tery napisał(a): Ta Honda taka zła kurcze a miałeś 3 a narzeczona ma kolejną...
Ja nigdy niepowiedziałem że Honda jest zła a wręcz przeciwnie bo to bardzo dobre auta.Accord wg mnie jest rewelka ale z benzyną 2.4 , narzeczona wybrała diesela bo sam wiesz chyba dlaczego ale niestety jest rozczarowana dużym zużyciem paliwa.
Ja chciałem SUV-a ale niestety Crv w konfrontacji z Cx-em niema żadnych szans i wygląda conajmniej śmiesznie.Dlatego kupiłem Mazde.
tery napisał(a):Profanację to właściciele CX-7 przeżywają na stacji benzynowej...gdzie ich auto spala średnio 13,5 l
Ja przynajmniej profanacji żadnej nieczuje , mnie pali 12l średnio . Honda CRV 2.0 150KM paliła mi 11l średnio , różnica w spalaniu to tylko 1l a osiągi i przyjemność z jazdy to 10 lat świetlnych na korzyść Mazdy Cx-7 oczywiście.
Tak jak wczesniej wspominałem japoniec z dieselem a zwłaszcza Honda i Mazda u mnie w ogóle niema szans.Jak będe chciał diesela to kupię VW lub Audi tak jak to zrobiłem mając przed Cx-em Audi A4 TDI.
tery napisał(a):Myślę, że im tak wyszło "zabawkowo" , ale raczej tego nie chcieli...
Mnie akurat się podoba , nie jest nudno jak w CRV , kierownica z legendarnego roadstera Mazdy jest fajna i wygodna w koncu ma być "Zoom-Zoom".Materiały są dobre ale nie jest to najwyższa półka oczywiście , są rewelacyjnie spasowane (made in japan)
Można dyskutowac w jakim stopniu Honda w CRV zastosowała lepsze materiały , jeśli w ogóle to by sie potwierdziło to jest to różnica minimalna i nieznacząca a już napewno w Cx-ie nadrabia tym wspaniały system Bose.
Wybrałes Honde CRV i napewno to dobre bezawaryjne auto, dla mnie niestety jest za nudny i przeciętny pod kazdym względem zwłaszcza jeśli chodzi o silniki tzn. brak mocnej benzyny.

takie auto musi tyle palić! Kto mówi że chce mieć przewagę nad Tobą??to nie jest auto do wyścigów!jakbym chcial wyścigówkę to kupił bym rexa!! tylko powiedz mi jak się jedzie ta crv z prędkością 200 km/h (oczywiście po autobanie) ja mam wtedy na 6 biegu 4 tys obrotów Ty pewnie będziesz miał tyle samo tyle ze w dieslu a wtedy różnica jest na pewno hałasie i nie jest to 65 db!