To i ja przyłączę się do propozycji.
Proponuję, już chyba było ale troszkę dokładniej:
Masłów (8km od Kielc) – jest lotnisko (zorientuję się jakie koszty i czy jest w ogóle możliwość użytkowania)
Niedaleko Masłowa ok. 5 km jest niezły hotel Ameliówka http://www.ameliowka.pl/pol/index1.htm
83 miejsca w pokojach (50-60zł) i 100 w pawilonach (35zł) – ceny dla pobytów indywidualnych. Sprawdzę jakie są dla grup i kiedy ewentualnie mają wolne terminy.
Z hotelu jest ok. 5 km do 2 zalewów.
Propozycja chyba niegłupia – jest i lotnisko i woda i las.
Nie wiem tylko (dzisiaj – może jutro już będę wiedział) jak jest z dostępnością lotniska i hotelu.
Co wy na to
Mam już kilka konkretów i sytuacja wygląda następująco:
Pawilony są 4 w każdym po 4 pokoje z 4 łóżkami (możliwa dostawka piątego), czyli +/– 64 – 80 miejsc. Pawilony są z łazienkami.
– w terminie 15-17.07. jest kiszka bo pawilony (wszystkie) są zajęte przez jakichś rehabilitantów/emerytów
– ewentualnie wolne są pokoje hotelowe. wg ustaleń z recepcją cena od głowy (uśredniona) to ok. 55zł do negocjacji z szefową (akurat jej nie było) do poziomu 50zł – bez wyżywienia.
– ceny wyżywienia to: śniadanie 15zł (lub przy dużej grupie szwedzki stół w tej cenie), obiad 20zł; kolacja 15zł – ale istnieje możliwość wyboru.
– jest możliwość organizacji ogniska zamiast kolacji cena od 30zł w zależności co w menu bigos, udka, kiełbacha itp. (mieli mi dosłać mailem ale jeszcze nie mam)
– w terminie 22-24.07. jest organizowany Świętokrzyski Rajd skuterowy
Co do lotniska to nie mogłem się dodzwonić, ale mam namiar od kumpla lotniarza
Aeroklub kielecki
tel. 41-3110893
dyrektor:Grzegorz Szczodrak tel. 41 3110706
wg info od intruktora spadochronowego którego złapałem to pracują głównie w soboty i niedziele. Tak więc jest szansa że będę jutro coś wiedział.
Stan na dzisiaj rano – 18.06.05.
1. Byłem w aeroklubie, niestety dyrektora nie zastałem, zaraz spróbuję jeszcze raz. Z rozmowy z jakimś instruktorem na lotnisku wiem jedno – aeroklub robi bokami finansowo i tylko czeka na takie okazje jak możliwość wynajęcia lotniska. Tylko muszę cholera złapać tego dyrektora

2. Byłem w Ameliówce, oblukałem jak to wygląda, pogadałem – w terminie 15-17.07 nie powinno być problemów w hotelu – niestety pawilony zajęte. W hotelu mają w chwili obecnej w tym terminie ok. 50 miejsc. Jest możliwość rozbicia namiotu – ok. 10zł.
3. Oprócz Ameliówki jest też drugi hotel Przedwiośnie (700m dalej – nie wiedziałem wcześniej). www.samrelaks.pl
Standard wyższy, wyższe ceny. Standardowo pokój 2-osobowy kosztuje 200zł, ale już na dzień dobry dają 160zł – i jeszcze coś można zjechać. W cenie pobytu za friko basen, korty tenisowe, bilard.
Nie ma problemów z noclegami dla grupy w terminie 15-17.07. mają wolne pokoje. Jak spytałem o możliwość rozbicia namiotu popatrzyli na mnie jak na ufoludka
Teraz o odległościach:
Z Ameliówki na lotnisko w Masłowie jest dokładnie 6,4 km; z Przedwiośnia 7,1 km.
Do zalewu w Cedzynie jest (częściowo tą samą drogą co na lotnisko) 6,8km; do drugiego zalewu (ledwie go znalazłem taki mały
Mam parę zdjęć ale nie wiem jak je wrzucić, zresztą nie piszę ze swojego kompa (a ten jest marniutki)
MAM, MAM zdobyłem komórkę do dyrektora aeroklubu, ale cholera akurat ma wyłączoną :(
będę próbował dalej. Rozmawiałem z szefem wyszkolenia aeroklubu – jest możliwość wynajęcia lotniska – szczegóły dyrektor <killer>