo mówił mi, że wszyscy teraz mają taką akcję, żeby zatrzymywać za rozmowę przez telefon, sam przedwczoraj widziałem jak zatrzymywali przede mną mobila za komóreczkę przy zawiszy..
[img]http://www.mx-5.pl/images/signatures/9587186484ffc93c5d9f65.jpg[/img]
- Od: 13 lis 2009, 14:53
- Auto: MX-5 '90 nananananana :)
MX-5 '93 Turbo Grinch
funky5 napisał(a):btw, pilnujcie się, bo mówił mi, że wszyscy teraz mają taką akcję, żeby zatrzymywać za rozmowę przez telefon, sam przedwczoraj widziałem jak zatrzymywali przede mną mobila za komóreczkę przy zawiszy..
A to moze stad sie wzielo tyle zatrzymanych samochodow na poboczach... masakra jakas ostatnio.... Po calym miescie zreszta bez zadnych szczegolnych miejsc.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
dokładnie tak..nigdy nie widziałem, żeby na raszyńskiej stali, a tu po kolei łapią właśnie nie za prędkość, bo nawet suszarki nie mieli..
[img]http://www.mx-5.pl/images/signatures/9587186484ffc93c5d9f65.jpg[/img]
- Od: 13 lis 2009, 14:53
- Auto: MX-5 '90 nananananana :)
MX-5 '93 Turbo Grinch
12pkt i 500zł za wyprzedzanie radiowozu w terenie zabudowanym przy prędkości 140kmh(ciemno było i myślałem że to taksówka jedzie
), ale to było jakiś rok temu i od tego czasu żadnego mandatu.

- Od: 21 wrz 2009, 21:49
- Auto: 323F BG 1.8, Xedos6 2.0 V6, Mazda 6 Kombi MZR-CD 121KM Diesel
3rzyk napisał(a):12pkt i 500zł za wyprzedzanie radiowozu w terenie zabudowanym przy prędkości 140kmh(ciemno było i myślałem że to taksówka jedzie zeby)
eeeee? Radiowóz jechał bez sygnałów (bo gdyby jechał z sygnałami to byś się nie pomylił), więc można go normalnie wyprzedzać, więc za co dostałeś mandat?
Chyba, że miał wideorejestrator to inna gadka, ale w przeciwnym wypadku jakoś nie wyobrażam sobie, żebym przyjął mandat za prędkość...
Miałem podobną sytuację jesienią, 1 w nocy i też miałem w obszarze zabudowanym ok 100km/h jak mnie dogonił radiowóz i zaczął migać światełkami, żebym się zatrzymał, zatrzymałem się i dialog wyglądał mniej-więcej tak:
– Do ilu jest ograniczenie w mieście?
– 60km/h – jest po 22
– A my, żeby pana dogonić jechaliśmy ponad 100km/h
– Aha...
– Czy zdaje pan sobie sprawę z tego, że możemy panu wystawić 500zł mandatu i 10pkt?
– A proszę mi powiedzieć na jakiej podstawie?
– Bo jechał pan w mieście 100km/h
– A może mi pan pokazać odczyt z radaru lub z wideorejestratora?
– Proszę chwilę poczekać.
[poszedł do kolegi w radiowozie zaraz wraca i tekst:]
– No to co panie Hubercie, piszemy mandacik?
– Przepraszam. Czy chce mi Pan wystawić mandat za przekroczenie prędkości na podstawie prędkościomierza w kii? To ja poproszę w takim razie o jakieś wezwanie do sądu.
[znowu poszedł do radiowozu]
– Proszę otworzyć bagażnik! [tu już wk....ny]
[a że w bagażniku czyściutko, gaśnica ważna, trójkąt jest to się zdziwił
– A proszę mi powiedzieć czy to auto ma instalację gazową, bo widzę, że bardzo duży silnik tutaj jest...
– Nie.
– A gdzie pan pracuje?
– Niestety nie mogę tego panu powiedzieć...
– Pouczenie. Do widzenia!
ale wk...ny był niemiłosiernie, że nie udało mu się popsuć mi wieczoru

f*ck
Mev napisał(a):– Niestety nie mogę tego panu powiedzieć...
Nastepnym razem dodaj po chwili krotkiego namyslu "bo pozniej musialbym Pana zabic"
A na temat – tak wlasnie powinna wygladac taka rozmowa. Jestem z Ciebie dumny
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
ja na szczescie dostaje zawsze 100zl
byc milym i nie cwaniakowac to moja recepta na niski mandat
albo prosic o najnizszy az policjantowi sie odechce juz waszego towarzystwa
raz z 500zl i 10 pkt zrobilo 100 i 2 pkt i to chyba za pasy napisal hehehe
-
szymko
300zł i 6ptk za stłuczkę na rondzie (miałem wtedy pół roku prawko) nie przypuszczałem, że koleś będzie skręcał z prawego pasa w lewo.
200zł i 3 ptk za jazdę 80/50
100zł i 1 ptk za stanie na chodniku przed firmą który podobno do niej należał. Okazało się, że jednak nie...
40eur za stłuczkę na czerwonym świetle (spałem), niemcy (dziekuję Bogu za karty kredytowe).
I najbardziej bolesny dla mnie mandat:
250zł za przechodzenie na czerwonym świetle
200zł i 3 ptk za jazdę 80/50
100zł i 1 ptk za stanie na chodniku przed firmą który podobno do niej należał. Okazało się, że jednak nie...
40eur za stłuczkę na czerwonym świetle (spałem), niemcy (dziekuję Bogu za karty kredytowe).
I najbardziej bolesny dla mnie mandat:
250zł za przechodzenie na czerwonym świetle
Sethite napisał(a):H4n50n napisał(a):250pln za przejście na zielonym świetle
50 za picie w bramie
Jak to za przejście na zielonym?!
A normalnie:) Było zielone,zaczęło mrugać w połowie przechodzenia przez pasy. Ale że trzeba "statystyki wyrobić" to mandacik. Tłumaczyli że za nimi stoi jakiś ich wewnętrzny audyt i ich obserwują i nie mogą odpuścić. Ucelowali mnie i jakiegoś gościa spośród 10 innych osób przechodzących przez pasy bo miałem kaptur na głowie i szerokie spodnie

- Od: 6 cze 2009, 11:05
- Auto: Było: BG BP-DOHC, BA GT
,jest: W124 300CE
ja nie dostałam żadnego mandatu, no w sumie jeden za brak biletu parkingowego w Łodzi... 
śpieszyło mi się i nie widziałam tej maszyny co zjada kaskę i daje bilety
a na trasie nie zostałam całe szczęście jeszcze zatrzymana na kontrolę jakości
śpieszyło mi się i nie widziałam tej maszyny co zjada kaskę i daje bilety
a na trasie nie zostałam całe szczęście jeszcze zatrzymana na kontrolę jakości
-
Ania_TM
Ja zazwyczaj 6pkt – 200zł
raz tylko 1pkt i 100zł
Bydgoszcz, rondo Bernardyńskie ?
raz tylko 1pkt i 100zł
Sethite napisał(a):300zł i 6ptk za stłuczkę na rondzie (miałem wtedy pół roku prawko) nie przypuszczałem, że koleś będzie skręcał z prawego pasa w lewo.
Bydgoszcz, rondo Bernardyńskie ?
Jechałem sobie z żonką w Nogre...129km/h na 100(autostrada)....wg. taryfikatora 6500NOK(ok 3200zł), jak kilka dni potem zatrzymali mnie w PL gdy jechałem A4ką 149km/h na 110 i wlepili 200zł to wydało mi się to tak mało że z uśmiechem na twarzy wyszedłem z radiowozu<lol>
Jak ktoś się wybiera do Norwegii to naprawdę radze uważać – turyści muszą płacić od razu...mandaty zaczynają się od 250zł(5/10km/h więcej ponad limit).
Gdyby ktoś dostał mandat i nie chciał płacić....po ok 2miesiącach przychodzi list, w którym zostajemy poinformowani o tym że:
a) możemy zapłacić mandat gotówką
b) możemy poprosić o rozłożenie płatności na raty
c) możemy poprosić o zamianę kary pieniężnej na areszt(lepsze warunki niz w polskich szpitalach
)
Jeżeli "olejemy" sprawę za ok 30dni przyjdzie następna oferta – propozycja ta sama ale kwota większa o 50%....i tak chyba z 3razy...potem lepiej unikać policji bo stracimy prawko i auto i nawet do aresztu można trafić
Norweski rząd ma "fajne" umowy z różnymi firmami zciagjącymi długi i prędzej za mandaty w Norge dopadną człowieka niż za mandaty w Niemczech
Jak ktoś się wybiera do Norwegii to naprawdę radze uważać – turyści muszą płacić od razu...mandaty zaczynają się od 250zł(5/10km/h więcej ponad limit).
Gdyby ktoś dostał mandat i nie chciał płacić....po ok 2miesiącach przychodzi list, w którym zostajemy poinformowani o tym że:
a) możemy zapłacić mandat gotówką
b) możemy poprosić o rozłożenie płatności na raty
c) możemy poprosić o zamianę kary pieniężnej na areszt(lepsze warunki niz w polskich szpitalach

Jeżeli "olejemy" sprawę za ok 30dni przyjdzie następna oferta – propozycja ta sama ale kwota większa o 50%....i tak chyba z 3razy...potem lepiej unikać policji bo stracimy prawko i auto i nawet do aresztu można trafić
Norweski rząd ma "fajne" umowy z różnymi firmami zciagjącymi długi i prędzej za mandaty w Norge dopadną człowieka niż za mandaty w Niemczech
Chiptuning samochodów japońskich z systemami DENSO, HITACHI itp.
CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, HAMOWNIA
Serwis FAP/DPF – http://www.dpfserwis.pl
https://www.facebook.com/pages/TuneFORC ... 4479166793
CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, HAMOWNIA
Serwis FAP/DPF – http://www.dpfserwis.pl
https://www.facebook.com/pages/TuneFORC ... 4479166793