caly czas pali sie rezerwa i dlawi sie przy dodawaniu gazu
Strona 1 z 1
witam mam dosyc uciazliwy problem a wiec caly czas pali mi sie rezerwa nawet jak mam pol baku paliwa gdy stan paliwa jest wiekszy niz polowa polowy baku jest ok samochod wkreca sie na obroty i chodzi ok a gdy zejdzie ponizej tej polowy polowy to zaczyna sie dlawic jak by mu brakowalo paliwa doleje paliwa zeby wrucila ponad to pol polowy i jest znow ok mianowicie jeszcze gdy dodam gazu na maxa nie wkreca mi sie do konca obrotow wtedy gdy jest ponizej tej pol paliwa i zapalaja sie kontoliki czerwone od akumulatora i swiatla na dolnym prawym rogu prosze pomozcie wymienilem kable zaplonowe filter i pompke paliwa a wciaz jest to samo dziwny problem jak by to byla cewka zaplonowa to szwankowala by chyba caly czas a nie jak mam mniej niz pol polowy paliwa
- Od: 3 lis 2009, 11:06
- Auto: Mx3 Powered By KL-ZE
i nikt mi nie pomoze 
Bo dziwny problem. Sam nie wiem. Dziwne, ze rezerwa zapala sie przy ok polowie baku i towarzyszy temu szarpanie dlawienie czy co tam jeszcze. Czyzby zbieg okolicznosci ? Tak czy siak nawet przy rezerwie raczej sie tak nie powinno dziac. Ale skoro piszesz o tym, ze Ci sie wlaczaja czerwone kontrolki, to moze cos na linii akumulator alternator szwankuje? Kontolka od akumulatora zaswieca sie tylko gdy nie ma ladowawania. W moim przypadku tylko przed odpaleniem auta
. Na moje oko masz problem gdzies w elektryce. Moze gdzies cos nie laczy albo zwiera. To sa usterki z cyklu najtrudniejszych do wykrycia bo nie wiadomo gdzie i czego szukac
.
- Od: 16 paź 2007, 21:38
- Auto: Zardzewiała, ale poczciwa 323F BA Z5
GY 2.0 147KM :))))))))))))))))
pompke wymienialem ale tego worka to jest smok tak to nie bo koles powiedzial ze jego wystarczy przeczyscic i bd ok ale nie wiem sam bo skasowal mnie za sama pompke 185 zl a za smok chcial 100 zl a na alegro ze smokiem chodza po 85 jak pozniej sprawdzilem myslalem ze go zabije moze to byc przez smok 
no nie patrzyl ale jak jest wiecej niz polowa polowy jest ok wiec to jest cos zwiazane z polozeniem pompki moze smok jest zasyfiony i nie zasysa z kazdej strony i dopiero jak jest caly zatopiony zasysa ok a jak mniej paliwa to go za malo zasysa tak mi sie wydaje co sadzisz??
Błotko zbiera się nisko. jak jest dużo benzyny jest ona w miarę czysta. czym niżej już nie.
Co by nie było musisz wyjąć pompę i popatrzeć co jest w zbiorniku.
Trudne to nie jest.
Co by nie było musisz wyjąć pompę i popatrzeć co jest w zbiorniku.
Trudne to nie jest.
wyczyscilem bak smoka szczotka wyszorowalem i pomoglo jak na razie zobaczymy czy to na 100 to bo mam malo paliwa i sie nie dlawi a w baku bylo troche syfu nawet ze 2 male muszki sobie plywaly hehe dzieki Lukano 
Strona 1 z 1