waldii napisał(a):u mnie byl
chudy napisał(a):wersji jest mnóstwo – nawet modele z jednego rocznika ale z przeznaczenem na inny rynek mogły mieć różny osprzęt instalacji elektrycznej
www.mazdaspeed.pl
rw1979 u mnie wyglądało to tak:
1. Cała instalacja do halogenów była, prócz przekaźnika. Po podłączeniu teoretycznie wszystko powinno działać, jednak dopiero po kilkudziesięciu minutach jak je włączyłem zaczęły świecić – podejrzewam zawilgocone przewody lub jakieś zwarcie, prawdopodobnie dopiero jak płynął przez nie prąd osuszyło je nieco i się zaświeciły.
2. Jeżeli chodzi o zdjęcie zaślepek nie trzeba zdejmować zderzaka ale gimnatyki nieco przy tym będzie, i różnorodnej długości śrubokręty lub pokrętła – zależy czym są przykręcone. Do mocowania halogenów potrzebny jest taki uchwyt z blachy mocowany na dwie śruby do ramy auta wkładany od spodu za zderzakiem i dopiero do niego przykręca się halogeny już od przodu zderzaka. Do wszystkiego przyda się kanał
Powodzenia
dyszel85 napisał(a):powinien pasować, ale oryginał od GE ma w sobie zieloną kontrolkę, czyli minimalnie się różni. Nie trzeba rozbierać deski jeśli po zdjęciu zaślepki jest kostka do podłączenia wyłącznika bo w niektórych nie było i trzeba dorabiać instalację
dyszel85 napisał(a):powinien pasować, ale oryginał od GE ma w sobie zieloną kontrolkę, czyli minimalnie się różni. Nie trzeba rozbierać deski jeśli po zdjęciu zaślepki jest kostka do podłączenia wyłącznika bo w niektórych nie było i trzeba dorabiać instalację
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6