Drodzy Uzytkownicy 6MPS (i CX-7),
jak juz kiedyś pisałem jest ciągły problem z przednmimi tarczami hamulcowymi u mnie. Kilku z Was podzieliło moja opinie, ze ma podobne problemy.
Historia moich tarcz:
27 tys. – wymiana gwarancyjna na nowe,
57 tys. – wymiana gwarancyjna na nowe (czerwiec tego roku),
i uwaga po przejechaniu 700 km!!!!!! problem powrócił. Wczoraj je przetoczyli, ale nic nie dało, a kolejnych nie chcą dać. Auto ciagle na gwarancji. Nie jestem katem i traktuje auto, tak jak poprzednie, ale to zdecydewanie problem po ich stronie.
W kwestii osłonek przeciwkurzowych, które ponoć zle odprowadzaja powietrze, serwsi powiedziuał, że nie wymieni, bo to koszt ok 8 tys. zł

!! (podobno trzeba jakies piasty i inne elementy przy okazji wymienić) i prawdopodobnie sytuacja jest taka, że wiedza (mazada polska) w czym rzecz, ale unikaja , bo spory koszt.
Zapytacie, dlaczego nie kupie na własny koszt innych tarcz ? W koncu auto jest na gwarancji, a problem był od samego poczatku, wiec nie mam ochoty na taki ruch. W koncu jako konsument mam jakies prawa.
Może przygotujemy jeden papier wspólnie i podpiszemy jako cała grupa MPS + CX7 ( którzy tez maja ten sam problem).