Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje

Mazda3 MPS 2009– (BL) / Mazda3 MPS 2006–2009 (BK) / Mazda6 MPS 2006–2008 (GG)

Postprzez Faja » 18 lip 2009, 04:48

grze.gorz napisał(a):w pamięci mam tylko sprzęgło które od końca 2006 roku było już mocniejsze, a wcześniejsze modele były objęte akcją serwisową.

grze.gorz Masz te informacje jakos potwierdzone w jakich krajach byla ta akcja serwisowa, jakies informacje oficjalne Mazdy?
Jutro wstawie zdj HKS BOV i i rury z streetunit>com zamiast kata
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 21:51
Auto: -6MPS -rx-7 FCT-xedos 9

Postprzez grze.gorz » 20 lip 2009, 07:51

Faja napisał(a):
grze.gorz napisał(a):w pamięci mam tylko sprzęgło które od końca 2006 roku było już mocniejsze, a wcześniejsze modele były objęte akcją serwisową.

grze.gorz Masz te informacje jakos potwierdzone w jakich krajach byla ta akcja serwisowa, jakies informacje oficjalne Mazdy?
Jutro wstawie zdj HKS BOV i i rury z streetunit>com zamiast kata

Źródłem moich informacji jest serwis Auto Księżyno – oddział w Warszawie, co do potwierdzenia to ewentualnie billingi :)
Myślę, ze chodzi o wersję europejską, samochody wyprodukowane do jakiejś daty po której montowano już mocniejsze sprzęgła.
Forumowicz

Od: 26 kwi 2007, 11:14
Auto: szybkie sześć

Postprzez kowalesik » 20 lip 2009, 08:03

W wersjach USA też ten problem występował. Według numeru VIN auta były kwalifikowane jako A i B. W tej chwili nie pamiętam różnic. Moje auto to typ A i miałem kompletne sprzęgło wymienione. Produkcja to 21 stycznia 2006.
Kowalesik
MazdaSpeed 6 GT 2.3 Turbo AWD
Forumowicz

Od: 10 lip 2006, 23:08
Auto: MazdaSpeed 6 GT

Postprzez Faja » 20 lip 2009, 10:02

grze.gorz napisał(a):Źródłem moich informacji jest serwis Auto Księżyno

Będę musiał się skontaktować.
Sprzęgło siadło u nas w MPS-ie. Zaciski itp również, nawet zimmering do wymiany. (nie wiem dokładnie jak to się pisze).
Serwis w Niemczech twierdzi że nie było takich wezwań serwisowych..
Koszt wymiany wszystkiego to 1300 euro, i tak taniej bo Mazda Europe sponsoruje 300euro. Mamy około 138tys. przebiegu.
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 21:51
Auto: -6MPS -rx-7 FCT-xedos 9

Postprzez fazer72 » 20 lip 2009, 11:43

Mamy około 138tys. przebiegu.

Zapomnij o akcji serwisowej przy takim przebiegu.
Forumowicz

Od: 13 paź 2007, 17:30

Postprzez pnk » 20 lip 2009, 17:42

Od paru tygodni zaintrygował mnie bardzo MPS :) a że czas na zmianę samochodu, to przeglądam ogłoszenia.

Orientuje się ktoś może w jakim stanie jest ten egzemplarz?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8435249

Z góry dzięki za pomoc :)
pnk

Postprzez DISItune » 20 lip 2009, 18:23

pnk napisał(a):Od paru tygodni zaintrygował mnie bardzo MPS :) a że czas na zmianę samochodu, to przeglądam ogłoszenia.

Orientuje się ktoś może w jakim stanie jest ten egzemplarz?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8435249

Z góry dzięki za pomoc :)

Samochód był lekko uderzony, sprowadzony przez ASO ;) najlepiej byłoby jakbyś zapytał o to auto usera newbie albo zadzwonił do ASO, poprosił Grzegorza do telefonu i wypytał o wszystko co Cie interesuje :)
Firma

Od: 9 lis 2007, 16:07
Auto: 5.7 V8 i R1250R

Był 3 BK MPS 360KM powered by DISI-tune

Postprzez pnk » 20 lip 2009, 18:55

o i takie odpowiedzi lubie ;)
dzięki i już się wypytuje ;)
pnk

Postprzez Dave1 » 21 lip 2009, 19:58

Widzę, że ASO Lublin specjalizuje się w sprzedaży powypadkowych Mazd...Czarny speed6 oferowany w tym salonie też był po wypadku ( przepraszam: to była miazga a nie wypadek).
Początkujący

Od: 11 cze 2009, 19:19
Auto: speed6

Postprzez DISItune » 21 lip 2009, 20:07

Dave napisał(a):Widzę, że ASO Lublin specjalizuje się w sprzedaży powypadkowych Mazd...

mam nieodparte wrażenie, że przeginasz

Dave napisał(a):Czarny speed6 oferowany w tym salonie też był po wypadku ( przepraszam: to była miazga a nie wypadek).

tylko że speed6 jest/był komisowy

poza tym... Impex nie może sprzedawać samochodów nowych, więc sprzedaje używane, do tego prowadzi komis.Chyba należałoby się cieszyć że nie wmawiają klientom że auto jest bezwypadkowe nawet wtedy jeśli nie jest :|

Jak rozumiem w Twoim świecie wszystkie samochody są roczne, max dwuletnie, bezwypadkowe, od dziadka co jeździł do kościoła, mają 5 tysięcy przebiegu i są za połowę ceny nowego <glupek2>
Firma

Od: 9 lis 2007, 16:07
Auto: 5.7 V8 i R1250R

Był 3 BK MPS 360KM powered by DISI-tune

Postprzez baccara14 » 22 lip 2009, 08:39

wako napisał(a):Jeśli będzie evo to raczej seria na początku. Później można dokupić pakiet na 360. A teraz ciekawostka... panowie o co chodzi z BMW 330 i 335 kopciuch ?

Akurat miałem przyjemność testować BMW 535 z tym samym silnikiem, co 335. jest to R6 diesel biturbo i moc w zaleznosci od rocznika cos od 265 do ponad 280 KM jak sie nie myle. Wrazenie piorunujace!!! Skoro to było przy 5 to 3 zapewne jeszcze lepiej ciagnie. Ten silnik biturbo przez wiele lat był wybierany dieslem roku w swojej pojemnosci i chyba zasłuzenie.
Forumowicz

Od: 25 kwi 2007, 20:56
Auto: 6MPS

Postprzez Dave1 » 22 lip 2009, 09:55

Nie rozumiem po co ta osobista wycieczka.....pisanie o jakimś "moim świecie" itd. Nie dorabiaj jakiejś swojej ideologii bezkrytycznie broniąc firmy, która ma w nazwie "Mazda" i sprzedaje ( ma w ofercie, więc niejako ręczy swoja dobrą opinią) samochody, za które jak rozumiem nie bierze żadnej odpowiedzialności.
Nie można oferować samochodu i mówić, że nic się o nim nie wie, bo to świadczy o niskim profesjonalizmie. P.S. Samochód, który był uderzony tak jak ten czarny speed6 powinien wylądować na złomie jako wrak zagrażający życiu kierowcy i innych użytkowników drogi a nie czekać na potencjalnego, nieświadomego klienta. Tak się składa, że sam pytałem u nich o samochód a oni po prostu "umyli ręce" i odesłali mnie do handlarza – dobrze, że ten był uczciwy i powiedział jaka jest prawda.
Początkujący

Postprzez baccara14 » 22 lip 2009, 12:00

Drodzy Uzytkownicy 6MPS (i CX-7),

jak juz kiedyś pisałem jest ciągły problem z przednmimi tarczami hamulcowymi u mnie. Kilku z Was podzieliło moja opinie, ze ma podobne problemy.

Historia moich tarcz:
27 tys. – wymiana gwarancyjna na nowe,
57 tys. – wymiana gwarancyjna na nowe (czerwiec tego roku),
i uwaga po przejechaniu 700 km!!!!!! problem powrócił. Wczoraj je przetoczyli, ale nic nie dało, a kolejnych nie chcą dać. Auto ciagle na gwarancji. Nie jestem katem i traktuje auto, tak jak poprzednie, ale to zdecydewanie problem po ich stronie.

W kwestii osłonek przeciwkurzowych, które ponoć zle odprowadzaja powietrze, serwsi powiedziuał, że nie wymieni, bo to koszt ok 8 tys. zł !!!! (podobno trzeba jakies piasty i inne elementy przy okazji wymienić) i prawdopodobnie sytuacja jest taka, że wiedza (mazada polska) w czym rzecz, ale unikaja , bo spory koszt.

Zapytacie, dlaczego nie kupie na własny koszt innych tarcz ? W koncu auto jest na gwarancji, a problem był od samego poczatku, wiec nie mam ochoty na taki ruch. W koncu jako konsument mam jakies prawa.

Może przygotujemy jeden papier wspólnie i podpiszemy jako cała grupa MPS + CX7 ( którzy tez maja ten sam problem).
Forumowicz

Postprzez baccara14 » 22 lip 2009, 12:18

baccara14 napisał(a):Drodzy Uzytkownicy 6MPS (i CX-7),

jak juz kiedyś pisałem jest ciągły problem z przednmimi tarczami hamulcowymi u mnie. Kilku z Was podzieliło moja opinie, ze ma podobne problemy.

Historia moich tarcz:
27 tys. – wymiana gwarancyjna na nowe,
57 tys. – wymiana gwarancyjna na nowe (czerwiec tego roku),
i uwaga po przejechaniu 700 km!!!! problem powrócił. Wczoraj je przetoczyli, ale nic nie dało, a kolejnych nie chcą dać. Auto ciagle na gwarancji. Nie jestem katem i traktuje auto, tak jak poprzednie, ale to zdecydewanie problem po ich stronie.

W kwestii osłonek przeciwkurzowych, które ponoć zle odprowadzaja powietrze, serwsi powiedziuał, że nie wymieni, bo to koszt ok 8 tys. zł !! (podobno trzeba jakies piasty i inne elementy przy okazji wymienić) i prawdopodobnie sytuacja jest taka, że wiedza (mazada polska) w czym rzecz, ale unikaja , bo spory koszt.

Zapytacie, dlaczego nie kupie na własny koszt innych tarcz ? W koncu auto jest na gwarancji, a problem był od samego poczatku, wiec nie mam ochoty na taki ruch. W koncu jako konsument mam jakies prawa.

Może przygotujemy jeden papier wspólnie i podpiszemy jako cała grupa MPS + CX7 ( którzy tez maja ten sam problem).

Nie wiem, co ich tknęło, ale po oficjalnej pisemnej odmowie mazda polska, przed chwila zadzwonił serwis, ze jednak jest zgoda na kolejna wymianę.
To nie zmienia faktu, że drażniące są te przepychanki i ciągłe jazdy do serwisu, więc podtrzymuję chęc wystosowania do nich pisma, aby zlikwidowali przyczyne tego problemu.
Forumowicz

Postprzez matpilch » 24 lip 2009, 15:13

witam,
panowie prosilbym o opinie na temat tej oferty:
www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7423976

obserwuje ją od okolo pol roku, zaczelo sie na mniej wiecej 60.000 zl
przegladnalem wlasnie 40 stron w tym temacie i troche mnie przymulilo..
pozdrawiam
Forumowicz

Od: 24 lip 2009, 14:55
Auto: mx-5 2.0 MZRrrrr

Postprzez Globy » 24 lip 2009, 15:29

Lampy tylne zewnętrze i przednie reflektory sprzed liftu od cywilnej "szóstki"... więc jeśli chcesz wdepnąć w auto po wypadku, należy je wnikliwie sprawdzić. Lepiej samemu pociągnąć coś stłuczonego ze Stanów z małym przebiegiem i zrobić "dla siebie".
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez matpilch » 24 lip 2009, 15:43

co to musial byc za wypadek ze wymieniali przednie reflektory i tyle lampy..? : p
a mowiac powaznie, wolalbym wersje europejska, dlatego planuje sprowadzenie z niemiec/szwajcarii, myslicie ze to dobry plan?
Blog Podwójna Ciągła najnowsze: Aktywna aerodynamika
Forumowicz

Od: 24 lip 2009, 14:55
Auto: mx-5 2.0 MZRrrrr

Postprzez Globy » 24 lip 2009, 16:26

Najlepszy <usmiech>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Dave1 » 25 lip 2009, 16:03

Daj sobie spokój z tą mazdą, rozmawiałem z właścicielem – była bita na 100%, poza tym nie ma książki a nawet drugiego kluczyka! Na drugi raz dzwoń od razu do gościa, zadaj mu kilka trudnych pytań i będziesz wiedział co jest grane. Nie ma sensu "obserwować" auta, które już na starcie jest podejrzane...
Początkujący

Postprzez Dave1 » 25 lip 2009, 16:10

Matpilch, na Twiom miejscu nie nastawiałbym się na siłę na wersję europejską – liczy się stan pojazdu.Jak nie masz za dużo kasy ( a pewnie nie masz jak pół roku szukasz samochodu) to to zapomnij o dobrym MPS-ie za 50 tys...Jak ściągasz z Unii to min. 70 tys. zapłacisz ( z podatkami ) albo i lepiej.
Początkujący