ja nie mam szyberdachu, a podobno prawie wszystkie Gt miały
Tuning optyczny Mazda 323F BG – pytania i sugestie – temat zbiorczy
No to ja w obydwu eFkach mam lusterka GT
Jedna to rocznik 93 i oryginalnie była z silnikiem 1.8 SOHC, el. lusterka w serii.
Druga to 94r. z silnikiem 1.6 i z manualnymi lusterkami (ale za to z bajerami typu szyberdach, kubełki od GT i końcowy tłumik z dwururką
)

Jedna to rocznik 93 i oryginalnie była z silnikiem 1.8 SOHC, el. lusterka w serii.
Druga to 94r. z silnikiem 1.6 i z manualnymi lusterkami (ale za to z bajerami typu szyberdach, kubełki od GT i końcowy tłumik z dwururką
- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
Chromy chciałem odrazu przemalować przed założeniem na kolor auta ale juz zrezygnowałem z tego w ogóle:)
A i czy znacie gdzies w okolicach do 40km od wrocławia jakies miejsca gdzie tanio i DOBRZE przyciemnią szyby, w samym wrocku krzyczą 600zł za 3 [jakie?] szyby ;/
Macie namiary gdzie możńa kupić fajną gałke MAZDY??:>
A i czy znacie gdzies w okolicach do 40km od wrocławia jakies miejsca gdzie tanio i DOBRZE przyciemnią szyby, w samym wrocku krzyczą 600zł za 3 [jakie?] szyby ;/
Macie namiary gdzie możńa kupić fajną gałke MAZDY??:>
- Od: 28 gru 2009, 01:21
- Auto: Mazda 323f 1.6 16v 92r
dzieki juz bede wiedzial
i kolejne pytanie: jakie zarowki daja takie biale i mocne swiatlo?? ja mam philips blue vision i ladnie i mocno swieca ale swiatlo nie jest takie biale. a widzialem samochody bez soczewek i tak mocno na bialo swiecily. czy nawet zmaiana kloszy na cleary da cos?? oprocz wygladu?? bo tez to planuje.pzdr
- Od: 17 wrz 2009, 21:05
- Od: 17 wrz 2006, 17:02
- Auto: 323F BG
Pewnie miał xenony, a widziałeś gdzieś klocze cleary??
cleary sa na allegro nie od dzis ale podobno ladniej wygladaja niz swieca.... ktos na forum mial takie i mowil ze swieca podobnie do ORI a czasami troche słabiej...
co do bialego swiatla to albo xenony albo zarowki z tesko H4 100W ktore moga swiecic bialo ale wypalaja lampe i sa niedozwolone...
wystarczy ją opuścić w dół na regulacji. ale nie radzę ruszać plastików na mrozie, chyba, że masz ogrzewany garaż
Właśnie nawet jak ją obniże to i tak mam problem z dostaniem się do śrub a jak nawet je odkręce to ten plastik od kierownicy mi przeszkadza. da się go całkiem ściągnąć?? I powiedzcie mi jakie diody wchodzą do podświetlania licznika?? Bo chcę zmienić podświetlanie ale nie wiem jakie diody mam kupic.
Dzieki Damian
Dzieki Damian
to chyba trzeba odkręcić ten plastik, już nie pamiętam. jeśli tak to chyba od spodu powinny być śruby, jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi bo już dawno to robiłem
musisz kiere wziasc w dol i odkrecic (od spodu jedna albo dwie sruby) ten plastik ktory jest tak jakby nad kiera wtedy masz dostep do tych 2 srub ktore trzymaja ten plastik dookola zegarow...
dokladnie jedna srubka trzyma ta pokrywke przy kierownicy. A jeszcze musisz sie dobrac do linki predkosciomierza zeby ja wypiac musisz wsadzic reke od dolu deski rozdzielczej i ja tam jakos wymacac
jakos dasz rade.
-
zuru171
dokładnie, najgorsze jest wyciągnięcie linki prędkościomierza, a później jej założenie.. i tak jak damian piał, nie ruszaj plastików na mrozie..
a co do oświetlenia to lepiej jak najpierw zobaczysz co tam masz w środku i dopiero kupisz odpowiednie żarówki/diody.. ja już raz się na tym przejechałem jak mi padło oświetlenie w tunelu, odkręciłem a tam druciarstwo jak cholera, nie wiedziałem z której strony podejść żeby to doprowadzić do porządku
a co do oświetlenia to lepiej jak najpierw zobaczysz co tam masz w środku i dopiero kupisz odpowiednie żarówki/diody.. ja już raz się na tym przejechałem jak mi padło oświetlenie w tunelu, odkręciłem a tam druciarstwo jak cholera, nie wiedziałem z której strony podejść żeby to doprowadzić do porządku
- Od: 19 lis 2007, 12:35
- Auto: była: Mazda 323f BG '92
jest: Misttubishi Galant 2.5 V6 '98
ok dzięki za rady
poczekam aż bedzie cieplej lub zadziałam bym dał rade wjechać do garażu bo mam strarsznie stromo i szkoda mi ryć zderzakiem ;/
Mam pytanko, spryskiwacz z tyłu mi nie działa, jak moge sprawdzic jaka jest tego przyczyna?? Może po prostu sie zapchał, są środki do przeczyszczania tego??
Gdzie można dostać takie fajne dywaniki mazdy?:)
Mam pytanko, spryskiwacz z tyłu mi nie działa, jak moge sprawdzic jaka jest tego przyczyna?? Może po prostu sie zapchał, są środki do przeczyszczania tego??
Gdzie można dostać takie fajne dywaniki mazdy?:)
Ostatnio edytowano 31 gru 2009, 00:22 przez Kojec, łącznie edytowano 1 raz
zuru171 napisał(a):dokladnie jedna srubka trzyma ta pokrywke przy kierownicy. A jeszcze musisz sie dobrac do linki predkosciomierza zeby ja wypiac musisz wsadzic reke od dolu deski rozdzielczej i ja tam jakos wymacacjakos dasz rade.
kojec ja niedawno roznbieralem zegary. podam ci sposob o ile masz dosyc mala reke;)
jak odkrecisz wszysktie srobki i wszystko bedzie wygladalo o tak

pocagnij do siebie lewa strone zagarow. potem wyciagnij te dwa przelaczniki od podnoszenia swiatel i od regulacji natezenia swiatel w kabinie

po wyciagnieciu tego wyciagnij

dosicnij rure od dmuchawy jak naj nizej i gleboko jak wlozysz reke i skierujesz ja troche w prawa strone to dostaniesz sie do slimaka. tez mialem z tym problemy ale dalem sobie rade
u mnie to wyszlo tak

pomijajac swiatlo od 0 do 60km bo mi sie dioda spalila. ale po wlozeniu nowej jest ok
jeszcze czekaja mnie guziki ale jak narazie nie moge znalesc jtakich malych diod :/
Ostatnio edytowano 31 gru 2009, 00:28 przez waski000, łącznie edytowano 1 raz
Kojec napisał(a):Dzęki wielkie
nie ma za co
Kojec napisał(a):A jak wyciągałeś to zmieniałeś może diody??
tak ale nie znam sie na diodach wiec nie powiem ci jakie tam sa:/
Kojec napisał(a):Kratki od nawiewu wystarczy pociagnąc czy mają zatrzaski pochowane??
kratki maja zatrzaski. ale u gory jest taki... hmmm no nie zatrzask. wystarczy jak od dolu podwarzysz je do gory jak wyjda troche to delikatnie do siebie i masz je w rekach
przypal z ta reka ;/
chodiz ci o te obramowki chromowane?? to zdjecie jest z neta bo nie wiedzialem jak ci to pokazac.ale na allegro mozesz kupic

hehhe nie

Ostatnio edytowano 31 gru 2009, 00:38 przez waski000, łącznie edytowano 2 razy