A czy przed wizytą w 44tuning auto zachowywało się jakoś inaczej? Np. czy wzrosło Ci zużycie oleju?
Przyglądam się wykresowi momentu i zastanawia mnie jego wahnięcie między 2400 obr a 3000 obr, to może wskazywać na problem innej natury, byc może nawet stosunkowo błahy.
Poniżej dla przykładu link do historii kolegi Adiryba
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... &start=320
Moim zdaniem, jeżeli przed chipowaniem auto nie wykazywało żadnych odstępstw, to powinieneś pojechać z wykresem z VTG do 44tuning i go pokazać oraz opowiedzieć jak się zachowuje auto. Jeżeli podchodzą profesjonalnie do tematu tuningu (a tak się reklamują) to we własnym interesie będą się starali rozwilkłać ten problem (w ostateczności oddać kasę i wgrać oryginalny soft). Bo jeżeli zaczniesz teraz wykonywać inne działania związane z softem, to mogą później nie uznać Twojej reklamacji.
Dodatkowo przyjrzałbym się dokładnie silnikowi, np. SCV, uszczelnienie wtryskiwaczy, bądź nawet jak wyglądają przewody dolotowe, może któryś spadł lub został uszkodzony?
Ja miałem taką przygodę po wymianie IC w ASO, odbieram uradowany auto z serwisu, wciskam pedał gazu na trasie a on prawie nie przyspiesza. Okazało się że przy montażu przpadkiem został odłączony jeden z przewodów. A z tego co wiem, przy tuningowaniu M6 koniecznejest wyjęcie modułu więc istnieje ryzyko przypadkowego uszkodzenia czegokolwiek.
Powodzenia! I zdawaj na bieżące relację z postępów