Idąc od turbiny potrzebujesz... kolektora z flanszą pod dane turbo, wastegate, downpipe i resztę wydechu. Idąc do przepustnicy, potrzebujesz orurowania od turbiny do intercoolara i oczywiście sam intercooler. Dalej od intercoolera leci rura z BOV'em do przepustnicy. To taki bardzo uproszczony schemat dla silnika turbo. Wypadało by także zadbac o wnętrze silnika, czyli nowe panewki, uszczelniacze itp. + kute tłoki i korby (
o ile zamierzasz dmuchac więcej niż 0.5b). Do tego obróbkla głowicy, ew. wałki pod turbo, a do tego mocniejsze zawory, sprężynki, talerzyki... Tak zbudowany silnik pozwoli spac spokojnie, no... w miarę. Do tego dochodzi cała elektronika sterująca pracą wtrysków, które także wypadało by wymienic na wydajniejsze, podobnie jak pompę. Do tego mocniejsze sprzęgło i ew. lżejszy zamach (
często odradzany przy turbo, ale nie wiem dlaczego...). Nowy komputer typu stand-alone który to wszystko ogarnie i człowiek który to wystroi. Jest tego trochę, o połowie pewnie zapomniałem, ale pewnie warto.
No i masz... znowu się spóźniłem... ftopa
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)