Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje
Czy ktoś z posiadaczy 6mps miał możliwość porównania tego auta z evo 9 ? Nie chodzi mi o wyścigi a odczucia w prowadzeniu obu aut, ich osiągi, komfort itp. Po wyliczeniu kosztów sprowadzenia zadbanego mps'a , bo na krajowym podwórku większość to rozbitki okazało się, że niewiele dokładając można mieć
evo 9 auto moich marzeń. No i ćwiek został wbity i wierci mi dziure
Mps wydaje się być takim złotym środkiem. Auto które nadaje się do codziennego użytku i na długie trasy i nie żłopie aż tak dużo benzyny. Evo to już inna liga, ale wrażenia z jazdy są bezcenne 
evo 9 auto moich marzeń. No i ćwiek został wbity i wierci mi dziure
- Od: 5 lip 2009, 01:17
generalnie MPS przy Evo to poprostu dupowóz, z moich małych doświadczeń z 6tką to sprawia ona wrażenie troszkę ociężałej
cichej, komfortowej, ale przez to własnie sprawie takie wrażenie ociążałości
Jak stać Cię na Evo9 to je kup – różnica jest taka
1. MPS – sportowa limuzyna z dobrymi osiągami bardziej jako cywilne auto – miła dla oka i wygodna dla każdego (rodziny i dla kogoś kto chce mocniej depnąć w gaz)
2. EVO – bardzo szybka wyścigówka, dla mnie surowa w środku (wygląda jak Honda z lat 90') w porównaniu z MPSem – twardsza i bardzo czuła na kierownicy – generalnie auto typowo sportowe i stworzone w jednym celu
ma szybko i dynamicznie jeździć.
reasumując – stałem przed podobnym wyborem co Ty – ale na decyzji zakupu zaważył fakt, że chcę założyć rodzinę i potrzebuję bardziej cywilne auto niż rasową wyścigówkę
– no i mazda ma piękne wnętrze, a evo bardzo surowe z lat 90' brzydkie pokrętła i nawiewy – więc zależy co chcesz mieć 
1. MPS – sportowa limuzyna z dobrymi osiągami bardziej jako cywilne auto – miła dla oka i wygodna dla każdego (rodziny i dla kogoś kto chce mocniej depnąć w gaz)
2. EVO – bardzo szybka wyścigówka, dla mnie surowa w środku (wygląda jak Honda z lat 90') w porównaniu z MPSem – twardsza i bardzo czuła na kierownicy – generalnie auto typowo sportowe i stworzone w jednym celu
reasumując – stałem przed podobnym wyborem co Ty – ale na decyzji zakupu zaważył fakt, że chcę założyć rodzinę i potrzebuję bardziej cywilne auto niż rasową wyścigówkę
Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)

Baza Aut od nieuczciwych sprzedawców – zapraszam do wpisywania takich aut :)
Rozkodowywanie numerów VIN Kupujesz auto? SPRAWDŹ VIN
Piotrek (Gryzoon)

- Od: 30 paź 2006, 12:35
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 DI Turbo
GLOBY
!! obiecałeś podzielić ten temat na kawałki
zrób to bo jak dojdziemy do 100 stron to będzie już MEGA kiepsko się to czytało 

Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)

Piotrek (Gryzoon)

Tak jak pisałem wcześniej ceny na evo 8 i 9 poleciały do dołu i praktycznie za podobne pieniądze co mps jest już evo. Cięzki temat, bo nie problem jest kupić auto , ale później je utrzymać
W moim przypadku ma to być auto na codzień a nie do ścigania się. Rozum mówi mps , a serce rwie sie do evo
W przypadku evo boje się , że puści mnie z torbami ze swoim apetytem na 98 a mps ma umiar w piciu
Narazie jeszcze piłka w grze i zobaczymy jaki będzie wynik . Może po drodze coś jeszcze się nawinie co pogodzi oba auta 
hmm jeśli kupowac evo to 9, FQ 360 hks tuning, innych nie ma sensu
http://search.autotrader.co.uk/es-uk/ww ... gLetter=07
było jeszcze FQ 400 ale tylko 100 modeli w uk, przestali go robić, bo był za mocny
http://search.autotrader.co.uk/es-uk/ww ... gLetter=07
było jeszcze FQ 400 ale tylko 100 modeli w uk, przestali go robić, bo był za mocny
HARDLINE
- Od: 16 lip 2008, 19:57
- Auto: gh sport
(6mps)
Jeśli będzie evo to raczej seria na początku. Później można dokupić pakiet na 360. A teraz ciekawostka... panowie o co chodzi z BMW 330 i 335 kopciuch ? Szukajać auta przewinełem się przez mnustwo stron , różnych marek i wszędzie przewija się te BMW i info, że cięzko do niego startować. Jestem trochę zdziwiony, skąd ten respekt do tego auta wśród tylu użytkówników róznych marek. Przecież jest jeszcze kilka mocnych ropniaków np. audi 3.0 tdi , a wszedzie piszą tylko o BMW. Albo te auto ma naprawde dobry motor i niedużą wagę, albo kierowcy BMW ciągle dokładają do pieca i wszystkim wydaje się , że są to szybkie auta 
Ja na swojej nie mam w ogóle oznaczeń – ale nie wiem czy były zdejmowane czy też to wersja bez oznaczeń (jak się zamawia nowe można sobie zażyczyć bez znaczków z tyłu)
Może zdejmij tą osłonę na klapie bagażnika (jest na zapinkach) i zobaczy czy znaczki są na spinkach czy przyklejone. Powinno być widać.
Może zdejmij tą osłonę na klapie bagażnika (jest na zapinkach) i zobaczy czy znaczki są na spinkach czy przyklejone. Powinno być widać.
Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)

Piotrek (Gryzoon)

wystarczy mały ostry nożyk i troche cierpliwości
zeszły ładnie bez problemów, jest minimalna róznica w odcieniu ( oczywiście lakier ciemniejszy w miejscu znaczków ) kilka pastowań i dni na słońcu załatwi sprawe
pozdr
edit

pozdr
edit

HARDLINE
- Od: 16 lip 2008, 19:57
- Auto: gh sport
(6mps)
Hehe – teraz wygląda jak moja 
Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)

Piotrek (Gryzoon)