Kolego Lobras miałem identyczny problem jak ty tylko u mnie samo się naprawiło. Wyskakiwał mi błąd wypadania zapłonu.
P0171 mieszanka paliwowo powietrzna za uboga ( mapa podobno ok) blok cylindrów nr 1
oraz
PO304 Cylinder nr 4- wykryte wypadanie zapłonów
Błędy te występowały na LPG na wolnych obrotach czasem podczas przełączania również szarpie.
Na benzynie chodzi dobrze.
Mi się wydaje że to może być problem zapłonu i ja poszedłem w tym kierunku
Świece
NGK lub DENSO wzmacniane irydem ja mam DENSO. Te firmy to czołówka.
Kupiłem nowe kable firmy niparts. Hmm dalej na zimnym silniku miał drgawki jak wcisnę gaz to się przydusił brak odpowiedzi na gaz zadławienie po nagrzaniu przechodzi, a jak się już silnik
nagrzeje wcale nie ma problemu.Wcześniej przed wyminą kabli dusił się cały czas (na ciepłym również) i wywalał błędy.
Moja instalacja to coś takiego
http://www.agcentrum.pl/?d=28
Listwe mam tą czerwoną valtek
Zwiększyłem temperaturę na 35 stopni i jest trochę lepiej nie szarpie tak przy przełączaniu na LPG
Ale czasem pojawiają mi się błędy podczas przełączania
jak za bardzo przeciągam na benzynie na zimnym ale to już przy bardzo wysokich obrotach ale to nie zdrowo dla silnika wiec nie polecam.
Potem gdy wyeliminowałem ten problem z przejścia z benzyny na LPG
Miałem ten problem co ty z gaśnięciem na skrzyżowaniach przy skręcaniu ogólnie w tedy gdy spadały obroty, oraz w korkach kilkakrotnie gasła (dość niebezpieczne jak gaśnie w zakrętach). I tu wydaje mi się że to cewka zapłonowa. Może być tak że do odpalenia silnika na benzynie daje rade ale już z LPG ma kłopoty czyli może być już zjechana. I w chwili gdy obroty spadają nie daje ich podtrzymać.
Miałem dać cewkę do przemierzenia ale wtedy został bym bez samochodu wiec tego nie zrobiłem
I nagle problem ustał z niewiadomych przyczyn pojęcia nie mam dlaczego. Nie zdążyłem jej wymienić.
I tak 3 miesiące mam spokój ale pewnie jeszcze wrócę do tego tematu.
Inna sprawa że dostać kable do mojej mazdy oraz cewkę to już trzeba się na szukać.
U mnie cewka jest zespolona 4 kable do jednej cewki przykręcana na imbusy gwiazdkowe ASO 1200zł

.
W 3 sklepach nie mieli a w jednym przysłali ale nie pasującą czyli jedną z 4 cewek(inny rodzaj) cena za 1szt 250zł. Na razie od puściłem poszukiwania bo problem ustał.
Kable znalazłem na allegro jedyne miejsce firmy (niparts).
Poczekam do lata zobaczę co się będzie działo jak będzie gorąco może tu jest przyczyna tego problemu ?