kamilgt napisał(a):jackkpl napisał(a):kolektor rurowy od mazdy 1.6 (dawca flanszy):
przecież flansza z 1.6 nie będzie pasowała do 1.8
A od czego jest wiertarka?
www.mazdaspeed.pl
kamilgt napisał(a):jackkpl napisał(a):kolektor rurowy od mazdy 1.6 (dawca flanszy):
przecież flansza z 1.6 nie będzie pasowała do 1.8
kamilgt napisał(a):ale chyba jest inny rozstaw kanałów z B6 i BP, nie wiem ile dałeś za kolektor ale u mnie po 50zł koleś robił flansze na zamówienie wycinane laserowo chybamam takie tylko,że do k8
jackkpl napisał(a):Poza tym te flansze jak na moje roznia sie tylko 1 dziura (ta miedzy 2 a 3 garem).
Fiveopac napisał(a):jackkpl napisał(a):Poza tym te flansze jak na moje roznia sie tylko 1 dziura (ta miedzy 2 a 3 garem).
Porownywalem flansze (uszczelki) od BP i B6 i roznica jest w:
1. Rozstawie otworow i śrub
2. Wielkosci kanałów (znaczna)
Jednym slowem – sa zupelnie inne, bez dramatycznych rozwiertow sie nie obejdzie. Osobiscie dorobilem nową flansze.
jackkpl napisał(a):Zeby nie byc niemile rozczarowanym, to sprawdzilem dzis, jak twarda jest ta flansza od kolektora 1.6 16V. Moim dremelem na niskich obrotach 15 sekund pojezdzilem po flanszy.
...
Komentarz: Maks godzina roboty i flansza bedzie pod wymiar uszczelki
piwo napisał(a):no i super.wiedzialem ze fordowski bedzie lepszy.a poza tym opisz jakiego kopa auto dostalo po zamontowaniu magnetyzera.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje