[Mazda 6 2.3 DISI] Czy ma dwumasowe koło zamachowe? Tak.
Strona 1 z 1
W najnowszym MOTORZE przeczytałem, że w niektórych benzynowych fordach mondeo ( silniki 4 i 6 cylindrowe) montowano dwumasowe koło zamachowe! Czy ktoś się orientuje czy przypadkiem nie włożono tego "dobrodziejstwa" do Mazdy? Wymieniał już ktoś sprzęgło w 6 MPS ( speed6)?
- Od: 11 cze 2009, 19:19
- Auto: speed6
fazer72 napisał(a):Koszt – paliwo do zastępczej 2
U mnie wymienili z 2masem bo trochę luzu miało
jak się to objawiało ?
i u mnie to samo bylo tj tez z dwumasem...
- Od: 23 lut 2008, 18:36
- Auto: Zonda R swap z CCX
Exedy trochę dało dupska z tą 2M. U mnie na razie nie napie...la. Parafrazując pewne złote stwierdzenie fazera72 – Są MPSy z wymienioną dwumasą i te które będą mieć wymienioną dwumasę 
emilio
- Od: 18 maja 2009, 18:16
- Auto: speed3 '08
dobrze ze dwumasa w mojej Octavii TDI o tym nie wiedziala

cos czuje ze tu nie bedzie tak rozowo

cos czuje ze tu nie bedzie tak rozowo

fazer72 napisał(a):Bo w Octavijj miałeś "aus Panzerwagen mit armata"![]()
A ile momentu miała ta skodovka ?
400Nm

Pytanie laika – jak rozpoznac, ze dwumas pada? Pytam sie, bo u mnie wszystko leci po kolei. Od wczoraj zgrzyta mi lewy przedni zawiech przy ostrych skretach :/
- Od: 8 lut 2010, 15:01
- Auto: M3 MPS BK 2007
Hmm... Na wolnych obrotach wibruje prawie zawsze. A tereaz z poduszka TRZ (mam nadzieje, ze dojdzie na dniach) bedzie wibrowal jeszcze bardziej. Przy dodaniu i odpuszczeniu gazu – takich objawow nie zauwazylem. Jeszcze...
- Od: 8 lut 2010, 15:01
- Auto: M3 MPS BK 2007
Witam wszystkich, to mój pierwszy post
Zwróciłem uwagę na
U mnie jest coś takiego, generalnie jak parkuję "studzę" chwilę swojego diesla na jałowym, zauważyłem że jak delikatnie i na chwilę naduszę pedał gazu, słyszalne jest jakby większe obciążenie/wibracje silnika które po dosłownie chwili, tj. 1,5 sekundy wraca do normalnej pracy biegu jałowego.
Druga sprawa, to ta sama sytuacja kiedy wduszę pedał sprzęgła, nawet na chwilę, te same objawy, obciążenie/wibracja
Może jestem przewrażliwiony, ale mam wrażenie jakby auto głośniej pracowało, charakterystyczny klekot staje się bardziej intensywny, głośniejszy
Nie wiem, czy to przyczyna koła dwumasowego, czy też zawory do regulacji, a może jedno i drugie
Wrzućcie swoje sugestie i porady
Wielkie dzięki
Zwróciłem uwagę na
mirek_krk napisał(a):Poczujesz wibrację silnika na wolnych obrotach lub to samo przy lekkim dodaniu gazu i puszczeniu go. Jak tu czasami nie walnąć ze sprzęgła
U mnie jest coś takiego, generalnie jak parkuję "studzę" chwilę swojego diesla na jałowym, zauważyłem że jak delikatnie i na chwilę naduszę pedał gazu, słyszalne jest jakby większe obciążenie/wibracje silnika które po dosłownie chwili, tj. 1,5 sekundy wraca do normalnej pracy biegu jałowego.
Druga sprawa, to ta sama sytuacja kiedy wduszę pedał sprzęgła, nawet na chwilę, te same objawy, obciążenie/wibracja
Może jestem przewrażliwiony, ale mam wrażenie jakby auto głośniej pracowało, charakterystyczny klekot staje się bardziej intensywny, głośniejszy
Nie wiem, czy to przyczyna koła dwumasowego, czy też zawory do regulacji, a może jedno i drugie
Wrzućcie swoje sugestie i porady
Wielkie dzięki
-
kristresor
Strona 1 z 1