loockas napisał(a):Co do anteny. Ja bym sobie darował ten bubel. Miałem już dwie takie. Są ok do czasu... Bardzo szybko wchłaniają wilgoć i korodują od środka co przekłada się na jej "osiągi". Uwaga na magnes! Piszą na aukcjach, że wytrzymuje do 200km/h. Jakaś bzdura. Spadła mi przy 150km/h i cudem można nazwać, że nawet rysy nie zrobiła ta antena lub nie wybiła mi szyby. Powinno też dać do myślenia to, że ta antena kosztowała w tamtym sezonie ok 100zł, a teraz kosztuje 45zł. Powstało też wiele jej odpowiedników tej samej jakości.
z Anten 1m polecam Sirio AS-100 (najlepiej z większym magnesem) lub Wilsona Little. Mam Sirio od miesiąca i bardzo jestem zadowolony. Zaczynam troszkę tylko żałować, że nie kupiłem czegoś montowanego na stałe do krawędzi klapy bagażnika. W MX-3 ciężko z miejscem na dachu....
Ja tam mam ta antenę od 2 lat i jest spoko. zmian w odbiorze nie zauważyłem. nie wiem jak masz samochód nawoskowany ze spadła ci przy 150 ja leciałem z nią mesiem 210 i nie przesunęła się o centymetr. średnio pomykam z 140-160 i jest git.jedyną wada jest wtyczka która jest licho zrobiona