Gdzie pompa paliwowa?
1, 2
Problem polega na tym ze madzia przestala palic kreci rozrusznikiem iskra jest ale nie odpala.zdlolem wezyk doprowadzajacy paliwo do wtryskow a tam susza.w zbiorniku polowa paliwa.wiec przypuszczam ze pompa paliwowa musze ja znalesc i podlaczyc na krotko.Co proponujecie jak zwalczyc ten problem i gdzie szukac pompy 
- Od: 17 lut 2009, 16:15
- Auto: 626 cronos 2.0L 95r
jak zewrzesz piny F/P i GND w gnieździe diagnostycznym to pompa powinna pracować lecz skoro piszesz, że w przewodach paliwowych jest susza to pewnie nic to nie da.
owczi89, tutaj poczytaj: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=43045
Na przyszłość nie piszemy posta pod postem
Na przyszłość nie piszemy posta pod postem
Pod siedzeniem masz przewody idące do zasilania pompy jak nie da rezultatu podłaczenie w gnieździe diagnostycznym to mażesz sobie tam podłaczyć na krótko.
Ponieważ masz lpg to moze jakś debil zrobił odciecie pompy podczas pracy na gazie, które teraz zadziałało.
Ponieważ masz lpg to moze jakś debil zrobił odciecie pompy podczas pracy na gazie, które teraz zadziałało.
owczi89 napisał(a):a czy do popmy sa jakies przekazniki
Przekaźnik jest w komorze silnika, w bloku przekaźników i dużych bezpieczników.
Inna istotna informacja, to że system MECS, w którym występują zworki F/P i GND występowały tylko ze skrzynią manualną. W przypadku automatycznej przekładni trzeba posiadać narzędzie EEC forda.
Złącze pompy jest chyba dostępne spod samochodu bez zdejmowania zbiornika.
the right man in the wrong place...
wpadl mi go glowy nowy pomysl. otoz mazda miala kiedys immobilajzer ale od kad ja mam on nie dziala auto odpalalo normalnie.co odcina imobilajzer pompe paliowowa czy iskte na swiecach?? moze to wina tego nie dzialajce imobilajzera ;>
zależy zapewne od montera takiego immobilizera co ci odciął (nawet moze być jednocześnie zapłon +pompa paliwa) ,jeśli go nie używasz to wywal a te przewody orginalne które są rozdzielone połącz
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
Mazda jezdzi na benzynie koszt 130zl i kilka godz u ze tak brzydko powiem zajebistego elektryka.przyczyna odlaczony imobilajzer z ktorym jezdzilem i bylo wszystko w porzadku do czasu jak sie cos tam przypalilo i zaczelo zwierac odcinajac pompe paliwowa tak mi powiedzial fachowiec w skrocie usunal calkiem ten uklad i mazda smiga.
czy wie ktos gdzie sie znajduje pompka paliwa w 626 GE 1.8 96r ? z tylu pod siedzeniem znalazłem tylko czujnik poziomu paliwa.proszę o pomoc . 
>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
- Od: 12 lut 2010, 10:40
- Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.
ale dowciapny jestes. takie wypowiedzi mnie nie interesuja.
>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
- Od: 12 lut 2010, 10:40
- Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.
1, 2