o a pierwsze co to mi sie rzuciło

i na starcie masz 164 konie z samego swapa, od razu sru napęd 4x4 jak szaleć to szaleć
www.mazdaspeed.pl
djArias napisał(a):Gdybym mial skad wziasc ten TURBO silnikto juz dawno siedzial by od pod maska mojego 16V ... ale ze nie moge go znalesc to kombinuje obecnie jak lysy kon pod gorke...
Swap KLDE-KLZE do 16v po wielu rozmowach okazal sie bezsensownie drogi -dlatego chcialbym jeszcze przy tej okazji zapytac czy jest jakis silnik od 323/323f/626/xedos/jakiej kolwiek innej mazdy 16v ktory bylby mocniejszy od tego 1.6 107koni i w miare by pasowal pod maske? Zastanawialem sie nad 1.8 od 323 gt
mlody1921 napisał(a):DLa ciebie Gtr jest kultem a dla mnie Mx3 usmiech
Boris86 napisał(a):Jest kultem bo było rajdowym mistrzem w latach 1991 i 1993
bo było limitowane do 2500 sztuk
bo był skonstruowany aby spełnić wymogi homologacji FIA do grupy A samochodów rajdowych
bo było topową wersją
bo jest fabryczną wersją a nie rzeźbą garażową
bo ma zadatki na bardzo wartościowego youngtimera całkiem niedługo.
mlody1921 napisał(a):DLa ciebie Gtr jest kultem a dla mnie Mx3
Marcin1mazda napisał(a):Nie wspomniałeś o padających jak muchy skrzyniach biegów
djArias napisał(a):po wielu rozmowach okazal sie bezsensownie drogi -dlatego chcialbym jeszcze przy tej okazji zapytac czy jest jakis silnik od 323/323f/626/xedos/jakiej kolwiek innej mazdy 16v ktory bylby mocniejszy od tego 1.6 107koni i w miare by pasowal pod maske? Zastanawialem sie nad 1.8 od 323 gt oczko
Cukierek napisał(a):Skrzynie w BG GT też padają, sam jesteś dobrym przykładem. język
weede napisał(a):chyba łatwiej byłoby sprzedać to co masz, kupić 1.8 v6 z zajechanym silnikiem(ale działającym) i ze zdrową budą i robić swap.
People_Hate_Me napisał(a):djArias sa chyba juz dwa MX-3 z tym silnikiem. a Moc to zalezy jak Ci sie uda wystroic :-D od 160 nawet ponad 200 ( z tego gdzie czytałem nawet do 250) ofkoz mozna i wiecej ale pytanie czy wytrzyma :–)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje