tery napisał(a): Ta Honda taka zła kurcze a miałeś 3 a narzeczona ma kolejną...
Ja nigdy niepowiedziałem że Honda jest zła a wręcz przeciwnie bo to bardzo dobre auta.Accord wg mnie jest rewelka ale z benzyną 2.4 , narzeczona wybrała diesela bo sam wiesz chyba dlaczego ale niestety jest rozczarowana dużym zużyciem paliwa.
Ja chciałem SUV-a ale niestety Crv w konfrontacji z Cx-em niema żadnych szans i wygląda conajmniej śmiesznie.Dlatego kupiłem Mazde.
tery napisał(a):Profanację to właściciele CX-7 przeżywają na stacji benzynowej...gdzie ich auto spala średnio 13,5 l
Ja przynajmniej profanacji żadnej nieczuje , mnie pali 12l średnio . Honda CRV 2.0 150KM paliła mi 11l średnio , różnica w spalaniu to tylko 1l a osiągi i przyjemność z jazdy to 10 lat świetlnych na korzyść Mazdy Cx-7 oczywiście.
Tak jak wczesniej wspominałem japoniec z dieselem a zwłaszcza Honda i Mazda u mnie w ogóle niema szans.Jak będe chciał diesela to kupię VW lub Audi tak jak to zrobiłem mając przed Cx-em Audi A4 TDI.
tery napisał(a):Myślę, że im tak wyszło "zabawkowo" , ale raczej tego nie chcieli...
Mnie akurat się podoba , nie jest nudno jak w CRV , kierownica z legendarnego roadstera Mazdy jest fajna i wygodna w koncu ma być "Zoom-Zoom".Materiały są dobre ale nie jest to najwyższa półka oczywiście , są rewelacyjnie spasowane (made in japan)
Można dyskutowac w jakim stopniu Honda w CRV zastosowała lepsze materiały , jeśli w ogóle to by sie potwierdziło to jest to różnica minimalna i nieznacząca a już napewno w Cx-ie nadrabia tym wspaniały system Bose.
Wybrałes Honde CRV i napewno to dobre bezawaryjne auto, dla mnie niestety jest za nudny i przeciętny pod kazdym względem zwłaszcza jeśli chodzi o silniki tzn. brak mocnej benzyny.