Witam wszystkich na forum !
Podpinam sie do tematu, gdyz idealnie pasuje do mojej aktualnej sytuacji. Od wielu lat jestem fanem Mazdy, mimo iz nigdy nie posiadalem auta tej marki. Jako mlody chlopak slinilem sie do plakatow z 323, czy 626, a RX7 czy chociazby MX3 byly jedynie niespelnionym marzeniem. Skonczylo sie to tak, ze od wielu lat jezdze Probe, ktory jak kazdy wie jest Mazda MX6 w innym opakowaniu. (najpierw 4 lata – I gen , teraz od dwoch lat – IIgen na silniku 2.5 KL). Jednakze samochodzik zaczyna sie starzec – pojawila sie gdzie niegdzie rdza (mieszkam w bardzo deszczowym kraju) – oczywiscie silnik Mazdy pracuje jak zyletka.

Aktualne stanowisko pracy nie pozwala mi na "dlubanie" w nim tyle ile bym chcial). Szukajac godnego nastepcy Probe .... zachorowalem na RX8. Nie zastanawiam sie czy kupic, ale juz jestem na etapie – jaka kupic

Docelowo ma byc to rocznik 2004 z jak najmniejszym przebiegiem w dowolnej wersji – chociaz oczywiscie preferowalbym wersje mocniejsza z nawigacja, ale te akurat ciezko tutaj zdobyc. Mam kilka pytan:
1) Na oficjalnej stronie Mazdy znalazlem kilka miesiecy temu informacje, ze Mazda przedluzyla okres gwarancji do 8 lat / 100.000 mil na Renesis – a w dodatku dotyczy to kazdej RX8 od 2004 w gore – czy ktos moze potwierdzic ta informacje ze to dotyczny takze Europy ? Bylaby to swietna wiadomosc bo mam upatrzone auto z przebiegiem 70 tys i pelna historia serwisowania – auto bylo przez 2 lata wlasnoscia salonu Mazdy i po prostu stalo na wystawie – sa na to wszystkie dokumenty. W tym samym punkcie bylo pozniej serwisowane itp. Czyli praktycznie kupilbym auto jeszcze na gwarancji na silnik i perforacje
2) Znajomy mechanik odradza mi wankla, a ja uparcie nie potrafie sie z nim zgodzic. Przeczytalem juz milion recenzji, cale tutejsze forum i oprocz zuzycia paliwa/oleju, na ktore jestem przygotowany i mozliwosci zalania swiec – na to tez moge sie przygotowac i wozic w baganiku zapasowe to nie widzialem nic zlego. Za to widzialem wyniki zdobytych nagrod – silnik roku 2003 w Wielkiej Brytanii, auto roku 2004 i 2005 – czyli 3 latka pod rzad prestizowe nagrody. Kto w tym przypadku ma racje ? W sumie jezeli punkt 1 to prawda to punkt 2 nie gra roli.
3) Poniewaz jestem juz na etapie szukania samochodu to zrobilem kilka jazd testowych – nie bede opowiadal o wrazeniach bo sa po prostu wysmienite. Na co mam zwracac uwage oprocz przebiegu i standardow (czyli wytarty mieszek od skrzyni, wytarta kierownica, sciaganie na boki itp) ?
4) Czy wystepuje wersja slabsza ze skrzynia 6 biegowa ?
5) Widzialem duzo RX7 po "kapitalce silnika" – czyli wymianie uszczelniaczy swiec i tym podobnych, czy w RX8 tez taka operacje sie robi, jezeli tak to srednio ile jeszcze RX8 wytrzyma przed taka naprawa – byloby cudownie gdybym jeszcze 4 latka sie madzia nacieszyl przed wiekszym remontem (odlozyl kase w tym czasie na remont silnika)
Auto bedzie uzywane do weekendowych wypadow i czasem dojezdzania do pracy (max 250-300 km na tydzien) – nie bedzie tez glownym autem do jezdzenia na zakupy – bo taki egzemplarz posiada moja zona
PS: RX8 i RX7 to tutaj dosyc popularne autka – w Dublinie nie ma dnia zebym sie na jakies nie napatoczyl – mysle wiec ze z dostepem do serwisu itd. nie bedzie problemu.[code][/code]