Jak zamontować klimę
to pomóżcie Panowie teraz w takiej sprawie. Zamontowałem to co się montuje pod deską rozdzielczą (jak to się tam nazywa...
) . I wychodzi od tego kabelek z czarną końcówką jak na zdjęciu poniżej – pewnie to jakiś czujnik temperatury. I za cara nie widzę gdzie on ma byc wpięty. W tym wątku już jest podobna sytuacja opisana – tyle że obydwie niebieskie wtyczki aktualnie spełniają swoją określoną rolę – żadna z nich nie jest zaślepiona, a moja czarna wtyczka i tak ma inny (większy) rozmiar. Ma tylko dwa szare kabelki. Dawcą mojej klimy była 626 z 93r, moja jest 95r. Może te wtyczki się po prostu różnią?? Wie ktoś coś na ten temat?

- Od: 24 lip 2008, 21:31
- Auto: Mazda 626 GE 95r. FP + LPG
Mazda 6 GY 2005r. 1,8+LPG
nie to chyba nie tak. Ta czarna kostka z dwoma szarymi kablami wychodzi z nagrzewnicy (chyba tak to się nazywa-jeśli nie to proszę mnie poprawić
). Ona jest w środku przymocowana kawałkiem metalu do tych "żeberek" z nagrzewnicy. I właśnie tą kostkę muszę wpiąć gdzieś "w samochód". Rozumiem że z tej czarnej puszki powinny być wyprowadzone również dwa szare kabelki, które powinny iść do jednej z niebieskich kostek?
gg 2204545
tłumacze Ci normalnie ale Ty nie rozumiesz .
z tej do której dochodza szare przewody od czujnika temetatury
musisz dokupić sobie kawałek brakującej wiązki.
Hazu napisał(a):Brakuje Ci chyba wiązki od czujnika temperatury albo jest obcieta/wyjęta z tej czarnej puszk.i
z tej do której dochodza szare przewody od czujnika temetatury
Hazu napisał(a):w tej puszcze powinien byc układ elektroniczny z którego sa wyprowadzenia do tych niebieskich złaczy.
musisz dokupić sobie kawałek brakującej wiązki.
a no faktycznie Cię nie zrozumiałem. Mówisz o tej puszce na dole tak? Ja myślałem że chodzi Ci o tą puszkę po lewej stronie, z której wychodzą kable do niebieskich gniazdek... Ok dzięki za pomoc. Poszukam, może tak jeszcze coś w gąszczu kabli znajdę.
gg 2204545
majk79 napisał(a):I wychodzi od tego kabelek z czarną końcówką jak na zdjęciu poniżej – pewnie to jakiś czujnik temperatury. I za cara nie widzę gdzie on ma byc wpięty
Qrcze, nie pamiętam gdzie go wpiołem

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
majk79 napisał(a):Fajnie by było jak by Ci się przypomniało
pyknij mi jutro sms koło 17h z przypomnieniem, bo ja mam pamięć baaardzokrótkoterminową
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

a czy mógłby mi jeszcze ktoś powiedzieć jakie jest oznaczenie przekaźnika klimy, tego z boxa? W manualu wyczytałem tylko że jest 30-to amperowy ale potrzebuję jego dokładne oznaczenie...
gg 2204545
u mnie byla puknieta lekko z przodu i niestety brak jest skraplacza i osuszacza, koszt nowych to 390zl, mam pytanie – mianowicie czy w GE sa dwa wentylatory, jeden do klimy a drugi do chlodnicy silnika zamontowane jeden obok drugiego czy trzy, bo mam 2 obok siebie na chlodnicy. Drugie pytanie jest takie czy jesli nie mam uchwytu na osuszacz majster uspawa sobie z katownika jakis pseudo-uchwyt, bo wymieniony byl pas przedni.
Nie mowie juz o sprawdzeniu czy w ogole sprezarka jeszcze spelnia swoja role..
Pozdrawiam forumowa brac i czekam na odpowiedz..
Nie mowie juz o sprawdzeniu czy w ogole sprezarka jeszcze spelnia swoja role..
Pozdrawiam forumowa brac i czekam na odpowiedz..
- Od: 19 sie 2008, 17:11
- Auto: MAZDA Premacy 1.8 2002r.
LPG: STAG Qnext Plus + Barracuda + ACR01
krajes napisał(a): mianowicie czy w GE sa dwa wentylatory, jeden do klimy a drugi do chlodnicy silnika zamontowane jeden obok drugiego czy trzy, bo mam 2 obok siebie na chlodnicy.
Są dwa obok siebie.
majk79 żonka mi auto zabrała na wieś i nie mam teraz jak tego obadać, jak tylko dopadnę samochód to sprawdzę gdzie ten kabelek poleciał i typ przekaźnika.
Sorki za opóźnienie ale sporo na głowie i nie miałem kiedy tego porozkręcać

majk79 napisał(a):czy mógłby mi jeszcze ktoś powiedzieć jakie jest oznaczenie przekaźnika klimy
B458 12V 20A

bazyl wspaniały a sprawdź jeszcze czy piszesz o przekaźniku od sprężarki czy o przekaźniku od wentylatora... były dwa... przynajmniej w GD, nie wiem jak w GE, nie twierdze też, że są inne, ani że wcześniej nie rozmawialiście i wiesz o którym mówisz
tylko tak na wszelki wypadek 
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'