Dysuksja nad organizacją megaspota '05

Postprzez Grzyby » 16 cze 2005, 22:43

Witam
To i ja przyłączę się do propozycji.
Proponuję, już chyba było ale troszkę dokładniej:
Masłów (8km od Kielc) – jest lotnisko (zorientuję się jakie koszty i czy jest w ogóle możliwość użytkowania)
Niedaleko Masłowa ok. 5 km jest niezły hotel Ameliówka http://www.ameliowka.pl/pol/index1.htm
83 miejsca w pokojach (50-60zł) i 100 w pawilonach (35zł) – ceny dla pobytów indywidualnych. Sprawdzę jakie są dla grup i kiedy ewentualnie mają wolne terminy.
Z hotelu jest ok. 5 km do 2 zalewów.
Propozycja chyba niegłupia – jest i lotnisko i woda i las.
Nie wiem tylko (dzisiaj – może jutro już będę wiedział) jak jest z dostępnością lotniska i hotelu.
Co wy na to ??????!!!!!!

Mam już kilka konkretów i sytuacja wygląda następująco:
Pawilony są 4 w każdym po 4 pokoje z 4 łóżkami (możliwa dostawka piątego), czyli +/– 64 – 80 miejsc. Pawilony są z łazienkami.

– w terminie 15-17.07. jest kiszka bo pawilony (wszystkie) są zajęte przez jakichś rehabilitantów/emerytów
– ewentualnie wolne są pokoje hotelowe. wg ustaleń z recepcją cena od głowy (uśredniona) to ok. 55zł do negocjacji z szefową (akurat jej nie było) do poziomu 50zł – bez wyżywienia.
– ceny wyżywienia to: śniadanie 15zł (lub przy dużej grupie szwedzki stół w tej cenie), obiad 20zł; kolacja 15zł – ale istnieje możliwość wyboru.
– jest możliwość organizacji ogniska zamiast kolacji cena od 30zł w zależności co w menu bigos, udka, kiełbacha itp. (mieli mi dosłać mailem ale jeszcze nie mam)

– w terminie 22-24.07. jest organizowany Świętokrzyski Rajd skuterowy :P . Z tego co wiem na dziś mają rezerwację jednego pawilonu z opcją na drugi. Namiar na organizatora skuterów to: Marcin Majewski tel. 692862235. Na razie nie dzwoniłem bo nie wiem co z lotniskiem. Patrz dalej.

Co do lotniska to nie mogłem się dodzwonić, ale mam namiar od kumpla lotniarza :)
Aeroklub kielecki
tel. 41-3110893
dyrektor:Grzegorz Szczodrak tel. 41 3110706
wg info od intruktora spadochronowego którego złapałem to pracują głównie w soboty i niedziele. Tak więc jest szansa że będę jutro coś wiedział.

Stan na dzisiaj rano – 18.06.05.
1. Byłem w aeroklubie, niestety dyrektora nie zastałem, zaraz spróbuję jeszcze raz. Z rozmowy z jakimś instruktorem na lotnisku wiem jedno – aeroklub robi bokami finansowo i tylko czeka na takie okazje jak możliwość wynajęcia lotniska. Tylko muszę cholera złapać tego dyrektora !!!!

2. Byłem w Ameliówce, oblukałem jak to wygląda, pogadałem – w terminie 15-17.07 nie powinno być problemów w hotelu – niestety pawilony zajęte. W hotelu mają w chwili obecnej w tym terminie ok. 50 miejsc. Jest możliwość rozbicia namiotu – ok. 10zł.

3. Oprócz Ameliówki jest też drugi hotel Przedwiośnie (700m dalej – nie wiedziałem wcześniej). www.samrelaks.pl
Standard wyższy, wyższe ceny. Standardowo pokój 2-osobowy kosztuje 200zł, ale już na dzień dobry dają 160zł – i jeszcze coś można zjechać. W cenie pobytu za friko basen, korty tenisowe, bilard.
Nie ma problemów z noclegami dla grupy w terminie 15-17.07. mają wolne pokoje. Jak spytałem o możliwość rozbicia namiotu popatrzyli na mnie jak na ufoludka :D ale powiedzieli że no problemo.

Teraz o odległościach:
Z Ameliówki na lotnisko w Masłowie jest dokładnie 6,4 km; z Przedwiośnia 7,1 km.
Do zalewu w Cedzynie jest (częściowo tą samą drogą co na lotnisko) 6,8km; do drugiego zalewu (ledwie go znalazłem taki mały :P ) jest 3,5km ale w przeciwną stronę niż lotnisko.

Mam parę zdjęć ale nie wiem jak je wrzucić, zresztą nie piszę ze swojego kompa (a ten jest marniutki)

MAM, MAM zdobyłem komórkę do dyrektora aeroklubu, ale cholera akurat ma wyłączoną :(
będę próbował dalej. Rozmawiałem z szefem wyszkolenia aeroklubu – jest możliwość wynajęcia lotniska – szczegóły dyrektor <killer>
Ostatnio edytowano 18 cze 2005, 11:13 przez Grzyby, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez b2 » 17 cze 2005, 08:54

<spoko>
Forumowicz

Od: 1 lut 2004, 17:33
Auto: 08 GH 2.5 Dynamic Sport

Postprzez Crimer » 17 cze 2005, 09:41

Wszelkie propozycje mile widziane :)
Obrazek
Mazda Xedos 9 – jeszcze zawita...
Forumowicz

Od: 23 kwi 2004, 19:43
Auto: Mazda 3

Postprzez nemi » 17 cze 2005, 09:57

Khirali napisał(a):ja bede od 7 lipca w Łebie

też prawdopodobnie będę, tylko nie wiem czy tyle przetrwam nad morzem, bo wyjeżdżam za ok. 1,5 tyg (mam nadzieję)...
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez SimoneuS » 17 cze 2005, 12:50

z Bednar nici ... tak jak przypuszczałem 120zł od auta... chyba na głowe upadli... szukajcie innych miejsc.
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
Forumowicz

Od: 11 lis 2003, 20:57

Postprzez Crimer » 17 cze 2005, 12:53

No to narazie pozostaje nam czekać na wypowiedź Mariusza
Obrazek
Forumowicz

Postprzez LoB » 17 cze 2005, 12:59

a ja jednak dalej zasugeruje zeby sie dowiedziec jak to z tymi Rykami jest naprawde....
Obrazek
6,2s –> 100km/h
Forumowicz

Od: 11 lut 2004, 00:59
Auto: Coupe R6

Postprzez Achemenid » 17 cze 2005, 13:18

Zrobmy spota w kamieniolomach pod Kazimierzem nad Wisla miejsce piekne problemow z kwaterami niema wstep za darmo ,woda , las , jest co zobaczyc ,plener na foto przepiekny , a i w poblizu jest plaza dla naturystow .
Forumowicz

Od: 20 cze 2004, 15:39
Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.

Postprzez nemi » 17 cze 2005, 13:38

Achemenid jestem jak najbardziej za !! I nawet nie chodzi mi o tych naturystów ;P
Masz jakieś zdjęcia jak to wygląda, albo jakiś link do strony ??
Forumowicz

Postprzez spec » 17 cze 2005, 14:26

mariusz.grzyb napisał(a):Witam
To i ja przyłączę się do propozycji.
Proponuję, już chyba było ale troszkę dokładniej:
Masłów – jest lotnisko (zorientuję się jakie koszty i czy jest w ogóle możliwość użytkowania)
Niedaleko Masłowa ok. 5 km jest niezły hotel Ameliówka http://www.ameliowka.pl/pol/index1.htm
83 miejsca w pokojach (50-60zł) i 100 w pawilonach (35zł) – ceny dla pobytów indywidualnych. Sprawdzę jakie są dla grup i kiedy ewentualnie mają wolne terminy.
Z hotelu jest ok. 5 km do 2 zalewów.
Propozycja chyba niegłupia – jest i lotnisko i woda i las.
Nie wiem tylko (dzisiaj – może jutro już będę wiedział) jak jest z dostępnością lotniska i hotelu.
Co wy na to ??????!!!!!!
pozdrawiam

wreszcie ktoś coś mądrze , lotnisko jest – wściekać się można , hotel z normalnymi cenami jest – można być razem w jednym miejscu , jestem za , jak najbardziej trzeba to rozważyć , przygladam się dyskusji od począku i cosik ten spot nam chyba nie pisany...
ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
?????????????FAJNY MAM AVATAR, NIE ??????????????
Forumowicz

Od: 19 sty 2004, 16:52
Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI

Postprzez GreG » 17 cze 2005, 16:02

Z takim wyprzedzeniem czasowym to my zorganizujemy spota, ale pewnie z terminem w przyszlym roku, przyslowiowe "za pięć dwunasta" nic dobrego nie wrozy.
Forumowicz

Od: 29 kwi 2004, 17:52

Postprzez Smirnoff » 17 cze 2005, 19:45

SimoneuS napisał(a): Bednar nici ... tak jak przypuszczałem 120zł od auta...

:| <killer> <jelen> <glupek2>
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 17:16
Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6

Postprzez Achemenid » 17 cze 2005, 20:07

nemimam pare adresow do wgladu i po drugiej stronie wisly takrze .
http://www.kazimierzdolny.pl/
http://www.kazimierz-dolny.com.pl/
http://www.pulawy.org/
http://www.muzeumnadwislanskie.pl/

I tu masz najwazniejsze
http://www.janowiec.com/pejzaze.html
http://www.janowiec.com/zabytki.html
A wlasciciel tego miejsca wyrazil checi zorganizowania spotkania
http://www.janowiec.com/manes.html

Bylbym za polaczeniem spota z jednym z najpieknieszych miejsc w Polsce .
Forumowicz

Od: 20 cze 2004, 15:39
Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.

Postprzez farciarz » 17 cze 2005, 20:19

Co jak co...ale by chyba wypadało organizować coś w centralnej Polsce, choćby z uwagi na ilość km do pokonania. Wiadomo, że jest każdemu łatwiej by było blisko niego.....lecz powinno się mieć chyba na uwadze pokonane km przez zlotowiczów...prawda ??
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
Forumowicz

Od: 1 kwi 2005, 21:35
Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008

Postprzez krzynio » 17 cze 2005, 21:15

Nie wiem co z tym Lotniskiem w Rykach bo podobno klub Calibra robi tam zlot i dostali pozwolenie :| <jelen> Niech ktoś sie dowie co i jak z tym pozwoleniem od klubu calibry jak to załatwili Patryk ma kolegę z klubu calibry,
Jak to jest z tym lotniskiem bo ktoś tam nasypał jakiegoś piachu na wjeździe ale podobno juz wszystko wróciło do stanu przed "zamieszaniem" i teraz można normalnie wjeżdzać ??????? poddaje sie <jelen>
Mniam GTR ;) 1,3 bara to brrrrrr jedyne 300KM
Forumowicz

Od: 19 lis 2003, 12:32
Auto: wściekłe 323 GTR :) i mniej wściekłe 323 GTR :)))

Postprzez nemi » 17 cze 2005, 21:43

farciarz napisał(a):Co jak co...ale by chyba wypadało organizować coś w centralnej Polsce

to chyba w miejscowości Piątek, jeśli dobrze pamiętam – geograficzny środek Polski. Dokładnie przy studni.
Forumowicz

Postprzez Crimer » 18 cze 2005, 19:55

Ej no qrna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co wkońcu robimy bo czas leci a my nadal nie mamy nic. Jak tak dalej pójdzie to wyjdzie dupa a nie zlot :(
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Jerry » 18 cze 2005, 21:03

Dla mnie to juz jest dupa!!!Nie bede pisał "a nie mówiłem" kto organizuje miesiąc wczesniej zlot który ma sie odbyć w środku sezonu!!!Takie imprezy trzeba przygotowywac na pare miesięcy wczesniej ale jak zwykle władze klubu były mądrzejsze................Mnie że tak powiem zaczyna to zwisać i zaczynaja mnie w.......wiać problemy jakie sami sobie robicie!!!Przez to cierpi na tym cały klub!!!
Proponuje dzwonic do Oliwi i zapytać sie Rafiego jak załatwiali lotnisko w Rykach bo inaczej to badziewie wyjdzie z jakiegokolwiek spota!!!Mamy juz praktyznie Lipiec a nieznane jest jeszcze miejsce na zlot hahaha hahaha hahaha to wiecej niz zenujące,ale mam wielki podziw dla pracy jaka wykonał SimoneuS BRAWO!!!

I co Pawełku mówiłeś iż masz tyle doświadczenia w organizacji Mega Spotów na pierwszych Rykach na jakich byłem wiedziałeś wszystko najlepiej i jak cos zmieniałem to.........przemilcze,ale [tiiit] nie wpadłeś na genialny pomysł że organizacja spota w srodku sezonu w znanych przez świat tuningowy i nie tylko miejscach musi odbywac sie na pare miesięcy wczesniej!!!

Sory Paweł ale jak dla mnie to przedewszystkim powinieneś zacząć od przeczytania poradnika Organizatora Spotkań KLubowych hahaha .
Rozwodzicie sie nad jakaś legalizacjią klubu i nowym znakiem a spierdoliliście temat na który czekało wiele osób i powiem wiecej pewnie niejedna osoba która przegląda to forum wiązała z tym decyzje wstąpienia do klubu,ale po H..J tu wstępować jak nic sie nie dzieje i podstawowy zlot jaki powinien sie odbyć i nie tylko ze względu na to aby sie pościgać czy pośmiać,ale po to aby przedstawiciele regionów mogli usiąść przy jednym stole i ze soba porozmawiac a uwierz mi jest duzo do powiedzenia może nie wypalić!!!To tyle ode mnie,możecie mnie traktować jak jakiegoś popierdoleńca,który ostatnio wszystkiego sie czepia,ale wiem że częś z Was podzieli moje zdanie!!!Sory chłopaki ale jak dla mnie ten klub umiera smiercią przez jak to mozna napisać zrobienie wszystkiego naraz a jednoczesnie nie robiąc nic!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano 18 cze 2005, 21:26 przez Jerry, łącznie edytowano 3 razy
Forumowicz

Od: 18 kwi 2004, 13:00

Postprzez mbmaster » 18 cze 2005, 21:21

Ja tez mysle ze nic z tego nie bedzie. Ale do ryk waliłbym na 100% bo zdecydowanie blizej i super lotnisko jest. A tak z innej beczki... czy jest w rykach pole namiotowe lub kwatery w niskich cenach? Aha no i czy ewentualnie jakas woda czy cus takiego?
Forumowicz

Od: 19 sie 2004, 23:26
Auto: Mazda RX-8

Postprzez nemi » 18 cze 2005, 21:30

mbmaster napisał(a):czy jest w rykach pole namiotowe lub kwatery w niskich cenach? Aha no i czy ewentualnie jakas woda czy cus takiego?

Jakieś 40-45 km od Ryk http://www.efesfirlej.pl/content.php?ca ... doc_id=28# (ktoś to wkleił w innym wątku).
Ewentualnie szaleństwo w Rykach, a potem przejazd do Kazimierza/Janowca itp.
Forumowicz