www.mazdaspeed.pl
andrewtro napisał(a):wymiana jest bardzo prosta, wystarczy dokrecić 2 śrubki odpiąć przewody elektryki zdjac przewody wyjąć filtr odkręcić stary zakręcić nowy zalać go paliwkiem wkrecić załozyć przewody podpompować pokręćić silnikiem kilka razy za którymś zapala i po zabiegu
umcyk napisał(a):witam!!
ja sie podlacze do tematu mimo iz posiadam 323 z silnikiem ISUZU 82km. I tu moje pytanie. A co jesli reczna pompka nie chodzi i nie bede mogl podpompowac paliwa recznie?? Jak pokrece silnikiem to dociagnie sobie paliwo?? i drugie pytanie: przyrecznej pompie mam jakies kabelki, czy to moze byc podgrzewacz i kiedy od sie wlacza??
Prosze pomozcie!! Z gory dziekuje i pozdrawiam
dziara napisał(a): o co chodzi z tym spuszczaniem wody z odstojnika filtra paliwa i jak się to ewentualnie robi?
lasek88 napisał(a):To jak odpowietrzyć filtr jak założe na niego przewody
lasek88 napisał(a):Użytkownik Enduro napisał że nie wolno zalewać w M6 CiTD filtra paliwem??
Enduro napisał(a):topik napisał(a):kolo.z.b napisał(a): jak ja nie mam takiej pompki przy filtrze to jak mam odpowietrzyć silnik mam 2.0 DIESEL 72KM
Przed przykręceniem filtra zalej filtr paliwem. System paliwowy w czasie pracy silnika sam się odpowietrzy. Pozdrawiam
absolutnie nie wolno tak robic w M6 CiTD bo szlag trafi pompe i wtryski!
trzeba recznie tzn palcem odpowietrzyc mechanicznie! silnik musi zapalic od razu , bez dlugiego krecenia!!!vienek napisał(a):Czyżby w moim aucie nie było podrzewacza paliwa?
Czy też ktoś wymontował?
Vienek!!!
w twoim aucie nie ma podgrzewacza, widac to na fotce...
pozdr.
Enduro
lasek88 napisał(a): Filtr się zalewa i nie kręci na sucho:) jak w każdym dieslu:D
zibi777 napisał(a):
1.Ja wymienilem filter bez zalewania,bez odpowietrzania czyli pompowania.....
2.Czy to jest pompa?
3...Przy cieplym silniku lampka od swiec pali sie przez 2 sekundy.
3.Czy to moze byc wina nie zalania filtra i nie odpowietrzenia ukladu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6