Problem mnie jak na razie intryguje. Stuka mi w lewym kole, jak skręcam w prawo.
Przy jeździe na wprost, i skręcaniu w lewo wszystko jest ok. Co gorsza, problem sie objawia tylko czasem, potem sam znika (na chwile/dzien/lub dwa)
Jak sie wybierałem do mechanika to problem oczywiście zniknął.. (moja mazda ma sie wystraszyła ;–).. i tak pare dni jest ok, potem znów stuki/puki (cykliczne).. i tak od miesiąca. Ktoś ma jakiś pomysł, co to może być?
Stukanie w lewym kole przy skrecie w prawo / czasem
Strona 1 z 1
Pierwsze co mi przyszło na myśl bo mówisz że przy skręcie to że pada przegub. Pewnie zewnętrzny, jeżeli to wykluczysz to szukał bym dalej.
podobnie miałem u siebie, z tym że po wymianie przegubów zewnętrznym dalej stukało ;p po wymianie wewnętrznego przestało 
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
okazało się.. heh.. nikt by tego nie wymyślił.. Na klocku hamulcowym jest taki wygięty znacznik, który piszczy w momencie kiedy klocek sie ściera (żeby zasygnalizować ze trzeba klocek wymienic). U mnie ten znacznik sie urwał i chrobotał.. A ze chrobotał dość długo to zniszczył tarcze i klocek hamulcowy (starty do zera). 600pln nie moje (wymiana tarcz, klocków, serwis Mazdy w Chorzowie).
no to dobrze, że problem rozwiązany
a tak tylko z ciekawości, to rzeczywiście on stukał a nie tarł szumiąc... bo stukanie to przynajmniej ja identyfikuję z odgłosami takimi jak np. ciągnięcie patykiem po metalowym płocie
a szum, albo tarcie z jednostajnym ruchem
przy okazji, bardzo podobna sytuacja jest u kolegi w MX-5
ciekawe czy nie okaże się że to samo 
przy okazji, bardzo podobna sytuacja jest u kolegi w MX-5
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
steven napisał(a):no to dobrze, że problem rozwiązanya tak tylko z ciekawości, to rzeczywiście on stukał a nie tarł szumiąc... bo stukanie to przynajmniej ja identyfikuję z odgłosami takimi jak np. ciągnięcie patykiem po metalowym płocie
a szum, albo tarcie z jednostajnym ruchem
![]()
wlasnie bylo roznie.. i bez ładu i skladu.. czasem szumiał, czasem stukało cyklicznie coraz szybciej ze wzrostem prędkości,.. a czasem nic, zero odgłosów
Strona 1 z 1