Daję Madzi do jedzenia tylko Shell V power.
Może ktoś mi wskazać miejsce gdzie znajduje się czujnik temp silnika?
www.mazdaspeed.pl
Lorbas napisał(a):Trochę kiepsko z komspresją u mnie.
Lorbas napisał(a):Teraz chłodniej, zauważyłem, że Madzia gorzej zapala – zarówno jak jest zimna jak i rozgrzana. Trzeba kilka razy kręcić.
zgt napisał(a):przeczyściłem przepustnice
Pawko_6 napisał(a):Po remoncie głowicy wszystkie zjawiska, jakie opisujesz, ustąpiły.
Pawko_6 napisał(a):No cóż gaz zrobił swoje.
Lorbas napisał(a):Pewnie tak.
Pawko_6 napisał(a):Kompresja ucieka Ci prawdopodobnie na zaworach, żaden specyfik nie pomoże.
Lorbas napisał(a):No nie wiem...
Jadąc z domu: odpalam autko w garażu, wyjeżdzam, zamykam garaż, otwieram bramę, wyjeżdzam, zamykam bramę, wsiadam i jadę ...i w tym momencie dziś przeskoczył bez problemu na LPG i sobie pojechałem. I dziś nie zgasł. Ale jak wracam z pracy to odpalam, zapinam pasy i odjeżdzam po kilkunastu sekundach, po około minucie dojeżdzam do tego feralnego skrzyżowania – czasem ze sporą prędkością aby sie załapać na zielone – gwałtownie hamuję i tak jak spadaja obroty to spadają praktycznie to zera i gaśnie.
Może to wina tych za niskich obrotów??
67igor1 napisał(a):Ja musialem dolac denaturatu i na stacje po benzyne 98... Od tego czasu tankuje na Shell-u i po klopocie.
Czy wyeliminowales jakosc paliwa? To sa objawy za nisko oktanowej benzyny...
Lorbas napisał(a):Daję Madzi do jedzenia tylko Shell V power.
67igor1 napisał(a):Ja podalem swoja przygode... a tak z drugiej strony, ciekawe czy Lorbas tankuje na tej samej stacji przez caly czas...
Lorbas napisał(a):Ale problem z gaśnięciem na zimnym pojawił się od samego początku, tylko narastał z czasem....aż teraz zaje***** ciężko odpalić na rozgrzanym silniku.
Maciej Loret napisał(a):A któryś z czujników przy silniku (położenia wałka rozrządu?)?
Jaksa napisał(a):Z gazem zawsze były problemy , nie znam silnika ktory akceptuje instalacje gazową .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6